k_bichta 02.11.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witam wszystkich budujących ten projekt. My również jesteśmy w trakcie jego budowy. Rozpoczęliśmy 02.07.07, natomiast 30.10 udało nam się zamknąć go dachem Nareszcie, ponieważ również długo czekaliśmy najpierw na drewno na więźbę, potem na blachodachówkę, a później jeszcze na ekipę, która w międzyczasie znalazła sobie inny dach do położenia Jeśli chodzi o zmiany w projekcie, to zwłaszcza powiększony garaż oraz obniżenie, wydłużenie i wsparcie na kolumnach daszku nad wejściem, tzn. wyciągnięcie go dalej nad schodki. Zrezygnowaliśmy również z balkonu i drugiego tarasu, w pokoju jest zwykłe okno. Łazienka na dole jest jedna, z wejściem z holu. Powiększyliśmy też wyjście na taras do 270 cm i wydłużyliśmy dach garażu z tyłu (zlikwidowane drzwi z garażu do ogrodu), dzięki czemu powstało fajne zadaszone miejsce na składowanie drewna do kominka. Z takich poważniejszych zmian to tyle. Aha, na górze w holu jest wnęka na szafę, a z łazienki jest wejście do ewentualnej garderoby, zamiast której marzy nam się zrobić kiedyś saunę Spróbuję wkleić jakieś zdjęcia, tylko muszę jeszcze dojść jak to zrobić Kasia i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_bichta 02.11.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 http://img215.imageshack.us/img215/2208/dsc04328nx6.jpg[/img] http://img215.imageshack.us/img215/7193/dsc04329cp0.jpghttp://img204.imageshack.us/img204/1447/dsc04421ws1.jpghttp://img218.imageshack.us/img218/2357/dsc04431tf8.jpghttp://img218.imageshack.us/img218/6627/dsc04443al7.jpghttp://img218.imageshack.us/img218/8086/dsc04445ti9.jpghttp://img217.imageshack.us/img217/8656/dsc04460fy0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 02.11.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_bichta 02.11.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Budujemy w okolicach Warszawy, ok. 25 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaalicja 03.11.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Kasiu, a to okno dachowe nad salonem to specjalnie jest wyżej, czy "tak wyszło" Bo w projekcie wszystkie trzy okna są w jednej linii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaRob 03.11.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Witamy budowniczych! My również od września, pod Legnicą, budujemy ten domek. Jak chyba wszyscy długo zastanawialiśmy się nad projektem - chcieliśmy dużą kotłownię, spiżarkę, garderoby - myślę, że użytkowe pomieszczenia są bardzo ważne W maju kupiliśmy ten projekt decydując się praktycznie w ciągu jednego wieczora!Ze zmian, jakie wprowadziliśmy - wykusz z duuużymi oknami, poszerzony garaż, garderoba zamiast łazienki przy sypialni na dole. Obecnie skończyliśmy stan zero i murują się ściany.Bardzo podoba nam się projekt schodów Agaty! Mam pytanie do Agaty o wejście do sypialni na dole. Ze zdjęć wynika, że schodki do piwniczki wychodzą Ci w środku wejścia??? A może to zła perspektywa na zdjęciu? Dołączymy fotki z naszej budowy, ale musimy dojść do tego jak się je wstawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_bichta 03.11.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Okno dachowe nad salonem inaczej być nie mogło, bo ścianka kolankowa w tym miejscu jest wyższa. To pozostałe okna są niżej - to tak specjalnie, bo dzięki temu rozciąga się przez nie lepszy widok na lasek.A jeśli chodzi o schody, to też mamy je podobnie zmienione jak Agata, ale my nie mamy tego tak ładnie rozrysowanego. Nasz wykonawca sam porobił obliczenia i zrobił tak, żeby było ładnie i przede wszystkim wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 03.11.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 03.11.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 A propos schowka pod schodami. Stwierdziliśmy , że nie będziemy robić schodków tylko wszystko zrobimy na jednym poziomie żeby nie komplikować sobie wykonania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anelka 03.11.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Witam,ja z mężem na dniach sfinalizujemy zakup projektu W.49.12 z wykuszem. Zamierzamy wyrównać linię domu z tyłu tak jak Agata, zrezygnować z osobnej łazienki z wejściem z sypialni. W zamian za to otrzymamy jedną dosyć dużą łazienkę, ponadto chcemy powiększyć garaż. Mam pytanie do Kasi i Piotra o ile powiększyliście garaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_bichta 03.11.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Witam Aniu, garaż powiększyliśmy jedynie o 2,5 metra, ponieważ z całością musieliśmy się zmieścić w 18 metrach. Takie mięliśmy warunki zabudowy. Mamy zatem 555 cm szeroki garaż, chociaż wolelibyśmy mieć 6 metrów. Żeby zyskać jeszcze trochę powierzchni zdecydowaliśmy się na likwidację składzika. I mam nadzieję, że to nam wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreon 03.11.2007 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Witam Może mało jak narazie udzielam się na forum ponieważ cały czas załatwiamy dokumentację ,ale sledzę cały czas wasze poczynania i strasznie ciesze się że są też tu budujący w okolicach warszawy Pozdrawiamy Aga i Mariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anelka 04.11.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Dziękuję za szybką odpowiedź. Wielkościowo Wasz garaż wygląda imponująco, ale chyba przychylę się do powiększenia o 150 cm tak jak u Agata. Zobacymy czas pokaże. Jeszcze jedno nie daje mi spokoju. Tzn. chcielibyśmy z mężem zrezygnować ze strychu na garażem, a dokładniej obniżyć garaż. Wszyscy budujący ten domek jednak z dodatkowego pomieszczenia nie rezygnujecie, czy moglibyście mi dać jakieś rady dotyczace tego czym się kierowaliście? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 04.11.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 W domu musi się znaleźć jakaś graciarnia. Strych w stu procentach spełnia to zadanie. Dodatkowo strych może spełniać rolę suszarni w chłodniejsze miesiące. Z tego powodu planujemy zainstalować tam grzejnik gdyz projekt tego nie przewiduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_bichta 04.11.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 My ze strychu nad garażem robimy dodatkowy pokój, wielki pokój (po podłodze prawie 42 m2) Nie będzie to sypialnia, tylko taki pokój do zabawy. Wstawimy tam sobie stół do tenisa stołowego albo do bilarda, rowerek do ćwiczeń itp. A w przyszłości dzieciaki będą miały gdzie szaleć w zimowe wieczory. Natomiast graciarnię zrobimy sobie na strychu nad poddaszem użytkowym oraz w pomieszczeniu pod schodami, garaż pewnie też częściowo będzie graciarnią (taką na narzędzia). Natomiast pralnio - suszarnię będziemy mieć w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 05.11.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Wszyscy budujący ten domek jednak z dodatkowego pomieszczenia nie rezygnujecie, czy moglibyście mi dać jakieś rady dotyczace tego czym się kierowaliście? Pozdrawiam My w tym miejscu będziemy mieli dodtkową sypialnię. Ale gdybysmy jej nie potrzebowali to byłaby tam pralnio-suszarnia bądź pokój rekreacyjny na jakis roweryk, bieżnię itp. sprzęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 05.11.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 k_bichta - bardzo ładny domek! , okno w kuchni macie niższe niż w projekcie czy tylko tak sie wydaje? Fajnie wygląda przerobiony daszek nad wejściem. U nas też będzie zmiana w tym miejscu, tylko że dodatkowo ten daszek będzie zamknięty, tzn. zabudowany z okienkiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anelka 05.11.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Dziękuję Wam bardzo za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie, czy ktoś z Was analizował jakie dodatkowo koszty np. związane z ogrzewaniem będziecie musieli ponieść? Bo ja kieruję się właśnie tym, że przy obniżonym garażu koszty ogrzewania i budowy będą niższe. Zastanawiam się tylko, czy to będą znaczne różnice. I ile będzie kosztowało przeprojektowanie garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 05.11.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anelka 05.11.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Dziękuję Agatko:) za Twoją opinię. To wszystko jest dla mnie strasznie nowe i rozpatruję wszystkie możliwe alternatywy. Muszę to wszystko raz jeszcze przemyśleć i chyba mnie przekonaliście, żeby jednak garażu nie obniżać Pozdrawiam i raz jeszcze dziękuję P. S. Odebrałam mapkę do celów projektowych teraz czas zapłacić za projekt i zlecić umiejscowienie domu na działce o reszcie narazie nie myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts