mangoska 25.09.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 WitamJedynym malutkim minusem (jak dla mnie) w tym projekcie jest brak okna w łazience i myśle w zwiazku z tym nad zamianą miejscami schodów z łazienką. Co wy na to? Jakie to będzie miało konsekwencje? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 26.09.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 27.09.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mangoska 27.09.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam witam Lilie z horyzontu oglądałam wcześniej ale nie chcialabym juz zmieniać zdania co do projektu i zwiększać powierzchni domku Przez półtora roku byłam zdecydowana na sosenkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plootto 29.09.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Witam Dziś zostały zaszalowane schody. Podest ma 135cm, stopień szerokości 26cm a wysokości 16,03cm Jak dorobiłaś dodatkowy schodek, skróciłaś podest? Prosimy i jakieś fotki. Jestem strasznie ciekawa .... Naszkicowałam w przybliżeniu jak to wygląda. http://img175.imageshack.us/img175/6915/82505200hb5.jpg Podest został skrócony o 25cm, szerokość stopnia (stopnica) został taki sam jak w projekcie czyli 26cm, zmieniła się tylko wysokość (podstopnica) z 18.90cm na 16.30 cm. Schody już nie będą takie strome. W pierwszym biegu jest 10 stopni a w drugim 8 Niestety wyszła parzysta liczba stopni Stopień szerokości 26 cm??? chyba coś nie tak... Wszystko się zgadza Stopień szerokości został taki sam jak w projekcie czyli 26cm , zwiększy się o jakieś 3 cm gdy stopnicę betonową przykryjemy deską Wtedy wyjdzie 29 cm. Jeśli chodzi o długość stopnia (szerokość biegu) to zostaje taki sam jak projekcie czyli 101cm. Pozdrawiam nowych budowniczych Dorotę i Tomka Agata Agata, mam pytanie. W oryginale dolny bieg miał 9 schodów po 18,9 cm. Czyli łącznie ok. 171 cm. Piszesz, że masz 16,3 cm po 10 schodów. Czyli łącznie 163 cm. Tzn, że obniżyłaś spocznik? A nie przeszkadzał Ci wieniec nad oknem w spiżarni? A może jeszcze inaczej to zrobiłaś? Proszę podziel się wiedzą, bo właśnie musimy podjąć decyzję co do schodów i jesteśmy w kropce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plootto 29.09.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Komin będzie. Rośnie w środku, ale okazało się, że byłem genialny!! Zamówiłem komin wg projektu, ale zapomniałem, że podniosłem ścianę kolankową Więc musiałem teraz domówić pustaki kominowe... Komin wyjdzie ponad dach w tym tygodniu. Po położeniu dachówki będzie na surowo. Potem jakoś pomyślę co z tym fantem zrobić... I tak będę miał stopnie i jakieś schodki - pewnie na tym kominie będzie antena satelitarna... więc jakoś się dojdzie, aby go dokończyć - przynajmniej taką mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 30.09.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 01.10.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 01.10.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Piękne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandglass1719501448 02.10.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witam Dziś zalewaliśmy strop !!! A gdzie zdjecia schodow? Jestem niepocieszona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 02.10.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 04.10.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 04.10.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Super Agatko, schody pierwsza klasa Kibicuję Ci mocno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandglass1719501448 04.10.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Zadowolona jestem ze schodów, wyszły idealne quote] Dziękuję seredcznie . Faktycznie wyglądają idealnie . Mam nadzieje, ze u nas tez tak beda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 08.10.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam wszystkich budujących W 49-12. Jesteśmy dość poważnie zainteresowani tym projektem i w związku z tym mam pytanie do Was, jako doświadczonych inwestorów: o ile niżej jest podłoga na strychu w porównaniu z podłogą na poddaszu?. Jak to wygląda w praktyce: dwa stopnie? I jeszcze jedno pytanko: jakie wysokie jest to pomieszczenie? Moje pytania wywodzą się stąd, że dla mojej rodziny potrzebny jest jeszcze jeden pokój i może łatwo dałoby się zaadoptować strych. Pozdrawiam i gratuluję wszystkim postępów prac na budowie! Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandglass1719501448 08.10.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 o ile niżej jest podłoga na strychu w porównaniu z podłogą na poddaszu?. Jak to wygląda w praktyce: dwa stopnie? I jeszcze jedno pytanko: jakie wysokie jest to pomieszczenie? W projekcie garaż jest obnizony o 20 cm w stosunku go budynku, na piętrze wychodzi to natomiast 30 cm, czyli dwa stopnie. My zrobiliśmy jednak wszystko na jednym poziomie, bo tak nam sugerował wykonawca - po prostu im mniej schodków tym lepiej. Mamy garaż podwójny, więc pomieszczenie nad garażem wyszło na prawdę obszerne. Do tego podwyższyliśmy wszędzie ścianę kolankową o 1 porotherm. Przekrój z projektu: http://images11.fotosik.pl/90/839dd9dff80eedbd.jpg Oto parę fotek z naszego styszku: http://images11.fotosik.pl/90/42bac099558c1db1.jpg http://images26.fotosik.pl/99/1e9dee09ff82d2cb.jpg http://images29.fotosik.pl/99/7b69a00d8dee5aed.jpg http://images24.fotosik.pl/99/ca0599b578e5940e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 09.10.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Witam! Dzieki za przekrój i fotki! Twój strych wygląda imponująco! Też mi się wydaje, że takie rozwiązanie jest praktyczniejsze (tzn. wyrównanie podłogi do jednego poziomu). Gdyby u nas miał tam być pokój to zapewne w gre też wchodziłyby okna dachowe. Tak sobie teraz patrzę na ten domek i myslę, że dobrym rozwiązaniem może też by było podniesienie ścianki kolankowej na samym strychu przez co dach z przodu domu byłby w jednej płaszczyźnie. Jeżeli zdecydujemy się na ten projekt, to pomyslimy nad tym ) Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 09.10.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Witam Jiri ja też zastanawiam się nad powiększeniem salonu, miałby wtedy 6,10m. Piszesz, że wyrównałeś linię dachu do jednej płaszczyzny, tylko od strony frontu czy z tyłu też? Ciekawa jestem jak to wygląda Jak masz jakieś skany wklej na forum albo wyślij mi na pocztę. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Mam skany, oczywiście. Najlepiej byłoby przesłac na pocztę, bo jest ich kilka, są to rzuty elewacji, widok domu rzuty poziomów i jeen przekrój. Podaj adres e-mail, to prześlę. Mam niestety trudności z murarzami, jakby wszystkich wymiotło. Pozdrawiam do Jiri: czy mogłabym też prosić o skany z tym wyrównanym dachem? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 10.10.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 16.10.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Agato! Pięknie rośnie Twój domek! Gratuluję. A ja jestem taka ciekawa (chociaż ciekawość to pierwszy krok do pikła, ale co tam!), jak wygląda ten dom z wyrównanym dachem od garażu. Generelnie podoba mi się takie rozwiązanie, ale to co inego widzieć i wyobrażać sobie. A Jiri chyba nie czasu się odezwać . Pogoda ładna to na budowie dużo można zrobić. Jeszcze poczekam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts