agahat 08.09.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jiri 09.09.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 ....teraz wiadomo, ze śliczna dziewczyna zamieszka w ślicznym domku...))).....a z tymi otworami masz rację, moi fachowcy nie zrobili sobie tego i teraz czeka ich wiercenie ścian pod kotwy.......i powoli zaczynam wątpić czy bęe miał front robót na zimę...chyba zostanę bez dachu, mam tylkonadzieję, że uda mi się tak osłonić przyłącze wody i je dogrzać, że w zimie wytrzyma mrozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AG1719501089 10.09.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Bedziemy was informować o postępach. A&G Ciesze sie, ze znalazł się ktoś, kto wybudował już ten domek. Cieszę się także z Waszej opinii na temat likwidacji okien połaciowych w pokojach "dzieci". Też wydaje mi sie, ze podwójne okna balkonowe wystarczą. Jestem ciekawa Waszej opinii na temat użytkowania schodów. Zrobiliście tak jak w projekcie, czy inne? Mnie cały czas męczy problem zbyt wysokiego stopnia (19 cm). Czy klatka schodowa nie wydaje Wam się za wąska? A kuchnia, jak zrobiliście, otwartą czy zamkniętą? Można prosić o jakieś fotki schodów i pozostałych wnętrz? Wiem, że proszę o dużo, ale zżera mnie ciekawość . Witaj, Schody zrobiliśmy tak jak w projekcie i nie mamy żadnych zastrzeżeń. Kuchnia jest oddzielona połową wysokości ścianki działowej, czyli jest częściowo otwarta.Dla nas takie rozwiązanie było najlepsze, zobaczymy jak sprawdzi się w praktyce. Wnętrza domku pokażemy jak zostaną zakończone tynki i wylewki. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 12.09.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plootto 12.09.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Stopień szerokości 26 cm??? chyba coś nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaTomek 12.09.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Witam. Od kwietnia 2007 roku budujemy dom W49.12. W projekcie nie robiliśmy zbyt dużych zmian. Jedynymi były takie : - składzik pod schodami przekształciliśmy w garderobe z wejsciem od sypialni - w salonie zamienilismy okno z drzwiami (aby drzwi byly na ogrod) - w sypialni na dole zrezygnowalismy z wyjsci ana ogrod, mamy tam okno - w garazu mamy 2 okna i ze składzika nie ma drzwi na ogrod (2 okna w pomieszczeniu gospodarczym oraz 2 w garazu - zamiast okien chcemy luksfery. - na dole powiekszylismy znaczaco taras a balkon zwiekszylismy o 0,5m aby taras byl bardziej zadzaszony. I to na tyle zmian jak narazie. Ludzie ktorzy likwiduja spizarke, prywatna lazienke robia bardzo zle i beda tego zalowac za kilka lat gdy rodzina bedzie wieksza i rzeczy bedzie przybywac. To sa 2 najfajniejsze rzeczy w projekcie ktorych nigdy bysmy nie zmienili. Wartosc spizarki przy kuchni odkrylam u babci, a prywatnej lazienki zawsze mi brakowalo..... wiecie dlaczego ..... A teraz koszty faktyczne stanu surowego otwartego z pokryciem dachu, bez okien Nasze koszta to 105 tys. materiały , 30 tys. robocizna. Wszystkie materiały mamy juz zakupione a budowa jest na etapie kładzienia więzby dachowej. Buduje z Porotonu Robena "24" i blachodachówka Rukki. Jestem z zachodniopomorskiego. I co wy na to ???? Dla niektorych moze byc to malo dla innych duzo. Nadmienie ze bloczek porotonu kupywalem za 8,3 zl sztuka to to juz byl maj i ceny strasznie poszły w gore Ja uwazam to za nasz sukces ze zmescilismy sie w tak małych kosztach przy wariackich cenach materiałow na rynku. Zawdzieczam to duzym znajomosciom przy zakupie pokrycia dachowego i wieżby. inaczej nasze koszta bylyby duzo wieksze. Pozdrawiamy i czekamy na opinie innych "budowniczych" prokejtu W49.12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandglass1719501448 13.09.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Witam. Od kwietnia 2007 roku budujemy dom W49.12. Cieszę, się, że przybywa sympatyków tego projektu. Ludzie ktorzy likwiduja spizarke, prywatna lazienke robia bardzo zle i beda tego zalowac za kilka lat Może trochę spokojniej z takimi opiniami. Każdy buduje tak jak mu pasuje. Jedni potrzebują spiżarni, inni nie. Bardzo źle to robią ludzie, którzy oceniają domy innych tylko przez pryzmat swoich potrzeb. Wracając do spraw budowlanych, chętnie zobaczymy jakieś fotki Waszego domku, jesteście na podobnym etpaie co my. Pozdrawiamy krajan z zachodniopomorskiego, jako, że my wywodzimy się z tamtych rejonów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandglass1719501448 13.09.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Witam Dziś zostały zaszalowane schody. Podest ma 135cm, stopień szerokości 26cm a wysokości 16,03cm Jak dorobiłaś dodatkowy schodek, skróciłaś podest? Prosimy i jakieś fotki. Jestem strasznie ciekawa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 13.09.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plootto 20.09.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 my chyba też tak zrobimy schody... według Twojego projektua na budowie u nas postępy. Na garażu mamy już dachówkę. A na właściwej części budynku ma być za 2 tygodnie. Górale pojechali, a w tym czasie murarz ma zakończyć szczyty budynku i domurować nośne ściany do kalenic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mangoska 20.09.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Witam wszystkich budujących w-49.12 Ślędzę wasze postępy od momentu gdy trafilam na ten świetny projekt i utwierdzam się w przekonaniu że to właśnie TEN Chodzą mi po głowie bardzo podobne zmiany, ale nie mam jeszcze projektu aby to wszystko przeanalizować. w związku z tym czy moge liczyć na udostępnienie skanów na maila [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 21.09.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 21.09.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 21.09.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Agatko uszy do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mangoska 21.09.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Dziękuje za odpowiedź i za to że wszystkim się dzielicie (nawet z tymik co w zamian jak na razie nic nie mogą oferować ) ZWŁASZCZA CENNYMI WSKAZÓWKAMI! Twój wątek Agahat oczywiście przeglądlam i to nawet kilka razy ale zapomniałam że zamieściłaś skany. Podpatruje też postępy w dziennikach Jiri oraz Plootto&Sandglass - gratuluję wyboru dobrego projektu i postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plootto 21.09.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 dziękujemy.. witamy w gronie budowniczych życzymy powodzenia i wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 22.09.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Witam, powiedzcie mi proszę taką rzecz. Czy ten dom nadaje się na działkę z wjazdem od południa. Bo moja taka własnie jest. I boję się, że to źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandglass1719501448 22.09.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Witam, powiedzcie mi proszę taką rzecz. Czy ten dom nadaje się na działkę z wjazdem od południa. Bo moja taka własnie jest. I boję się, że to źle My mamy wjazd od południa . W związku z tym przesunęliśmy dom maksymalnie do głębi działki, żeby mieć ogród z przodu. Mamy lustrzaną wersję oryginalnego projektu, żeby mieć salon od zachodu. Taras zrobiliśmy od zachodu jest super Generalnie wszystkie projekty na działkę z wjazdem od południa robią taras zaraz koło drzwi wejściowych co mi akurat nie podobało, albo od zach. co jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 22.09.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Obejrzałam kilka projektów z wjazdem od południa (tak podają autorzy) i rzeczywiście układ pomeszczeń jest taki jak w odbiciu lustrzanym W-49.12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 23.09.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts