Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Dobra rada dla wszystkich zaczynających budowę -zróbcie drogę! Wydatek 3-4 tys., ale naprawdę warto. Płyty drogowe używane można kupić już za 100PLN za sztukę z dojazdem. Po zakończeniu budowy można je odsprzedać.

Pozdrawiam

Stosował ktoś z was dachówkę cementową braas? Zastanawia mnie cena, bo mkw braasa wychodzi taniej niż blacha trapezowa. Nastawiałem się na pokrycie z blachy, ale teraz zaczynam się poważnie zastanawiać. Napiszcie, jeśli macie jakieś doświadczenie z dachówkami cementowymi. dzięki
U nas Braas Bałtycka. Pod koniec 2009r cały dach (pokrycie) kosztował 35kzł, z tego 10kzł dachówka podstawowa, 11kzł reszta materiałów, 14kzł robocizna. W-49.12b garażem dwustanowiskowym.
U nas Braas Bałtycka. Pod koniec 2009r cały dach (pokrycie) kosztował 35kzł, z tego 10kzł dachówka podstawowa, 11kzł reszta materiałów, 14kzł robocizna. W-49.12b garażem dwustanowiskowym.

reszta materiałów, czyli co masz na myśli? folia... itd? Możesz uszczegółowić?

Membrana, obróbki z blachy, rynny, dachówki specjalne, akcesoria montażowe.

dzięki za podpowiedź, skłaniam się coraz bardziej ku braasowi

Edytowane przez minki
We wtorek mam umówioną koparkę. Mam nadzieję, że pora deszczowa się skończyła. Też mam glinę na działce. Murarz mnie zapewnia, że do października stan surowy otwarty postawi... optymista ;)
  • 2 weeks później...

Witam Wszystkich!

Zanim zasiądę do czytanie wszystkich watków chciałam się serdecznie przywitać i powiększyć grono budujących W49 12:)

Czy jest ktoś z dolnegośląska z okolic Wrocławia? Bardzo chcielibysmy zobaczyć domek z bliska i utwierdzić się w przekonaniu, że to dom dla nas.