abulcia 22.06.2015 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Cisza w eterze niestety, wszyscy już mieszkają? ja mieszkam już od roku a roboty na zewnątrz jeszcze cała masa....wlasnie robomy elewacje i za chwile drewniany taras. Podjazd i ogrodzenie chyba za rok dopiero.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 28.07.2015 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Przymierzam się do położenia tynku na budynku (w tej chwili mam tylko styropian+klej). Może ktoś tu jeszcze zagląda i pamięta ile metrów kwadratowych ma elewacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebski 23.08.2015 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 a ja dopiero kupiłem w stanie surowym i mam pytanie ile bedzie kosztowac pokrycie dachu blachodachowka wraz z oknami i jednym wylazem dodam ze dach odeskowany i pokryty papaz gory dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 25.08.2015 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 trudno powiedzieć, zależy od wielu rzeczy: jaką blachodachówkę wybierzesz, jakie okna, jak drogą ekipę. Dachu z tego co pamiętam jest około 300 mkw. Skoro masz odeskowane i papę, to ja bym się mocno zastanowił nad dachówką. Nawet najtańsza dachówka jest lepsza od blachy, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abulcia 26.08.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Przymierzam się do położenia tynku na budynku (w tej chwili mam tylko styropian+klej). Może ktoś tu jeszcze zagląda i pamięta ile metrów kwadratowych ma elewacja? wersja b ma ok 240 m2 z tego co pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebski 27.08.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 super ze jeszcze ktos tu jest na tym forum...jeśli jest ktoś kto ma kosztorys budowy i nie jest to problem udostępnić go to proszę o jakieś info na pocztę [email protected]apropos buduje w okolicach Kartuz pozdrawiam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 22.09.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Co do cen to tutaj trudno się czegoś dopytać, bo wiele zależy od regionu i od tego, na ile ktoś się chce podzielić faktycznie poniesionymi kosztami. My robiliśmy po prostu wyceny w kilku firmach i braliśmy taką, z którą się i dobrze rozmawiało, i nie była horrendalnie droga. I tak sporo naszych prac było droższych, niż tutaj deklarowano. Widocznie leszcze jesteśmy i daliśmy się skubać wykonawcom. Ale dom stoi i nie ma w nim właściwie rzeczy, z której bylibyśmy niezadowoleni, począwszy od układu pomieszczeń (z naszymi przeróbkami) oraz wykonania i materiałów dobranych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 05.10.2015 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Niekoniecznie - hasło " cena czyni cuda " - potrafi zacmic zdrowy rozsadek każdemu. Ja tak raz miałem - a potem tydzień czasu z ojcem i bratem szlifowałem tynki - bo facet tani był i nawet się z nim miło gadało - a potem tylko w opór roboty itd. Gdybym miał zapłacić za tą dodatkowa pracę - wyszło by na jedno- a tylko kupa nerwów. Więc czasami lepiej zapłacić więcej - ale za sprawdzona ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 12.10.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 U mnie żaden kosztorys się nie sprawdził. Każdy buduje inaczej, z innych materiałów, inną ekipą, ma możliwość zaoszczędzić na czymś, na czym ktoś inny nie zaoszczędzi. U nas było najważniejsze żeby wprowadzić się i nie przekroczyć 300 tys., i to się udało. Najważniejsze to nie szaleć z wydawaniem na początku i szukać - sprawdzonych, ale tańszych ekip, porównywać ceny materiałów - ja znam chyba wszystkie składy budowlane w okolicy. Ale nie tylko, bo np po strop do Radomia jeździłem z Lublina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 31.10.2015 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Mieszkamy. Od 30 lipca. Roboty huk. Miesiąc temu przenieśliśmy nocowanie na poddasze. Dom jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 04.11.2015 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Gratulujemy Tak ten model da się lubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 05.11.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 gratulacje, a my po 2 latach elewację robimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 29.11.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Dzięki. Nareszcie wszystko jest na swoim miejscu. Nie wiem, jak mogliśmy dotąd mieszkać w bloku. Dzieciaki się zaadoptowały bez trudu. Tylko bałaganią na większej przestrzeni teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pafciomarzenka 27.12.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Przymierzam się do położenia tynku na budynku (w tej chwili mam tylko styropian+klej). Może ktoś tu jeszcze zagląda i pamięta ile metrów kwadratowych ma elewacja? Ja też posiadam taki domek i właśnie tydzień temu skonczylem elewacje 230 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebski 11.01.2016 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 a ja z takim małym pytankiem a mianowicie czy są jakieś przeciwwskazania co do ścian działowych na poddaszu a żeby zrobić je z suporeksu 12? z góry dzięki za info.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 12.01.2016 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Ja też posiadam taki domek i właśnie tydzień temu skonczylem elewacje 230 m2 dzięki, u nas też już "po" - wyszło mniej więcej tyle, ile napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 12.01.2016 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 a ja z takim małym pytankiem a mianowicie czy są jakieś przeciwwskazania co do ścian działowych na poddaszu a żeby zrobić je z suporeksu 12? z góry dzięki za info.. Wydaje mi się, że architekt przewidział ściany działowe z karton-gipsów żeby dodatkowo nie obciążać stropu (dach jest z ciężkiej dachówki w projekcie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebski 12.01.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 generalnie chodzi mi głównie o ścianę działową między pokojami gdyż nie jest ona w jednym pionie ze ścianą na parterze i mam pewne obawy że strop na tym ucierpi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 13.01.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Nic się nie stanie. Z tego co pamiętam w projekcie pod ścianką działową w stropie jest dodatkowy podciąg. Ja mam ściankę działową z cegły 12. A do różnych dziwnych pęknięć na ścianach i sufitach po prostu się przyzwyczaj. Nie pękają jedynie domy robione z plasteliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 23.01.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 (edytowane) a ja z takim małym pytankiem a mianowicie czy są jakieś przeciwwskazania co do ścian działowych na poddaszu a żeby zrobić je z suporeksu 12? z góry dzięki za info.. Hm czy sa przeciwwskazania..... nie wiem Ja zrobiłem - choć plan zakłada GK. Stoi tak już kilka lat, nic sie nie dzieje, aczkolwiek ja robiłem troche ponad standardowo. Mocniejszy strop, bardzo mocny - B35- beton itd Edytowane 27 Stycznia 2016 przez Xerses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts