Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-49.12 pracownia DOBRE PROJEKTY (JELENIA GÓRA)

Recommended Posts

Kamcia skąd wzięłaś te 24 na cały dom? Myślę o m3. U mnie poszło 17 m3 na ławy (jednostronne deskowanie), 16 m3 na parter i 14m3 na strop(terriva plus garaż), plus 4m3 na schody i wieniec 12 cm po podwyższeniu ściany kolankowej o jeden pustak 25 cm. Jakby nie liczyć to 51 m3!

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jolu dzięki za odpowiedź :) - skarbnica wiedzy z Ciebie!!!!

Mam jeszcze jedno pytanie - w projekcie nad kuchnią jest strop ceram lub wylewka 50 cm - co to jest????? Czy nie wystarczy taki strop jak wszędzie - kermazyt + belki?

Pozdrawiam,

Kamila

Dodam jeszcze, że te 15m3 betonu to był strop + schody wewnętrzne. My mamy cały strop jednakowy. Nawet nie zauważyliśmy, że nad kuchnią jest inaczej.

Pozdrawiam - Jola :)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Pytanie dla budujacych z kotłownią na paliwo stałe. Jak rozwiązaliście problem umieszczenia pieca z podajnikiem, bo ciężko będzie go ustawić aby nie wchodził w światło przejścia do garażu. Wiem, że w takich przypadklach jest potem problem z odbiorem kominiarskim.

ja mam kocioł na ekogroszek z firmy HEF z czopuchem z boku...wyjście z komina też mam z prawej strony więc piec będzie stał przy ścianie i nie będzie zajmował dużo miejsca w kotłowni. Są tez piece z czopuchem u góry i też wtedy można ten piec umiejscowic tusz przy ścianie (wylot z komina z boku na odpowiedniej wysokości).

Witam serdecznie,

właśnie jesteśmy w trakcie rozważań czy zakupić projekt W-49.12 ( a moze W-49.12 b). Czy buduje go ktoś na Dolnym Śląsku w okolicach Wrocławia? Byłabym wdzięczna za umożliwienie obejrzenia "na żywo" chociaż gołych murów :)

ech, ciężka decyzja z tym wyborem projektu...

pozdrawiam wszystkich budujących

Witam serdecznie,

właśnie jesteśmy w trakcie rozważań czy zakupić projekt W-49.12 ( a moze W-49.12 b). Czy buduje go ktoś na Dolnym Śląsku w okolicach Wrocławia? Byłabym wdzięczna za umożliwienie obejrzenia "na żywo" chociaż gołych murów :)

ech, ciężka decyzja z tym wyborem projektu...

pozdrawiam wszystkich budujących

Witaj abulcia :)

Zapraszam do obejrzenia W-49.12. Autostradą można do nas spokojnie się wybrać.

Witam,

abulcia, wiem, że w Świętej Katarzynie k/Wrocławia ktoś budował ten domek. Wyczytałam to na tym forum, kulka stron wcześniej. Sama chętnie obejrzałabym domek. Abulcia jak będziesz miała jakieś namiary, proszę odezwij się :)

Pozdr.

todoga