anika_dd 28.03.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 ja wybierając projekt zwracałam uwagę czy sa balkony i tarasy na piętrze, później mąż zweryfikował moje poszukiwania, bo w sumie do czego taras na piętrze miałby służyć? do siedzenia i picia kawy czy po prostu przebywania na powietrzu? przecież będą miała ogród i tam znajdę świeże powietrze i trawkę i ławkę , a z kuchni z dołu i tak nie będę biegała z zastawą na taras u góry tylko przy salonie, bo bliżej i wygodniej w sumie u nas balkon zostaje w normalnych rozmiarach i bez filarów pod nim także z mojego punktu widzenia duże tarasy na piętrze nie mają racji bytu, tym bardziej, że tak jak mówisz pokój będzie ciemniejszy a budynek i tak jest długi bo z garażem jednostanowiskowym to 15,5m więc wizualnie też dla mnie odpada ale to tylko moja opinia, jeden woli córkę a drugi teściową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzejson 28.03.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Anika, ale dla mnie nie zalezy na tarasie, - jako takim, aby po prostu był. Ale zgadzam sie z tobą w 100% odnoście jego funkcjonalności. Nam jednak chodzi o cos takiego jak w załączonym linku z innej stajni projektowej, ale to tylko przykład koncepcji tego wysunietego dachu , który chce przenieśc na mój projekt:tutaj kliknij Dzejson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 31.03.2008 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 hej, jeżeli takie rozwiązanie Ci się podoba, bo nie o funkcjonalność chodzi, to musisz dążyć do jego realizacji wybudowany dom musi podobać się mieszkańcom a nie wszystkim wokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 01.04.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 u nas po wizji lokalnej wielkość tarasu została zaakceptowana czyli 3 m w ogród i 2 na prawo od ściany budynku do wykonania w tym tygodniu strop! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzejson 01.04.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 A czy mogłabys mi przesłac na prv zdjęcia - wizualizacje - własnie od strony zadaszenia. Bedę bardzo wdzięczny, bo to cenna wzkazówka Pozdr Dzejson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 02.04.2008 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 od strony zadaszenia czyli od ogrodu? na razie mamy mury parteru a obrys tarasu wyznaczyliśmy sobie sznurkiem żeby 'zobaczyC" czy taka wielkość nam odpowiada jak tylko nauczę się wklejać zdjęcia to je zamieszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzejson 02.04.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Chętnie zerknąłbym na zadaszenie z dwóch stron, jednak bardziej interesuje mnie to - od szczytu. Kilka dni temu zrobiłem zrobiłem obrys taśmą wzdłuż fundamentów, mam teraz podgląd na rozkład, i o dziwo jakoś wszystko wydaje się złudnie takie małe. Pokój , który ma w wersji W49.12A prawie 35 metrów wydawał sie mniejszy, niż nasz 24 metrowy w którym teraz mieszkamy. Na załączonym obrazku(oczywiście z zupełnie innego projektu) widać tę loggię , którą chcę zaadoptować w moim wypadku. Zadaszenie - szerokość od ściany do kolumienek wynosi w tym wypadku 1,3m, a teraz wyciągnięty jeszcze na 1,3 metra, co w sumie da mi 25m2 tarasu pozdrawiam Dzejson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raven32 02.04.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 WitamZdecydowałem się na zakup projektu w-49.12 i cieszę się razem z Wami z tego domku. Mam do Was prośbę o przesłanie orientacyjnych kosztów budowy w stanie surowym z dachem i oknami (garaż dwustanowiskowy).Z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzejson 02.04.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Odnoście kotłowni to także mam dylemat. W związku z tym że nasz wariant W49.12A ma nieco mniejszy przedsionek i bezposrednie wejście do kuchnie nie ma tam więc mozliwości ulokowania garderoby, zresztą w W49.12 też jest ona mizerna. Wpadłem na pomysł przerobienia kotłowni, a mianowicie w wariancie ogrzewania na gaz zapodać piec na ekogroszek z podajnikiem. Spokojnie - wejdzie, bo w/g planu będzie to dosłowne minimum, ale jednak da sie zadoptowac. Trzeba to tylko zrobić kosztem garderoby, przesuwając ścianke w lewo do samego okna. W ten sposób bedzie można przynajmniej ulokowac jakąś małą szafe na ubrania i jakies pułeczki w garderobie Przedstawiam 4 warianty ustawienia pieca. Co o tym sądzicie ? aha , i jeszcze dodak, ze oprócz tego w tej małej kotrowni ma się zmieścić cała aparatura do podgrzewania wody, zbiornik ciśnieniowy, oraz zbiornik 200l na wodę z głębinówki, Bo o zlewozmywaku to raczej mogę zapomnieć http://img225.imageshack.us/img225/5849/kv0xc2.jpg http://img147.imageshack.us/img147/3162/kv1pu4.jpg http://img225.imageshack.us/img225/946/kv2uz4.jpg http://img86.imageshack.us/img86/1564/kv0vp7.jpg pozdrawiam Dzejson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 14.04.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 czy podnosiliście w swoich domach ściankę kolankową? a jeżeli zostawialiście taką jak jest w projekcie to ile ma cm od posadzki do początku skosu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 22.04.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Agato! Widzę, że zamieniłaś słoneczko na swój domek Zamieść więcej zdjęć i większych. Co tam słychac wogóle u Ciebie na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plootto 23.04.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 czy podnosiliście w swoich domach ściankę kolankową? a jeżeli zostawialiście taką jak jest w projekcie to ile ma cm od posadzki do początku skosu? pozdrawiam zależy w którym pomieszczeniu, bo projekt jest taki, ze ma różne wysokości. Od strony tylniej budynku na 4 porothermy+murłata, od frontu 3 porothermy+murłata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 24.04.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 My podnieśliśmy o jednego pustaczka na wszystkich ścianach łącznie z częścią garażowo-strychową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 25.04.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 my w końcu też podniesliśmy o jeden pustak ściana w sypialni z balkonem od strony ogrodu jest imponująca! jest wyższa od pozostałych z czego nie zdawałam sobie sprawy dopóki nie zobaczyłam w realu:) o ile pamiętam to ma 130 cm teraz mamy przerwę na budowie bo czekamy na więźbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 25.04.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Nasz cieśla zacznie chyba jutro. Więźba będzie dowożona na budowę etapami żeby przez przypadek nie zmieniła właściciela... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreon 27.04.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Witamy szanowne grono. Dawno się nie odzywaliśmy ale niebawem się to zmieni. W piątek zadzwonila do nas Pani z powiatu i poinformowała że dostaliśmy pozwolenie na budowę. Jeszcze przed nami trochę operacji finansowych i jak dobrze pójdzie zaczniemy budowę w sierpniu Już nie mogę się doczekać kiedy zacznie rozsnąć domek na naszej działce. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyśki 28.04.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witamy wszystkich gorąco!Niedawno znaleźliśmy projekt domu W-49.12 wersja z garażem dwustanowiskowym. Bardzo nam się spodobał i raczej zdecydujemy się na jego kupno. Wcześniej byliśmy już właściwie zdecydowani na Tymka: http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=129&a=306&sid=5&odbicie=1Jednak ten dom przeważył zdecydowanie funkcjonalnością i układem pomieszczeń.Projektu jeszcze nie mamy, ale mniej więcej wiemy, co chcielibyśmy pozmieniać w tym projekcie.A oto przewidywane zmiany:1. likwidujemy przejście z pokoju na parterze do łazienki. Zwiększamy łazienkę obok, ale też zmniejszamy pokój i umieszczamy pomiędzy pokojem i łazienką garderobę. Drzwi do łazienki będą od strony pokoju, więc nie będą widoczne z salonu. Niestety źle to widać na przerobionym rzucie, nie wiem dlaczego, ale po wklejeniu zmienia kolory i nic nie widać. Może jak już będzie to wprowadzone do projektu właściwego, to uda się to zaprezentować.2. Na poddaszu rezygnujemy z balkonu i zamiast drzwi balkonowych wstawiamy duże okna i likwidujemy okna połaciowe.3. Rezygnujemy z garderoby na górze i o ile będzie to możliwe (bo chyba jest to ściana nośna) łączymy te pomieszczenie z łazienką i robimy tam pralnię i suszarnię.4. Rezygnujemy też z okna połaciowego nad klatką schodową i dajemy okno przy spoczniku. Okienko w schowku pod spocznikiem będzie zlikwidowane. Zastanawiam się tylko, czy nie będzie zbyt ciemno w holu na piętrze. Co do tego jeszcze będziemy musieli się zastanowić. Tylko że mam obawy co do mycia tego okna połaciowego, czy to nie będzie jakiś karkołomny wyczyn. W tej kwestii prosiłabym o informację, jak to wygląda z tym oknem na klatce i czy jest ono trudnodostępne? Co do strychu, to w przyszłości planujemy zaadoptować go na pokój. Planujemy troje dzieci i zależałoby mi, żeby każde dziecko miało własny pokój. I to chyba będzie na tyle. Mamy takie zdanie, że im mniej zmian, tym lepiej.Pozdrawiamy wszystkich gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyśki 28.04.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Zapomniałam dodać, że zamiast drzwi na taras w pokoiku na parterze zrobimy okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaSok 03.05.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Witam serdecznie wszystkich, którzy budują lub planują budowę tego wspaniałego domku!Przyłączam się do Państwa - myślę, ze przy pomyślnych wiatrach latem uda nam się zacząć budowę.Mam też gorącą prośbę do osób z okolic Zielonej Góry lub Poznania, którzy budują W.49.12 - czy można dom obejrzeć w realu? Jeśli znalazłby się ktoś życzliwy i gotowy na na pokazanie domku proszę o info. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jiri 04.05.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Witam znów. Trochę się tu zmieniło. Pozdrawiam wszystkich. Zapraszam na swoją stronkę, link na dole. Pokazuję ostateczną wersję swojego domku z układem ścian. Tak już zostanie. Niedługo będą nowe fotki. Agato, Plotto, jak to wygląda u Was. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts