Jarus05 25.08.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) Edytowane 13 Stycznia 2015 przez Jarus05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 25.08.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 A my zakończyliśmy casting na wykonawcę stanu surowego. Za miesiąc-dwa zaczynamy Czyli najlepsza "zabawa budowlana" przed wami - powodzenia - Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 26.08.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam po urlopie - niestety w dalszym ciągu bez gotówki (wszystkie banki były pilnie strzeżone . Powtórzę się z prośbą o możliwość obejrzenia jakiegoś W49.12 z woj. śląskiego - najlepiej od stanu surowego otwartego w górę. Cały czas biję się z myślami czy to jednak nie za duży dom i czy nie łatwiej/szybciej/taniej/wygodniej znaleźć jakąś parterówkę ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwona 26.08.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 yarpenowski, jeśli chcesz zobaczyć domek w woj. śląskim to zapraszam w okolice Bielska-Białej. Domek jest wybudowany, choć jeszcze nie wykończony, ale już w nim mieszkamy. Warto pooglądać zanim się zdecydujesz, bo ja nie pooglądałam i teraz mam za duży:(. Jak się zdecydujesz to pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 27.08.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Wysłałem priva, ale jako iż nie mogę znaleźć jakiegoś śladu, że faktycznie poszło (nowe forum - jeśli nie doszło - proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwona 27.08.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Yarpenowski, dostałam wiadomość i odpisałam, ale też nie mam pojęcia czy poszło. Przepraszam wszystkich za taką prywatę, ale wysyłam wiadomości i nie mam ich w wysłanych, są tylko te z czasów "starego forum". Może ktoś wie jak to sprawdzić albo jak to zrobić, żeby pozostał jakiś ślad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamcia461 28.08.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Witam, Postaram się wkleić parę zdjęć - mamy już ściany parteru i strop nad garażem . Niestety nie umiem - za duże zdjęcia. Jak zmniejszyć rozmiar??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka i Darcio 31.08.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Yarpenowski zapraszam za około 2 tygodnie w okolice Zbrosławic koło Tarnowskich Gór. Powinny być już wylane schody i zakończony stan surowy. Chyba, że pogoda będzie się utrzymywała jak obecnie, jest naprawdę paskudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 01.09.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Mam do was pytanie. Ile płaciliście za wykonanie dachu ( deskowanie + papowanie + położenie blachy + obróbki )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka i Darcio 05.09.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 U mnie cała robocizna za dach to około 30 tyś. W tym rynny, podbitka, instalacja odgromowa, ale bez deskowania i krycia papą, zdecydowałem się na bardzo wysokiej jakości folię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 05.09.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 (edytowane) A u mnie robocizna za dach (więźba+membrana+łaty+kontrłaty+podbitka+dachówka+7 okien dachowych+rynny i obróbki blacharskie) wyniosła13 500zł Edytowane 9 Września 2010 przez jolapp2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 05.09.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Piwona, bardzo dziękujemy za możliwość obejrzenia domu. Bardzo nam siępodobało. Po Waszych przeróbkach ten dom jest jeszcze większy , można się bawić w chowanego. Dopiero po wyjeździe pomyślelismy, że my sobie staliśmy w kurtkach i rozmawialiśmy na dworze - a Ty tam marzłaś. Mamy nadzieję, że nie za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 05.09.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 pytałem o cenę dachu bo dostałem ofertę na 12zł/m ( deskowanie + papowanie) + 12zł/m ułożenia blachodachówki + 12zł/m obróbek blacharskich + 150zł od montażu okna dachowego. Mam jeszcze pytanie do osób które robiły tynki najlepiej w wersji b projektu, otóż ile m2 tynków wam wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamcia461 09.09.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Kochani,Ile betonu poszło Wam na zalanie stropu nad częścią mieszkalną (garaż mam już zalany)? Proszę o w miarę szybką odp. bo ta wiedza potrzebna mi na sobotę, ew. na poniedziałek.Pozdrawiam,kamcia461 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 10.09.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Mi poszło 24 ale to na cały dom wraz z garażem i schody, strop lany 14cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 12.09.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 (edytowane) ... Edytowane 13 Stycznia 2015 przez Jarus05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 12.09.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 (edytowane) ... Edytowane 13 Stycznia 2015 przez Jarus05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 12.09.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Kochani, Ile betonu poszło Wam na zalanie stropu nad częścią mieszkalną (garaż mam już zalany)? Proszę o w miarę szybką odp. bo ta wiedza potrzebna mi na sobotę, ew. na poniedziałek. Pozdrawiam, kamcia461 Na strop w części mieszkalnej u mnie poszło 15m3 betonu. W stropie były keramzytowe pustaki stropowe i belki Teriva oczywiście. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 12.09.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Jak rozwiązaliście wentylacje pomieszczeń na poddaszu, bo w projekcie jej tam nie ma I jeszcze mam pytanko odnośnie filara wentylacyjnego który jest murowany wraz z filarem z kotłowni. Jak zrobiliście w nim kratki wywiewne, zalecane jest robienie kratek na przestrzał ale przez to że jest on budowany przy kominie dymowym nie da się zrobić tych kratek tak jak jest zalecane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamcia461 14.09.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Jolu dzięki za odpowiedź - skarbnica wiedzy z Ciebie!!!! Mam jeszcze jedno pytanie - w projekcie nad kuchnią jest strop ceram lub wylewka 50 cm - co to jest????? Czy nie wystarczy taki strop jak wszędzie - kermazyt + belki? Pozdrawiam, Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts