Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-49.12 pracownia DOBRE PROJEKTY (JELENIA GÓRA)

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 months później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...

Hej

Jak rozwiązaliście temat ogrodzenia, chodzi mi o bramę i furtkę. Macie furtkę obok bramy czy osobno ? Mam działkę ze spadkiem i jak będzie furtka na wprost drzwi a brama na wprost garażu to brama będzie niżej - dziwnie to będzie wyglądać. Może ktoś pochwali się swoją aranżacją.

Pozdrawiam

• 2 months później...

Witam wszystkich po długiej przerwie...

na budowie wiele się zmieniło bo i rozprowadzona elektryka i wstawione drzwi wejściowe i te z tyłu i brama garażowa i przykryty dach i ocieplone fundamenty i ....no właśnie chcę ... zaizolować teraz dach i nie wiem co jest lepszym rozwiązaniem ocieplić dach po całej połaci włącznie ze strychem nie użytkowym co będzie trochę kosztować czy wydać więcej na ocieplenie sufitu poddasza (podłogi na strychu) zostawiając zimny strych

z góry dzięki za info

• 2 weeks później...
Witam wszystkich po długiej przerwie...

na budowie wiele się zmieniło bo i rozprowadzona elektryka i wstawione drzwi wejściowe i te z tyłu i brama garażowa i przykryty dach i ocieplone fundamenty i ....no właśnie chcę ... zaizolować teraz dach i nie wiem co jest lepszym rozwiązaniem ocieplić dach po całej połaci włącznie ze strychem nie użytkowym co będzie trochę kosztować czy wydać więcej na ocieplenie sufitu poddasza (podłogi na strychu) zostawiając zimny strych

z góry dzięki za info

Ja ociepliłem jedno i drugie. W podłogę na strychu wsadziłem 40 cm wełny, natomiast w sam szczyt 15 cm. Ocieplałem go , gdyż na strychu mam chociażby zbiornik wyrównawczy do CO.

• 5 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
Dawno tu nie zaglądałam. Jak ten czas szybko leci, w lutym minęło 8 lat jak zamieszkałam w swoim wymarzonym domku. Pozdrawiam wszystkich budujących i tych mieszkających w W-49.12b

Również pozdrawiam autorkę pierwszych zdjęć z budowy w-49.12 opublikowanych w internecie ;)

• 2 months później...

My mieszkamy od 31.07.2015r. Fajnie się mieszka. W międzyczasie zaadoptowaliśmy przestrzeń nad garażem na 2 pokoiki dla dzieci. Doszło nam piąte :-) Nie mamy jeszcze barierki nad wykuszem, obudowy kominka, rekuperatora, centralki od odkurzacza, wylewek w garażu... I części drzwi wewnętrznych. Ale mieszkamy i mamy się dobrze, bo przestrzeń jest wspaniała. Chociaż dużo sprzątania.

Teren wokół nadal nie zagospodarowany, to znaczy nie utwardzony podjazd, a trawa troszkę wertepiasta... ;-) ale plac zabaw dla dzieci jest :-) Brama nadal "budowlana". Powolutku będzie lepiej.

Pozdrawiamy wszystkich budowniczych mieszkających i budujących!

• 6 months później...
  • 2 years później...