Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Fajne fotki. Super, że mieszkacie.

U nas nadal brak nabywcy na mieszkanie.

Xerses, czemu zrobiłeś kaloryfer na tej ścianie, a nie koło okna? Tak z ciekawości.

Wrzucajcie fotki, poprawiają humor w podłe jesienne wieczory, spędzane w klicie w bloku... :(

Pozdrawiamy!

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

Fajne fotki. Super, że mieszkacie.

U nas nadal brak nabywcy na mieszkanie.

Xerses, czemu zrobiłeś kaloryfer na tej ścianie, a nie koło okna? Tak z ciekawości.

Wrzucajcie fotki, poprawiają humor w podłe jesienne wieczory, spędzane w klicie w bloku... :(

Pozdrawiamy!

O który kaloryfer pytasz?

Xerses, na poddaszu, w pokojach nad salonem. Też mamy okna jak Ty - jedno balkonowe i drugie zwykłe (w projekcie były dwa balkonowe) i pod tym drugim oknem planowaliśmy kaloryfer.

Piwniczka z takim czymś jak u Sylwii to jest rozwiązanie, znajomi mają tak w spiżarce za kuchnią. Pomieszczenie jest wentylowane, ale i chłodne dzięki temu.

Pozdrawiamy!

Xerses, na poddaszu, w pokojach nad salonem. Też mamy okna jak Ty - jedno balkonowe i drugie zwykłe (w projekcie były dwa balkonowe) i pod tym drugim oknem planowaliśmy kaloryfer.

Piwniczka z takim czymś jak u Sylwii to jest rozwiązanie, znajomi mają tak w spiżarce za kuchnią. Pomieszczenie jest wentylowane, ale i chłodne dzięki temu.

Pozdrawiamy!

Aa o to pytasz. Z prostej przyczyny - pod tym oknem wstawimy - w zasadzie już zamówiliśmy - biurka dzieciom. Dlatego grzejnik poszedł na ściane działową.

Jak dla mnie to akurat - w przypadku tych dwóch pokojów - to najlepsze miejsce z mozliwych. I tak ze względu na otwierane okno balkonowe nic tam nie mozna postawić :) Plan planem ale jak wiadomo dom trezba dostosowac pod siebie. Grzejniki też :D

Pozdrawiamy!

w spiżarce obok kuchni tez mam dokładnie taką samą wentylację..w sumie miała wyciągać powietrze ale jest odwrtonie...dmucha do środka...ale akurat wyszło na plus bo dzięki temu jest tam zawsze świeże powietrze i chłodniej:-)

Mam prośbę dot projektu 49.12b czy możecie podeslac mi na mejla zdjęcia sufitu łazienki na piętrze? Jest tam skomplikowany

sufit do zabudowania profilami i gdybym podejrzal ten etap na zdjęciach od Was, z widocznymi profilami ewentualnie gotowy kształt sufitu, pomogloby mi to iw zabudowania go.

Jakby co to mogę na mejla wysłać zdjęcie skosu, choć myśle ze posiadacze wersji b bedą wiedzieli co miałem na myśli. Będę wdzięczny za zdjecia - mój adres :[email protected]

Pozdrawiam

w spiżarce obok kuchni tez mam dokładnie taką samą wentylację..w sumie miała wyciągać powietrze ale jest odwrtonie...dmucha do środka...ale akurat wyszło na plus bo dzięki temu jest tam zawsze świeże powietrze i chłodniej:-)

A ja akurat jeszcze jej nie robiłem - i zobaczymy czy będe wogóle robił. Poobserwuję czy nic sie tam nie będzie działo. :)

WESOŁYCH ŚWIĄT dla wszystkich naszych znajomych forumowych, budujących domek jak nasz! Pełnych kieszeni na Nowy Rok, pomysłów, cierpliwości, sił, zdrowia.

Tych, którym nie odpisałam na wpis w naszym wątku rok temu, przepraszam, byłam wtedy prawie miesiąc w szpitalu (rodził się nasz najmłodszy, potem trochę się działo...) i dziękuję za pamięć!

Sobie życzymy, żeby udało się dołączyć do grona "wykańczających się oraz zamieszkać w większych niż obecnie przestrzeniach...

Pozdrawiamy świątecznie :)

Z okazji mijających Świąt wysyłam kilka fotek z wystroju świątecznego:-) oraz pochwalę się w kocu zrobioną sypialnią na piętrze!!!trochę to trwało ale tak to jest z wykończeniówką...

Życzę Wszystkim budującym w nadchodzącym Nowym Roku dużo sił i wytrwałości w wykańczaniu domu:-)

zdjęcie2.jpg

zdjęcie5.jpg

zdjęcie7.JPG

zdjęcie8.jpg

Szczęśliwego Nowego Roku :)

Sylwia, bardzo mi się podoba. Super są te krzesła przy stole w wykuszu, można wiedzieć , gdzie kupiłaś?

Witam:-)

krzesła kupowałam na stronie internetowej: http://www.decolab.pl/krzeslo-nex-basic.html zauważyłam tylko że nie mają już dokładnie tych samych co ja lecz podobne... ale z tego co kojarze to na allegro jest ich sporo. Są to krzesła Eamsy-inspirowane oczywiście bo oryginalne są duuużo droższe;-)

Pozdrawiam

Witam:-)

krzesła kupowałam na stronie internetowej: http://www.decolab.pl/krzeslo-nex-basic.html zauważyłam tylko że nie mają już dokładnie tych samych co ja lecz podobne... ale z tego co kojarze to na allegro jest ich sporo. Są to krzesła Eamsy-inspirowane oczywiście bo oryginalne są duuużo droższe;-)

Pozdrawiam

mnie się też podobają te krzesła i planuje takie białe :)

ech jak zazdroszczę tego ze już mieszkacie.... ja się zastanawiam co się szybciej wykończy, my czy ten dom... na razie mogę się "pochwalić" kominkiem. I zastanawiam się czemu schody dywanowe są takie drogie....?

pozdrawiam

IMG_0753m.jpg

• 2 weeks później...
O proszę jak już kominek jest prawie gotowy, podłogi pewnie też to już blisko końca:-) ładny kamień wokół kominka

no ja się kominka jeszcze nie dorobilem, ale może w tym roku :)

• 2 weeks później...

Xerses, polecam, u nas kominek sprawdza się super, często korzystamy.

Niestety mszczą się tanie okna. Mimo że w domu nie ma wilgoci, a czasem wręcz jest za sucho (sprawdzane higrometrem), to 'pocą' się - 2-3 centymetrowe skropliny robią się często dookoła szyby.

No i chłodny jest ten gabinecik na dole ( w naszym przypadku sypialnia). Zawsze mamy tam 2-3 stopnie mniej niż w salonie. Zimno chyba przechodzi przez mury - z garażu (mimo ocieplonej ściany) i piwniczki. Pewnie trochę też z pomieszczenia nad garażem

Niestety mszczą się tanie okna. Mimo że w domu nie ma wilgoci, a czasem wręcz jest za sucho (sprawdzane higrometrem), to 'pocą' się - 2-3 centymetrowe skropliny robią się często dookoła szyby.

powiem szczerze myślałam że teraz już wszystkie okna nawet te z niższej pólki maja te odpowetrzniki w ramach okien....a może Twoje okna są wadliwe..nie myślałeś żeby je reklamować?