Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-49.12 pracownia DOBRE PROJEKTY (JELENIA GÓRA)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Byłem dzisiaj na budowie żeby dokładnie wymierzyć czy ekipa zrobiła fundament zgodnie z projektem. No i załamka :( . Okazało się, że:

- salon zamiast szerokości 5,16m ma równe 5m

- hol zamiast szerokości 2,15m ma 2,05m

- długość garażu razem z gospodarczym zamiast 7,5 jest7,3

Czy macie jakiś pomysł co z tym zrobić...?

Olu i Sławku... Podejrzałem Wasz dziennik budowy. Tak sobie pomyślałem , ze tam znajdę odpowiedź na Wasze wątpliwości. I rzeczywiście. Jesli zdjęcie zalanych ław fundamentowych nie kłamie to ich wykonanie nie nadaje się do stawiania fundamentów. Ich linia jest tak krzywa, ze faktycznie dlatego chyba ekipa musiała nadrabiać to zmniejszaniem wymiarów fundamentów. Na tamtym etapie lepiej by było wyleć je ponownie. Teraz pomogłoby chyba tylko wylanie płyty posadzki i takie murowanie ścian, jakby z naddatkiem, to znaczy lekko wystajace poza obręb fundamentu. To nie musi być źle, bo tak też można murować przygotowując ściany pod ocieplenie. Ale szkoda, że od początku ekipa nie przykłada się do jakości. Ja ze swoimi toczę ciągłą walkę z groźbami o odszkodowania, pewnie Was też moze czekać to samo. Życzę Wam aby posuwało się wszystko do przodu. Pozdrawiam.

No to próbuję pokazać stan mojej budowli w czasie, kiedy pokazałem się tam ostatni raz przed zmianami które musiałem przejść, a które w jakimś stopniu zniechęciły mnie do mojej inwestycji. Może gdybym nie obraził się na swojego "kierbuda" bywałbym tam częściej. Ale powiedziałem mu, że nie interesuje mnie ani on ani jego kierownikowanie...ma zrobić swoje bo inaczej spotkamy się na udeptanym polu...;-)).... i sobie pojechałem. Dzisiaj już coś jest... ale ponieważ chronologia ma swoje wymagania, więc wracam do momentu, kiedy zniknąłem tutaj na jakiś czas... Tak wygladało to wtedy...

http://img81.imageshack.us/img81/5350/dd2uc7.jpg

http://img64.imageshack.us/img64/7425/dd1gc5.jpg

Dzisiaj przywieźli dachówkę. Piekną esówkę, ceglasto-czerwoną Brassa. Teraz tylko ją położyć. Mam nadzieję, że nowa ekipa zdąży do końca miesiąca. A na razie obiecana fotka stanu obecnego.Widok od strony wejścia do domu. Pozdrawiam

http://img140.imageshack.us/img140/4977/1000878aab5.th.jpg

A u nas niestety niewesoło. Facet, który robił fundamenty zostawił je w stanie surowym bez izolacji i ocieplenia. Mieliśmy z nim małe starcie o koszty wykonania i błędy wymiarowe jakie popełnił (pisałem o tym wcześniej). Koniec końców okazało się , że przesunęli wewnetrzne ściany nośne. Facet od dwóch dni sie nie odzywa i juz chyba się nie odezwie. Także resztę musimy zrobić sami. Izolacji w tym roku juz raczej nie zrobimy ze względu na pogodę. Tak więc przez jednego idiotę od fundamentów nie wykonaliśmy naszego planu minimum. Nie pozostaje nam nic innego jak tylko zacisnąć zęby i czekać do bardzo wczesnej wiosny. Firma tego partacza oczywiście wyląduje na "Czarnej liście wykonawców- Wielkopolska" .

Dziekuje za przemile slowa...trzymam kciuki za dalszy etap budowy,wierze ze bedzie wszystko dobrze....</p><p> </p><p> Powodzenia</p><p> Tomaniu</div></blockquote>

Witamy nowych sąsiadów z tej samej gminy. My budujemy w Kochlicach a nasz przyjaciel również w Gniewomirowicach. Teren domkowy wokół Legnicy się rozrasta.Faaajnie. My mieliśmy już zastopować, ale ponieważ pogoda na razie sprzyja, więc działamy dalej!!! :D W tym tygodniu - strop! nie wiem, jak dodaje się zdjęcia, niestety, bo pokazałabym nasz domek[/img]

a dzień dobry...milo mi poznac:)

a gdzie dokladnie buduje sie wasz przyjaciel? moze jak sie nazywa?

a zdjecia dodajesz:

na poczatku musisz dodac zdjecie na jakis serwer np. fotosik.pl lub imageshack.com, nastepnie kopiujesz adres zdjecia, prawym klawiszem na obrazku, wlasciwosci, kopiujesz adres...

potem.

wciskasz przycisk IMG, wklejasz adres i jeszcze raz IMG[/img]

a dzień dobry...milo mi poznac:)

a gdzie dokladnie buduje sie wasz przyjaciel? moze jak sie nazywa?

a zdjecia dodajesz:

na poczatku musisz dodac zdjecie na jakis serwer np. fotosik.pl lub imageshack.com, nastepnie kopiujesz adres zdjecia, prawym klawiszem na obrazku, wlasciwosci, kopiujesz adres...

potem.

wciskasz przycisk IMG, wklejasz adres i jeszcze raz IMG[/img]

dzięki poćwiczę , a raczej mój mąż poćwiczy... Nasz przyjaciel ma na imię Janusz, buduje dom Feniks z pustaka ceramicznego z dwiema kolumienkami,w lewo od drogi Legnica - Chojnów, taki duży teren za szlabanem, gdzie już powstało trochę domków. Zamknął dach