kreon 16.02.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Ewo, niestety co do dachówki nie mam żadnej oriętacji cenowej , co do blachy mam możliwość kupić tanio dobra blachę wiec staje sie bardzo konkurencyjna w stosunku do dachówki którą bym wolał.A fachowcy to już inna bajka , trzeba szukać może innych może troszkę tańszych.Powodzenia pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybki3 19.02.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 bardzo proszę o mozliwośc zobaczenia na żywo tego domku, gdzies na Dln.sląsku, bo już oszaleję z tymi projektami...waham się miedzy w-49-12 a Słoneczkiem z Horyzontu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 19.02.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 ...ja ciągle czekam na decyzję o warunkach zabudowy... . Wersja optymistyczna rozpoczęcia budowy to pażdziernik, oj a ja taka niecierpliwa. Ale cały czas zastanawiam się jeszcze nad jedną zmianą, mianowicie zamienić kotłownię z łazienka na dole. Łazienka bedzie duża i z oknem. Trzeba bedzie trochę zmniejszyć wiatrołap (który i tak nie wiem na 100 % czy bedziemy robić) i tu zrobić wejście do łązienki.Tylko nie wiem czy w tym miejscu gdzie powstanie kotłownia można zrobić przejście z garażu. Skład opału bedzie za garażem. Ktoś się nad taką opcją zastanawiał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybki3 20.02.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Jiri, wielkie dzięki, jeszcze raz, za mozliwość obejrzenie domu na żywo.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jiri 20.02.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ależ nie ma sprawy, zawsze do usług...))....przy okazji pozdrawiam wszystkich którzy przybyli i tych których już znam.....niestety brak czasu uniemożliwia mi częstsze odwiedziny....wkrótce jednak postaram się znów Was odwiedzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 07.03.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 rybki3, Słoneczko możesz pooglądać w dzienniku Sylvi1 no i moim oczywiście .U mnie na razie tylko mury ale zapraszam, jak się zdecydujesz daj znać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 18.03.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 witam wszystkich po dłuższej przerwie u nas budowa ruszyła, 8 marca koparka zrobiła co należy i od poniedziałku 10 murarze przystąpili do dzieła na dzień dzisiejszy mamy fundamenty prawie skończone, dzisiaj mają wylewać chudziak szkoda, że pogoda się popsuła , tak jak teraz to nie śledzę prognoz nawet przed wczasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jiri 18.03.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witajcie po dłuższej przerwie. Musiałem w końcu zrobić porządki w komputerze. Niestety nie przewidziałem że trochę to potrwa. Ale już jestem i mogę znów się z Wami witać. Może już jutro uzupełnię swoje zapiski w pamiętniku. Ale mam też prośbę....może komuś będę dziękować. Interesują mnie Wasze fotki z Waszych domków...wszystkiego..posadzek..instalacji...tynków ...drzwi.....wszystkiego...Prawdę mówiąc zabrakło mi pomysłów i chętnie zobaczyłbym co w Waszych domkach się zmieniło....pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AG1719501089 19.03.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Witam, U nas prace posuwają się do przodu.Domek jest już ocieplony i otynkowany (IX.2007), tynki wewnętrzne również zrobione ( X.2007), wylewki również udało się nam zrobić jeszcze w ubiegłym roku ( XI.2007). W styczniu 2008 skończyliśmy instalację C.O. i w lutym udało się nam uruchomić ogrzewanie. Kominek panowie zrobili w lutym , natomiast w ubiegłą sobotę zakończyliśmy układanie płytek na podłogach i łazienki. Dzisiaj mamy umówiony montaż drzwi wewnętrznych- zobaczymy czy fachowcy dotrą.Wkrótce załaczymy zdjęcia. Pozdrawiamy A&G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 19.03.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 U nas również budowa ruszyła z kopyta. Nareszcie pną się mury co widać w naszym dzienniku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 21.03.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Witam. Mam prosbe do A&G. Bardzo bym chciała zobaczyć wasz domek. Czy jest jakaś szansa. Jestem jeszcze przed zakupem projektu. Bardzo proszę o odpowiedz. Ania.moj mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 21.03.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 nasze budowanie posuwa się do przodu, ku wielkiej uciesze całej rodzinki wczoraj panowie zaczeli stawiać mury, dzisiaj działają dalej a że mury idą najszybciej wiec postępy prac widać wszystkim budującym i sympatykom naszego domku życzę zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 21.03.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 czy w swoich domach planujecie okna z roletami chowanymi w murze? jak to rozwiązaliście bo otwór okienny musi być większy o wysokość puszki (jakieś 20 cm), czy podnosiliście strop w związku z tym? nasi murarze twierdzą, że chąc zachować wysokość stropu nie ma miejsca na puszki do rolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jiri 21.03.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 U siebie zrobiłem własnie rolety zewnętrzne ukryte w ścianie. I też wykonując je byłem przekonany, ze trzeba podnieść ścianę. Tak zrobiłem dodając jedną warstwę pustaka co podniosło o tyle wysokość pomieszczenia. Ale po założeniu okien i prowadnic rolet z mechanizmem zwijania okazało się, że spokojnie można było to robić bez podwyższania ścian. Trzeba tylko dokładnie wymierzyć wymiary otworów okiennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 22.03.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 26.03.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 U siebie zrobiłem własnie rolety zewnętrzne ukryte w ścianie. I też wykonując je byłem przekonany, ze trzeba podnieść ścianę. Tak zrobiłem dodając jedną warstwę pustaka co podniosło o tyle wysokość pomieszczenia. Ale po założeniu okien i prowadnic rolet z mechanizmem zwijania okazało się, że spokojnie można było to robić bez podwyższania ścian. Trzeba tylko dokładnie wymierzyć wymiary otworów okiennych. tzn., że jeżeli murarze zostawią otwory okienne jak projekt przewiduje to można schować puszki w ścianę i okno będzie miało wymiary z projektu? dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jiri 26.03.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Nie. Planując rolety zewnętrzne musisz wiedzieć, że puszka ma wysokość ok 18 cm. I o tyle trzeba powiększyć otwór okienny, chyba że nie przeszkadza Ci mniejsze okno. Ale zwiększenie wymiarów okna wcale nie musi powodować podwyższania ściany jedną warstwą pustaka więcej. Dobrze przy okazji wiedzieć, czy sufity będziesz tynkować czy będziesz podwieszać płyty. Podwieszanie wymusi ok 10 cm więcej, wtedy dodatkowa warstwa pustaka będzie super, i będziesz mieć większy wybór jesli chodzi o wybór rodzaju oświetlenia. Masz latwiejszy montaż oczek halogenowych. Ale decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 27.03.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 A my stoimy przed kolejnym dylematem. Chodzi o wielkość tarasu przy salonie. Wstępnie ustaliliśmy, że szerokość wyniesie jakieś 5,5m żeby wkomponować go w bryłę budynku. Do przodu chcemy go wypuścić na jakieś 3m. po bokach i 4m. w środkowej części gdyż chcemy zrobić łukowate zakończenie. Jak to wygląda u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 28.03.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 u nas taras będzie tylko przy salonie i myśleliśmy o 3 metrach od ogrodu i 2 metry z boku, u nas akurat z zachodniej strony, jutro jak będziemy na budowie to będziemy mierzyc jak to będize w realu a wczoraj murarze musieli wycinać kawałek ściany pod oknem w piwniczce, spocznik będzie musiał byc niżej niż w projekcie żeby schody nie były takie wysokie w związku z czym okienko też musi być niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzejson 28.03.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 My z koleji myslimy nad wydłużeniem dachu nad balkonem o jakieś 2 - 2,5m, a balkon na całej szerokści. Dzieki temu powstanie dośc pokażny taras. Nie wiem tylko jak wpłynie to na całkowita bryłę budynku. Czy aby nie wyjdzie z niego "stodołka" zważywszy na to że mamy w planie wariant z podwójnym garażem. Podejrzewam ze takie rozwiazanie nieco zaciemni pokoje na poddaszu i trzeba bedzie je dodatkowo doświetlić.Jak w/g Was taka zmiana wpłynie na ogólny wizerunek domku ? Jako że mamy bliźniaczy projekt W49.12A - odpowiadam w tym wątku pozdr Dzejson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts