Xerses 02.10.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Co tu tak cicho się zrobiło? My w końcu odebraliśmy odbiór domu w ubiegły wtorek a w tym tygodniu powinni nam nadać nr domu:) Wakacje robota itd, sam już tu od kwietnia nie zaglądałem, aż wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 24.10.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 U nas sezon grzewczy rozpoczęty, w nocy było -3. Strasznie mi się podoba, jak ten domek się szybko rozgrzewa, kominek to jednak super sprawa - nawet bez bajerów, płaszcza itd. Na parterze ciepło robi się w 10 minut (góra wciąż nieczynna). PS mamy taras od kilku dni, ale chyba już nie skorzystamy w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reggie 25.10.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Jak odpaliłem podłogówkę to po 2godz była ciepła ale puściłem 50stopni. Po chwili musiałem zmienić ustawienia bo było za gorąco:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 26.10.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 U nas piec kondensacyjny ustawiony jest maks. do 40 stopni, ponoć wtedy jest najwydajniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1984 27.10.2014 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 U nas piec kondensacyjny ustawiony jest maks. do 40 stopni, ponoć wtedy jest najwydajniejszy my też wczoraj uruchomiliśmy ogrzewanie podłogowe...wcześniej kilka razy wieczorem rozpaliliśmy w kominku...ja na piecu mam ustawioną temp. 45 stopni ale może rzeczywiście zmniejszę na 40?? to od czegoś zależy...od pieca, jakiś innych parametrów itd...? Krzywą grzewczą też musiałbym zmienić? Zna się ktos na tym? Może podpowiedziec? Piec mam Vailant kondensacyjny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 02.11.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Najlepiej obserwować ile idzie dziennie gazu i czy jest duża różnica, jak na piecu masz 40 lub 45 stopni . Nie wiem jak to jest z tą krzywą. Ja wyłączyłem tę funkcję, bo mnie denerwowała. Piec się mnie nie słuchał, np grzał kiedy to było niepotrzebne, nie chciał przestać grzać nawet jak mu ustawiałem 5 stopni na sterowniku (pewnie źle było poustawiane, a ja do końca nie zgłębiłem tej wiedzy). Teraz mam ustawiony tryb pracy wg wskazań temperatury wewnętrznej i sobie włączam i wyłączam kiedy chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 02.01.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Witamy po długiej przerwie.Czy moglibyście podzielić się informacją, ile m2 powierzchni do otynkowania jest w domu w wersji z garażem dwustanowiskowym, przy założeniu, że ścianki na poddaszu są murowane, a nie gips-kartonowe? Może być powierzchnia samego domu, bez garażu. Nasz projekt jest w wersji aneksowanej kilkakrotnie i sami się już gubimy, no i ma w projekcie te ścianki gipsowe.Potrzebuję chociaż orientacyjnej liczby m2. Pozdrawiamy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 14.01.2015 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Ufff, przekopałam się przez prawie cały wątek. Jakby ktoś potrzebował to tynki mają powierzchnię: - wg. Gelo_26 = 540m2 (nie tynkowane ścianki kolankowe i ściana między garażem a domem) - wg. Dżejsona = 650m2 - wg. Orzechota = 604m2 (a jego tynkarze wyliczyli = 637m2) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 21.01.2015 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 dzięki za wrzucenie, u nas jeszcze prawie cała góra do wytynkowania i garaż. A co do błędów podczas budowy, to ostatnio wyszło, że nie ociepliłem kominka i będę kombinował na wiosnę, jak to poprawić, bo zimno atakuje przez rurę doprowadzającą z zewnątrz powietrze do paleniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 23.01.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 A gdzie/jak to powinno się ocieplić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 23.01.2015 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 (edytowane) Pod nogami kominka, tam gdzie wychodzi rura pcv doprowadzająca powietrze - w tym miejscu ściana obudowy kominka jest u nas zimna przy dużym mrozie, płytka podłogowa trochę zresztą też. Najlepiej po całości ocieplić tę rurę. Ja będę starał się ocieplić tyle ile mogę, czyli fragment od wylewki do kominka Edytowane 24 Stycznia 2015 przez minki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 30.01.2015 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Dziękuję! Jutro chwila prawdy, dowiem się, ile mamy m2 tynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 05.03.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 (edytowane) Tynków wyszło 630m2, bez kolankowych, a w grażu bez sufitu i ściany mdzy domem a garażem. Schną. Pytanie do mających wykusz: kto Wam robi ocieplenie )od góry i izolacje przeciwwilgociowe tego balkonu nad wykuszem? Nie wiem, komu to zlecić. A kapie, niestety _ Edytowane 5 Marca 2015 przez Jarus05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 10.03.2015 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Tynków wyszło 630m2, bez kolankowych, a w grażu bez sufitu i ściany mdzy domem a garażem. Schną. Pytanie do mających wykusz: kto Wam robi ocieplenie )od góry i izolacje przeciwwilgociowe tego balkonu nad wykuszem? Nie wiem, komu to zlecić. A kapie, niestety _ Mówisz o tym co jest nad wejściem? Bo nie wiem jaką masz dokładną wersję tego budynku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 10.03.2015 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 A ja ogrzewam ekogroszkiem - zaczynając sezon w pażdzierniku do dnia dzisiejszego spaliłem 2,2 tony CO+CWU. Oby zawsze były takie zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 10.03.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Xerses, nie, my nad wejściem mamy tylko garderobę, bez okna. Chodzi mi o wykusz w salonie, nad którym jest balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 11.03.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 A ja ogrzewam ekogroszkiem - zaczynając sezon w pażdzierniku do dnia dzisiejszego spaliłem 2,2 tony CO+CWU. Oby zawsze były takie zimy a jaką temperaturę średnio utrzymywałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 15.06.2015 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Moja żona ciepłolubna więc 23 raczej nie schodziło z termometra............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 15.06.2015 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Ło matko dopiero zobaczyłem że od marca tu nic się nie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 16.06.2015 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Cisza w eterze niestety, wszyscy już mieszkają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts