JustynaDarek 23.03.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 faktycznie spora ściana , nie zwróciłam uwagi, że aż tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 23.03.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Mam projekt z podwójnym garażem i dlatego zamierzam powiększyć pomieszczenie gospodarcze jego kosztem. Właśnie ukonczyłem szkice dla architekta jak miałoby to wyglądać. Mianowice przesunę ściankę między pom. gosp a garażem w stronę bramy wjazdowej aż na wysokość drzwi pomiędzy garażem a holem. Peletty będę składował w garażu w BIG-Bagach (1 tona). Mam to zrobione w komputerze ale nie umiem niestety załączać zdjęć do postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 24.03.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witajcie U nas niestety złe wieści, zabraliśmy papiery od jednej projektantki do drugiej, 2 miesiące w plecy jednak ta druga obiecała ,ze jeszcze w kwietniu złoży wszystko do starostwa Co do pomieszczenia gospodarczego , my też się tym martwiliśmy, mamy zamiar odrobinę zabrać garażu i wybudować obok jakieś pomieszczonko na drewno do kominka czy węgiel lub miał, jeszcze dokładnie nie wiemy czym będziemy grzać. na pewno zrezygnujemy z drzwi do pomieszczenia gospodarczego , które są z holu, pozostaną tylko te do garażu. My mamy zamiar wykończyć wszystko od razu, no moze nie uda nam się umeblować wszystkich pokoi od razu. Całe szczescie na dole są 2 pokoiki i salon. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 24.03.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Dzięki Dzodzo za rzuty, fajnie że w odbiciu lustrzanym bo mnie taki projekt interesuje. Też myślałam o rezygnacji z drzwi ale z tych pomiędzy garażem a holem, bo mąż mówi że będą spaliny wchodziły do domu dlatego chyba je zlikwiduję Najlepiej trzeba by było iść z rzutem projektu do sklepu z piecami podajnikami na paliwo stałe (eko-groszek) i zapytać czy się zmieści taki piec na takiej powierzchni. Chyba po niedzieli gdzieś się zapytam...a może by wysłać do jakiejś firmy meila z zapytaniem i z rzutem?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 24.03.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 my też likwidujemy drzwi z holu do kotłowni z tego powodu a przejście będzie przez garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 24.03.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 my też likwidujemy drzwi z holu do kotłowni z tego powodu a przejście będzie przez garaż No właśnie wtedy daje więcej miejsca na piec, bo drzwi go nie zajmują.... tylko że mnie bardziej zależy żeby powiększyć szerokość kotłowni..... już sama nie wiem... może jeszcze ktoś podpowie A co myślicie o zlikwidowaniu drugich drzwi wejściowych wraz z bocznymi ściankami tj między wiatrołapem a holem wówczas powstaje mała pusta ścianka przy ściance garażowej i można by ją jakąś szafą zabudować czy może coś za bardzo nafisiowałam ale szaf to nigdy nie jest za wiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 26.03.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Dzięki Dzodzo za rzuty, fajnie że w odbiciu lustrzanym bo mnie taki projekt interesuje. Nie ma sprawy. Już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę na forum pierwsze fundamenty i mury. u nas to jeszcze długa droga. POZDRAWIAM wszystkich IMPRESJONISTÓW!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 26.03.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Hej czekam na mapkę do pozwolenia na budowę więc mam czas na wyszukiwanie projektu "wymarzonego domu", oczywiście w miarę możliwości finansowych.Dziękuję wszystkim co mi powysyłali rzuty i wymiary i chyba dzięki nim niestety albo stety zrezygnuję z tego projektu. A przede wszystkim dlatego że jednak wolę kotłownię od ogrodu,schody wychodzące z salonu nie za bardzo mi pasują,na piętrze ... te skosy są jednak "za skośne" czyli wolę ściankę kolankową m.in. taką jak w Tamaryszku z Archon (121 cm) do którego się przymierzam od początku i ciągle do niego powracam, przez okna jednak wolę patrzeć i dlatego chcę "normalne" okna a połaciowe tylko jako dodatkowe,mam jeszcze wiele innych uwag które przemawiają za tym że jedank zdecyduję się może na mniej uroczy z zewnątrz domek ale bardziej funkcjonalny dla nas!Pozdrawiam i życzę pomyślnego zakończenia Waszych wymarzonych domków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 27.03.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 A przede wszystkim dlatego że jednak wolę kotłownię od ogrodu, Zawsze można zrobić w kotłowni drzwi na zewnątrz zamiast okna ... a dalej chodniczkiem na ogrod schody wychodzące z salonu nie za bardzo mi pasują, Takie otwarte schody w salonie to może być cała atrakcja domu http://img257.imageshack.us/img257/1997/schodyjt7.jpg na piętrze ... te skosy są jednak "za skośne" czyli wolę ściankę kolankową m.in. taką jak w Tamaryszku z Archon (121 cm) okno dachowe w Impresji znajduje się na wysokości 120 cm i zaraz pod nim zrobić ściankę (z powierzchni użytkowej nic nie tracąc) http://img441.imageshack.us/img441/5940/oknobm6.jpg POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 27.03.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 schody wychodzące z salonu nie za bardzo mi pasują, w sumie to schody wychodzą z korytarza, a nie z salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 27.03.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 zgadzam się z dzodzo i moim zdaniem takie schody właśnie mogą być atrakcją domu,ale myśle że to kwestia gustu i indywidualnych potrzreb i upodobań,ja jestem naprzykład wielką przeciwniczką jakichkolwiek klatek schodowych ( chyba dlatego,że mieszkam jeszcze w ogromnym klocku z wielką na prawie 1/3domu klatką schodową ) jest tyle projektów domów,że każdy może znaleźć coś dla siebie według swojego gustu DorisN życze dobrego wyboru domku !!!! może wkleisz link do tego projektu o którym pisałaś? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 27.03.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Ja też Wam życzę wszystkiego "domkowego" A link do mojego Tamaryszka2 to http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m43b12f30b6933 nie jest aż taki piękny ale dla nas funkcjonalny Schody przepiękne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 29.03.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 mam pytanko do budujących Impresje : z ilu warstw bloczków budujecie fundamenty???? i ile w związku z tym wyszło Wam sztuk???? prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LA 30.03.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 kupilismy 1300 bloczkow / 5 albo 6 warstw jak zostanie w co watpie sprzedam -- przy dzisiejszych problemach z materiałem na pewno nie bedzie problemu--- dalej czekamy na pozwolenie na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 06.04.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 a co z dachem ??? my zastanawiamy się nad dachówką cementową Braasa, celtycką - ceglastą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 09.04.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 U mnie dalej bez zmian, ciągle czekamy na pozwolenie. Co do pokrycia dachu to jeszcze się nie zdecydowaliśmy . A może posiadacie zdjęcia fajnych schodów ale do IMPRESJI. Te na zdjęciu są super ale pasują do toskani .Pozdrawiam IMPRESJONISTÓW ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 09.04.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Hej Wszystkim. My zaczynamy dopiero za dobry rok, ale projekt już zakupiliśmy dawno. Chociaż widząc co dzieje się na rynku budowlanym ... to i budować się odechciewa ... ;-(Co do dachu tu u nas napewno będzie blachodachówka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRZEZKA 10.04.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 też chcemy budować impresję ale aż się boję myśleć co będzie jak w trakcie budowy zabraknie pieniążków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 10.04.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 najważniejsze jest pozytywne myślenie my też nie mamy dużo funduszy, ale zaoszczędzimy mnówstwo peniędzy, gdyż budujemy w systemie gospodarczym, bez żadnej ekipy budowlanej a z pomocą całej rodzinki a pozatym chcemy rozłożyć budowe na 2 - 3 latka, pozatym dużo materiałów załatwiliśmy po bardzo atrakcyjnych cenach, ale to tylko dzięki pomocy różnych życzliwych osób,myśle,że naprawde są sposoby na obniżenie kosztów budowy, także głowa do góry trzeba zaryzykować !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 10.04.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 najważniejsze jest pozytywne myślenie my też nie mamy dużo funduszy, ale zaoszczędzimy mnówstwo peniędzy, gdyż budujemy w systemie gospodarczym, bez żadnej ekipy budowlanej a z pomocą całej rodzinki a pozatym chcemy rozłożyć budowe na 2 - 3 latka, pozatym dużo materiałów załatwiliśmy po bardzo atrakcyjnych cenach, ale to tylko dzięki pomocy różnych życzliwych osób,myśle,że naprawde są sposoby na obniżenie kosztów budowy, także głowa do góry trzeba zaryzykować !!! Witam, my tez bardzo zastanawiamy się nad kupnem tego projektu, mam pytanko, czy możecie nam podeslać wymiary okien na parterze? pozdrowienia, S&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts