Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-49.12 pracownia DOBRE PROJEKTY (JELENIA GÓRA)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam po urlopie - niestety w dalszym ciągu bez gotówki (wszystkie banki były pilnie strzeżone ;).

Powtórzę się z prośbą o możliwość obejrzenia jakiegoś W49.12 z woj. śląskiego - najlepiej od stanu surowego otwartego w górę. Cały czas biję się z myślami czy to jednak nie za duży dom i czy nie łatwiej/szybciej/taniej/wygodniej znaleźć jakąś parterówkę ;(

yarpenowski, jeśli chcesz zobaczyć domek w woj. śląskim to zapraszam w okolice Bielska-Białej. Domek jest wybudowany, choć jeszcze nie wykończony, ale już w nim mieszkamy. Warto pooglądać zanim się zdecydujesz, bo ja nie pooglądałam i teraz mam za duży:(. Jak się zdecydujesz to pisz na priv.

Yarpenowski, dostałam wiadomość i odpisałam, ale też nie mam pojęcia czy poszło. Przepraszam wszystkich za taką prywatę, ale wysyłam wiadomości i nie mam ich w wysłanych, są tylko te z czasów "starego forum". Może ktoś wie jak to sprawdzić albo jak to zrobić, żeby pozostał jakiś ślad.

Piwona, bardzo dziękujemy za możliwość obejrzenia domu. Bardzo nam siępodobało. Po Waszych przeróbkach ten dom jest jeszcze większy ;), można się bawić w chowanego.

Dopiero po wyjeździe pomyślelismy, że my sobie staliśmy w kurtkach i rozmawialiśmy na dworze - a Ty tam marzłaś. Mamy nadzieję, że nie za bardzo.

pytałem o cenę dachu bo dostałem ofertę na 12zł/m ( deskowanie + papowanie) + 12zł/m ułożenia blachodachówki + 12zł/m obróbek blacharskich + 150zł od montażu okna dachowego.

Mam jeszcze pytanie do osób które robiły tynki najlepiej w wersji b projektu, otóż ile m2 tynków wam wyszło?

Kochani,

Ile betonu poszło Wam na zalanie stropu nad częścią mieszkalną (garaż mam już zalany)? Proszę o w miarę szybką odp. bo ta wiedza potrzebna mi na sobotę, ew. na poniedziałek.

Pozdrawiam,

kamcia461

Na strop w części mieszkalnej u mnie poszło 15m3 betonu. W stropie były keramzytowe pustaki stropowe i belki Teriva oczywiście.

Pozdrawiam :)

Jak rozwiązaliście wentylacje pomieszczeń na poddaszu, bo w projekcie jej tam nie ma :)

I jeszcze mam pytanko odnośnie filara wentylacyjnego który jest murowany wraz z filarem z kotłowni. Jak zrobiliście w nim kratki wywiewne, zalecane jest robienie kratek na przestrzał ale przez to że jest on budowany przy kominie dymowym nie da się zrobić tych kratek tak jak jest zalecane.