Jarus05 14.12.2013 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Witam. Fajne fotki. Super, że mieszkacie. U nas nadal brak nabywcy na mieszkanie. Xerses, czemu zrobiłeś kaloryfer na tej ścianie, a nie koło okna? Tak z ciekawości. Wrzucajcie fotki, poprawiają humor w podłe jesienne wieczory, spędzane w klicie w bloku... Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 15.12.2013 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Witam. Fajne fotki. Super, że mieszkacie. U nas nadal brak nabywcy na mieszkanie. Xerses, czemu zrobiłeś kaloryfer na tej ścianie, a nie koło okna? Tak z ciekawości. Wrzucajcie fotki, poprawiają humor w podłe jesienne wieczory, spędzane w klicie w bloku... Pozdrawiamy! O który kaloryfer pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 15.12.2013 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 oto fotka mojej półpiwniczki z wentylacją Zrobię podobnie - może poskutkuje. BTW - masz bardzo podobne okna do moich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 15.12.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Xerses, na poddaszu, w pokojach nad salonem. Też mamy okna jak Ty - jedno balkonowe i drugie zwykłe (w projekcie były dwa balkonowe) i pod tym drugim oknem planowaliśmy kaloryfer.Piwniczka z takim czymś jak u Sylwii to jest rozwiązanie, znajomi mają tak w spiżarce za kuchnią. Pomieszczenie jest wentylowane, ale i chłodne dzięki temu.Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 15.12.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Xerses, na poddaszu, w pokojach nad salonem. Też mamy okna jak Ty - jedno balkonowe i drugie zwykłe (w projekcie były dwa balkonowe) i pod tym drugim oknem planowaliśmy kaloryfer. Piwniczka z takim czymś jak u Sylwii to jest rozwiązanie, znajomi mają tak w spiżarce za kuchnią. Pomieszczenie jest wentylowane, ale i chłodne dzięki temu. Pozdrawiamy! Aa o to pytasz. Z prostej przyczyny - pod tym oknem wstawimy - w zasadzie już zamówiliśmy - biurka dzieciom. Dlatego grzejnik poszedł na ściane działową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 15.12.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Hm, my też tam planowaliśmy biurko. Muszę jeszcze pomyśleć co do kaloryferów. Jak na razie, to mam na to duuużo czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 15.12.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Jak dla mnie to akurat - w przypadku tych dwóch pokojów - to najlepsze miejsce z mozliwych. I tak ze względu na otwierane okno balkonowe nic tam nie mozna postawić Plan planem ale jak wiadomo dom trezba dostosowac pod siebie. Grzejniki też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1984 16.12.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Xerses, na poddaszu, w pokojach nad salonem. Też mamy okna jak Ty - jedno balkonowe i drugie zwykłe (w projekcie były dwa balkonowe) i pod tym drugim oknem planowaliśmy kaloryfer. Piwniczka z takim czymś jak u Sylwii to jest rozwiązanie, znajomi mają tak w spiżarce za kuchnią. Pomieszczenie jest wentylowane, ale i chłodne dzięki temu. Pozdrawiamy! w spiżarce obok kuchni tez mam dokładnie taką samą wentylację..w sumie miała wyciągać powietrze ale jest odwrtonie...dmucha do środka...ale akurat wyszło na plus bo dzięki temu jest tam zawsze świeże powietrze i chłodniej:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klokoczyce 19.12.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Mam prośbę dot projektu 49.12b czy możecie podeslac mi na mejla zdjęcia sufitu łazienki na piętrze? Jest tam skomplikowanysufit do zabudowania profilami i gdybym podejrzal ten etap na zdjęciach od Was, z widocznymi profilami ewentualnie gotowy kształt sufitu, pomogloby mi to iw zabudowania go.Jakby co to mogę na mejla wysłać zdjęcie skosu, choć myśle ze posiadacze wersji b bedą wiedzieli co miałem na myśli. Będę wdzięczny za zdjecia - mój adres :[email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 20.12.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Nie mam wersji B więc nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 20.12.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 w spiżarce obok kuchni tez mam dokładnie taką samą wentylację..w sumie miała wyciągać powietrze ale jest odwrtonie...dmucha do środka...ale akurat wyszło na plus bo dzięki temu jest tam zawsze świeże powietrze i chłodniej:-) A ja akurat jeszcze jej nie robiłem - i zobaczymy czy będe wogóle robił. Poobserwuję czy nic sie tam nie będzie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 24.12.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 WESOŁYCH ŚWIĄT dla wszystkich naszych znajomych forumowych, budujących domek jak nasz! Pełnych kieszeni na Nowy Rok, pomysłów, cierpliwości, sił, zdrowia. Tych, którym nie odpisałam na wpis w naszym wątku rok temu, przepraszam, byłam wtedy prawie miesiąc w szpitalu (rodził się nasz najmłodszy, potem trochę się działo...) i dziękuję za pamięć! Sobie życzymy, żeby udało się dołączyć do grona "wykańczających się oraz zamieszkać w większych niż obecnie przestrzeniach... Pozdrawiamy świątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1984 27.12.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Z okazji mijających Świąt wysyłam kilka fotek z wystroju świątecznego:-) oraz pochwalę się w kocu zrobioną sypialnią na piętrze!!!trochę to trwało ale tak to jest z wykończeniówką... Życzę Wszystkim budującym w nadchodzącym Nowym Roku dużo sił i wytrwałości w wykańczaniu domu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 30.12.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Szczęśliwego Nowego Roku Sylwia, bardzo mi się podoba. Super są te krzesła przy stole w wykuszu, można wiedzieć , gdzie kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1984 30.12.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Szczęśliwego Nowego Roku Sylwia, bardzo mi się podoba. Super są te krzesła przy stole w wykuszu, można wiedzieć , gdzie kupiłaś? Witam:-) krzesła kupowałam na stronie internetowej: http://www.decolab.pl/krzeslo-nex-basic.html zauważyłam tylko że nie mają już dokładnie tych samych co ja lecz podobne... ale z tego co kojarze to na allegro jest ich sporo. Są to krzesła Eamsy-inspirowane oczywiście bo oryginalne są duuużo droższe;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abulcia 30.12.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Witam:-) krzesła kupowałam na stronie internetowej: http://www.decolab.pl/krzeslo-nex-basic.html zauważyłam tylko że nie mają już dokładnie tych samych co ja lecz podobne... ale z tego co kojarze to na allegro jest ich sporo. Są to krzesła Eamsy-inspirowane oczywiście bo oryginalne są duuużo droższe;-) Pozdrawiam mnie się też podobają te krzesła i planuje takie białe ech jak zazdroszczę tego ze już mieszkacie.... ja się zastanawiam co się szybciej wykończy, my czy ten dom... na razie mogę się "pochwalić" kominkiem. I zastanawiam się czemu schody dywanowe są takie drogie....? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1984 02.01.2014 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 O proszę jak już kominek jest prawie gotowy, podłogi pewnie też to już blisko końca:-) ładny kamień wokół kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 15.01.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 O proszę jak już kominek jest prawie gotowy, podłogi pewnie też to już blisko końca:-) ładny kamień wokół kominka no ja się kominka jeszcze nie dorobilem, ale może w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 23.01.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Xerses, polecam, u nas kominek sprawdza się super, często korzystamy. Niestety mszczą się tanie okna. Mimo że w domu nie ma wilgoci, a czasem wręcz jest za sucho (sprawdzane higrometrem), to 'pocą' się - 2-3 centymetrowe skropliny robią się często dookoła szyby. No i chłodny jest ten gabinecik na dole ( w naszym przypadku sypialnia). Zawsze mamy tam 2-3 stopnie mniej niż w salonie. Zimno chyba przechodzi przez mury - z garażu (mimo ocieplonej ściany) i piwniczki. Pewnie trochę też z pomieszczenia nad garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1984 24.01.2014 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Niestety mszczą się tanie okna. Mimo że w domu nie ma wilgoci, a czasem wręcz jest za sucho (sprawdzane higrometrem), to 'pocą' się - 2-3 centymetrowe skropliny robią się często dookoła szyby. powiem szczerze myślałam że teraz już wszystkie okna nawet te z niższej pólki maja te odpowetrzniki w ramach okien....a może Twoje okna są wadliwe..nie myślałeś żeby je reklamować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts