Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-49.12 pracownia DOBRE PROJEKTY (JELENIA GÓRA)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:D Witam wszystkich nowych miłośników W-49.12

Tak sobie czytam Wasze posty i zastanawiam się dlaczego ludzie kupując gotowy projekt od razu planują w nim jakieś wielkie zmiany.

Garaż od strony salonu, by zyskać okno w łazience :p

okrągłe okienko w sypialni, do wentylacji pomieszczenia.

A jak Ty masz zamiar rozwiązać problem dobrej wentylacji sypialni...? :roll:

[quote

zrobiłam sobie sypialnię na parterze z dużym pięknym oknem z widokiem na ogród. :D Na poddaszu są dwa pokoje dla dzieci, łazienka, pralnio-suszarnia oraz mały pokój z komputerem.(ten naprzeciw łazienki)

Agata :wink:[/quote

Mamy identyczny rozkład jAK Agata, tylko ja zaszalałam i dałam w sypialni na dole drzwi balkonowe. A w ogóle co to za problem z tą wentylacją sypialni? Przy obecnie produkowanych oknach??

Witamy wszystkich :)

My także jesteśmy pod urokiem tego projektu.

Jakiś czas temu - zupełnie przypadkiem - trafiliśmy na forum. Z uwagą przeczytaliśmy sporą część zamieszczonych tu - niezwykle cennych - porad.

Sprawiły one, iż uwierzyliśmy że jesteśmy w stanie postawić nasz wymarzony dom.

Pozdrawiamy serdecznie,

M&R

Witam wszystkich

Myśmy też byli za tym projektem, jednak wybralismy wariant W49.12A http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w4912a.html

Domek poddany zostanie lekkim przeróbkom, które postaram sie zamieścić w najbliższym czasie.

Powirzchnia domu jest troszke większa, ale co dziwne kubatura na tym samym poziomie, jak i powierzchnia zabudowy niemal identyczna.

Czy ktos z Was buduje ten dom, albo w ogóle zastanawiał sie nad tym wyborem ?

Andrzej

Witam wszystkich

Myśmy też byli za tym projektem, ale jednak wybralismy wariant W49.12A http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w4912a.html

Poddany zostqanie lekkim przeróbkom, które postaram sie zamieścić w najbliższym czasie.

Powierzchnia domu jest troszke większa, ale co dziwne kubatura na tym samym poziomie, jak i powierzchnia zabudowy niemal identyczna.

Czy ktos z Was buduje ten dom, aalbo w ogóle zastanawiał sie nad tym wyborem ?

Andrzej

Czy ktos z Was buduje ten dom, aalbo w ogóle zastanawiał sie nad tym wyborem ?

[/img][/url]

Witam.

Rozważałam wariant W49.12 A, jednak po wykonaniu wizualizacji wybrałam wersję W49.12. Zdecydowała głównie kuchnia i jej układ funkcjonalny, który bardziej odpowiada mi w wersji podstawowej projektu (spiżarnia, kuchnia zamknięta, z możliwością wstawienia stołu) Dla mnie kuchnia w wersji W49.12 jest po prostu bardziej ustawna.. Zależy mi na zabudowie piekarnika i umieszczeniu go w wysokiej szafce (tak mam teraz w mieszkaniu) i w W49.12 znalazłam dla niego miejsce :lol: a w W49.12A za nic mi to nie wychodziło..

Poza tym jakoś przeszkadzał mi komin w przedsionku :wink: i w sumie sam układ przedsionka... Dla mnie olbrzymią zaletą jest jednak możliwość zabudowy wnęk i wstawienia szaf w przedsionku w wersji W49.12. Będę miała ogrzewanie gazowe i po wykonaniu wizualizacji układ przedsionka bardzo mi się podoba - mam nadzieję, że w rzeczywistości, jak dom już powstanie również będzie mi się podobało :wink:

Pozdrawiam

Joanna

Witamy wszystkich.

Operat wodnoprawny do przebudowy urządzeń melioracyjnych.

Potrzebujemy pomocy w tej materii :cry: :cry: :cry:

Jesteśmy posiadaczmi działki w Uwielinych w Gminie Prażmów i złatwiamy wszystkie potrzebne papierki do pozwolenia na budowę.

Mamy już prawie wszystkie dokumenty i tu właśnie utknęliśmy w melioracji.

Okazało się że przez naszą działkę przebiegają drenaże (sączki) a jeden z nich dokłanie przez środek zaplanowanego miejsca gdzie ma stanąć nasz dom.

Do ubiegłego roku wydział melioracji powiatu Piaseczno informował że takowe drenaże są, ale nie wymagał by coś z tym robiono.

Na nasze nieszczęście od początki bieżącego roku wymagają złożenia operatu wodnoprawnego by uzyskać pozwolenie wodnoprawne na przebudowę sączka.

Przebudowa wyglądała by tak: trzeba wykopać dołek o długości 20m , głęb. 1 m i szerokości na szpadel i poprowadzić rurę drenażową o średnicy 5 cm od sączka który przechodzi pod naszym domem do następnego by zminić kierunek spływu wody, bo ten pod domem zostanie odcięty .

Na pozór proste ale niestety powiat wymaga sterty papierów, rysunków itd. :evil: :evil: :evil:

Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał taki sam problem i jak sobie z tym poradził?

Prosimy o każdą informację by jak najszybciej przez to przebrnąć. :( :roll:

Pozdrawiamy.

Witam wszystkich.

Coś brakowało czasu na pisanie postów.

Strop lany okazał sie kosztowną i pracochłonną inwestycją. Takie zbrojenie powinno jednak przetrwać lokalny konflikt atomowy...

http://foto3.m.onet.pl/_m/5b4dcffbea4bdb24835d1feeaa5bd73b,5,19,0.jpg

Na drugim planie - zbrojenie pod sypialnią i garderobą która powstaną na przedłużonym segmencie garażu (u nas - kotłowni). Segment ten wybudowano więc z bloczków o normalnych wymiarach, na wzmocnionym fundamencie z podwójnym wieńcem.

http://foto0.m.onet.pl/_m/301cace0c20189b6badb1a98c0d837b0,5,19,0.jpg

Zazbrojenie balkonu, salonu i kuchni.

Witaj Kreon!dziekuje za odpowiedz..nie bez wiezb!to juz bedzie do fachowca który bedzie robił dach,a i za dach mi powiedział facet 55zł.za metr tylko ze juz w tych kosztach są wliczone wszystkie dodatki np.komin,nadbitka,okna dachowe itd.wszystkie wykonczenia,jak myslicie duzo chce?pozdrawiam serdecznie Ewa z Wrocławia, :wink:

Dużo według mnie , bo rozmawiałem ze znajomą która pracuje w firmie sprzedającej blachę i za ten dach powiedziała mi 10-11 tyś netto + ewentualni 7% vatu gdybym chciał fakturę i w tym jest pełna obróbka okien rynien, komina itd. ale chyba bez podbitki dokłanie nie dopytywałem się.

Cyba że będziesz kłaść dachówką no to już są mi ceny nieznane.

Pozdrawiam