agahat 16.10.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 16.10.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 agahat napisał: Jeśli chodzi o wyrównanie dachu każdy ma inny gust i o gustach się nie dyskutuje. ale mi osobiście nie podoba się połączenie dachów, jeśli ma to być dwu stanowiskowy garaż. Wychodzi wtedy taka długa stodoła. Natomiast jeśli jest to garaż na jedno stanowisko można się na to skusić Może wyglądać to dobrze. Witam! Dlatego własnie chciałam zobaczyć, jak wygląda to rozwiązanie w tym konkretnym przypadku. U nas garaz będzie na 1 samochód. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plootto 16.10.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Zgadzam się z Agatą - dom na papierze wygląda niewinnie, ale w rzeczywistości jest duży - szczególnie w wersji z dwoma garażami. Tam też unikałbym jednolitej płaszczyzny dachu domu i garażu. Choć jak teraz patrzę na swój dom, to uważam, że mogłem wpaść na genialny pomysł i bryłę garażu lekko cofnąć w stosunku do bryły części mieszkalnej. Jedyny (mały) mankament to to, że pokój gościnny mógłby być na dole ciut mniejszy a np. większe salon i kuchnia. Ale to jest pikuś, a nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 17.10.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Dziekuję za opinie i wskazówki. Na pewno weźmiemy je pod uwagę, gdy zdecydujemy się na ten projekt. PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreon 21.10.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Witam. Od dnia 17.10.2007 r. jesteśmy posiadaczami projektu W-49.12 lustro + wykusz + garaż dwustanowiskowy. Wybraliśmy ten projekt po wielkich kombinacjach i perypetiach , był już w drodze do nas W-27.12 lustro ale kurier musiał oddać go do nadawcy i przywieźć nam ten właśnie W-49.12. Mamy nadzieje dzielić się z Państwem perypetiami budowy która planujemy rozpocząć jak tylko skończy się nadchodząca zima oraz by muc podpatrywać wasze pomysły. Pozdrawiają Agnieszka i Mariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 21.10.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreon 21.10.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Dziękujemy Bardzo nam miło i mamy nadzieje że dzięki wszystkim budującym ten domek którzy opisują swoje pomysły bedzie łatwiej, a nasze doświadczenia które postaramy się opisać przydadzą się nastepnym budowniczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 22.10.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Równiez witam nowych budowniczych Spieszę doniść, że jednak zdecydowlismy się na 49.12! Teraz, gdy decyzja jest juz podjęta, cieszę się bardzo i nie mogę sie już go doczekać (ma byc dzisiaj lub jutro). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 22.10.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Nareszcie wśród swoich!!!Serdecznie witamy wszystkich budujących wg projektu W-49.12.Jeszcze do niedawna wydawało nam sie , że tylko my budujemy taki dom.Może będę trochę banalny w stwierdzeniu, że to co przykuło nasza uwagę wtym projekcie to jego niesamowita funkcjonalność. W ostatnią sobotę wylali nam ławę fundamentową (wyszło tego ok. 27m3), a w tym tygodniu zaczną murować bloczki. Potem tylko zasypanie podsypką i ubicie. W takim stanie zostawimy to do wczesnej wiosny.O planowanych przeróbkach napiszę w następnym poście.Pozdrawiamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 23.10.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Witam! Poniewaz mam juz w ręku projekt to zupełnie "legalnie" mogę należeć do waszej grupy!!! Irysy, z niecierpliwością czekam na Twój post, jakich zmian dokonałaś w projekcie, bo my jesteśmy teraz właśnie na tym etapie. Nasze zmiany to: rezygnacja z balkonu, powiększenie pokoju na dole kosztem kotłowni (podejrzane u Agaty), połączenie łazienki i WC na dole no i strych musimy zaadoptować na pokój. Ale jak to będzie wyglądało to jeszcze nie wiem, mamy kilka propozycji ale musimy porozmawiać o tym z architektem, nie chcemy, aby dom stracił ładny wygląd i proporcje. Pozdrawiam ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 25.10.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witamy ponownie. Dzisiaj kilka słów o zmianach na parterze. Wejście do kuchni mamy zamiar przesunąć bardziej na środek. Powód jest raczej błahy. W narożniku musi się zmieścić duża kuchenna szafka narożnikowa. Nie będzie także małej wnęki w salonie na ścianie graniczącej ze spiżarką. Łazienka z toaletą będą połączone gdyż zamiast dwóch klitek otrzymujemy dosyć przestronną łazienkę, którą będzie można funkcjonalnie zaaranżować. A teraz o przeszkleniach. W gabinecie rezygnujemy z wyjścia na taras na rzecz zwykłego okna. W związku z tym , że w komórce pod schodami nikt raczej książek czytał nie będzie stwierdziliśmy, że okienko jest tam całkowicie zbędne. Zamiast okna w garażu prawdopodobnie zrobimy dwa lub trzy pojedyncze rzędy luksferów w kolorze zbliżonym do planowanego koloru elewacji. Efekt może być interesujący. W kotłowni też mała zmiana. Zamiast dwóch będzie tylko jedno okienko (podpatrzone w tym wątku ). Na dzisiaj to tyle... Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 30.10.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 oj, pomału chyba zapadamy w sen zimowy a może każdy tak jest zapracowany na budowie, że juz nie ma siły trochę postukać w klawiaturę? napiszcie, jak tam Wasze postępy my dzisiaj odbieramy pierwszą wycenę od ekipy, strasznie jestem ciekawa, co nam powiedzą w sprawach papierkowych nadal czekamy na mapę do celów projektowych... pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 30.10.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mangoska 30.10.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Witam i pozdrawiam wszystkich (szczęściarzy którzy kończą stan surowy i tych którzy tak jak ja dopiero zaczynają...) Oto mail jaki ja dostałam dzisiaj od projektanta: "W proponowanym projekcie kalenica dachu jest przesunięta zarówno w poziomie jak i pionie co nie jest zgodne z zapisami planu przestrzennego. Miałem już projekty które musiałem całkowicie przerysować z uwagi na ten przepis. Szukajcie czegoś podobnego z równą kalenicą o kątach dachu od 40-53 stopni. " nie myślałam że garaż będzie stanowił problem bo przecież ma taki sam kąt dachu?? nie mylę się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 31.10.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Agato! Super są Twoje salony! Piękne zdjęcia! A na której ścianie będziesz miała zlew w kuchni? Pod oknem, tak jak w projekcie czy gdziesz przeniosłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 31.10.2007 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Witam i pozdrawiam wszystkich (szczęściarzy którzy kończą stan surowy i tych którzy tak jak ja dopiero zaczynają...) Oto mail jaki ja dostałam dzisiaj od projektanta: "W proponowanym projekcie kalenica dachu jest przesunięta zarówno w poziomie jak i pionie co nie jest zgodne z zapisami planu przestrzennego. Miałem już projekty które musiałem całkowicie przerysować z uwagi na ten przepis. Szukajcie czegoś podobnego z równą kalenicą o kątach dachu od 40-53 stopni. " nie myślałam że garaż będzie stanowił problem bo przecież ma taki sam kąt dachu?? nie mylę się? na moje oko to kąt jest taki sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 31.10.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 01.11.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 U nas dwa tygodnie temu wyglądało to tak http://images32.fotosik.pl/30/86e01340c0d89c49med.jpg a w ostatnią sobotę tak http://images31.fotosik.pl/30/d51aaca83ede5fe6med.jpg Jutro maja zacząć murowac bloczki. Ciekawe jak szybko im to pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 02.11.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Agato, mnie również podoba się wersja ze zlewem pod oknem i u siebie tez chciałabyn tak mieć. Zastanawiam się jedynie, na ile zlew będzie widoczny w salonie przy takim układzie, wziąwszy też pod uwagę tę półściankę . Nie chciałabym by niespodziewani goście podziwiali moje statki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 02.11.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 U nas zlewozmywak będzie na bocznej ścianie. Pod oknem stanie stół. Tak będzie funkcjonalniej ponieważ ociekacz do naczyń będzie się znajdował w szafce nad zlewozmywakiem. Mamy tak obecnie i dobrze to działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts