Maniek1969 09.03.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 aghat: za stan surowy otwarty firma którą wybraliśmy bierze 33tys., ale chętnie zoriętuję się jaki cennik jest u was z czego będziecie budować, my najprawdopodobniej z betonu komórkowego i dachowka ceramiczna Roben Pozdrowienia i do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jiri 09.03.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witajcie! Ja również jestem posiadaczem projektu W - 49.12.Będę budować w zachodniopomorskim.Zmiany jakie wprowadziliśmy w prjekcie to: - połączenie łazienki zubikacją na parterze - likwidacja przejścia z łazienki do sypialni - powiększenie garażu o 1 m - rezygnacja z balkonu - likwidacja jednego okna w kotłowni - likwidacja spiżarni w kuchni Mamy zamiar rozpocząć budowę w kwietniu. Czy ktoś liczył już koszt całej inwestycji? Witam Jestem po ostatnich aktualnych wyliczeniach. Gdybym powierzył wszystko firmie to stan surowy otwarty mam za 190 tys, materiały i robocizna włacznie z oknami w połaci dachowej, ale cos tam chce sam porobić i wyjdzie mi według moich wyliczeń kwota ok 160 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jiri 09.03.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 hihihihi,, studiuj, i zdaj relację ze swoich wniosków, . Podejdź krytycznie do tego, może coś przeoczyłem. Czy mogłabym prosić też o rysunki Twoich poprawek? Chętnie się im przyjrzę. Zamin odktyłam 49.12 moim ideałem był "Właściwy" z kolekcji muratora. http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_276_8.jpg Właśnie taką elewację planuję w moim domku, chcę podwyższyć ściankę kolankową, a takie deskowanie fajnie zniweluje optycznie efekt podwyższenia. No i ten drewniany ganeczek jest boski Hihihi, jesli chcesz moje rysunki to podaj adres mailowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jiri 09.03.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam. Jak mi jest miło, że jesteście na forum z domkiem, który i my wybraliśmy. Jiri i Agahat Bardzo podobają mi się pomysły jakie wprowadzacie w waszych projektach, moje myśli i plany są prawie identyczne. Jeżeli mogę liczyć na wasze skany, byłabym bardzo, bardzo wdzięczna. Ciekawa jestem także dokładnych wymiarów poszczególnych pomieszczeń (czyli długość i ich szerokość). Napiszcie proszę jakiej szerokości macie działki. Mój adres to: [email protected] Witam, jasne że mogę wysłac swoje rysuneczk, liczę też na jakieś krytyczne uwa, pozdrawiam, poczta właśnie poleciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
todoga 10.03.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Ślicznie Wam dziękujemy. Właśnie siadamy i będziemy studiować. Jesteśmy już 100% pewni, że to będzie ten dom, jeszcze tylko dyskusja nad zmianami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 10.03.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandglass1719501448 10.03.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Hihihi, jesli chcesz moje rysunki to podaj adres mailowy Upsss [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandglass1719501448 10.03.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Czy według Was to drogo? Te kwoty to netto czy brutto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaalicja 11.03.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam. Agatko i Jiri przepraszam, że się nie odzywałam, mogliście pomyśleć, że dostała rysunki i zniknęła. Przekazałam wszystko dzieciom, bo to oni budują i będą podejmować decyzje. Projekt poszedł już do adaptacji, robią zmiany takie ja większośc z Was, czyli:- połączenie łazienki z ubikacją na parterze - likwidacja przejścia z łazienki do sypialni - powiększenie garażu ok. 3m (na drugie auto)- rezygnacja z balkonu - likwidacja jednego okna w kotłowni - dodatkowe okna dachowe w pokoju nad garażem Co do kosztów wykonania, to wstępnie ustalili z wykonawcą na 40 tys. Zobaczymy jak to będzie w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 11.03.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek1969 11.03.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 agahat:a z czego będziecie budować?, i jak u was sytuacja z materiałami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jiri 11.03.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Gdzie znaleźliście takich tanich wykonawców? Mój buduje mi za 60 tys i to tylko dlatego ze umawiałem się wcześniej. Buduję z porothermu 30 plus ocieplenie. Ale to nie powinno mieć wiekszego znaczenia jesli chodzi o koszty samej robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jiri 11.03.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Hihihi, jesli chcesz moje rysunki to podaj adres mailowy Upsss [email protected] Poczta poleciała, studiuj i krytykuj, im wiecej uwag tym później mnie roboty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jiri 11.03.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Jestem już po wstępnych rozmowach z szefem firmy budowlanej. Więc tak: Stan zero: Wykopy pod ławy fundamentowe Zbrojenie, zalanie ław fundamentowych Mury z bloczka Izolacja pozioma, pionowa Podsypka z piasku zagęszczona Ułożenie rur kanalizacyjnych, przepust na wodę Płyta betonowa stanu zero Docieplenie styropianem Koszt ok 9-10 tys zł. Reszta wymurowanie ścian zewnętrznych wymurowanie ścian wewnętrznych postawienie kominów wykonanie schodów wylanie słupów odeskowanie+zazbrojenie=zalanie stropu zalanie słupów wieńcowych wykonanie więźby dachowej z pełnym deskowaniem i pokryciem dachówką taras i schody zewnętrzne Koszt 20-25 tys zł. Czy według Was to drogo? O matko, daj mi adres tego wykonawcy, to trzy razy taniej niż u mnie. Mój stan surowy otwarty kosztuje mnie 60 tys samej robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 12.03.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoank 15.03.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam wszystkich budujących w-49.12. Jak to miło, że są osoby którym ten projekt TEŻ się spodobał . Jestem dopiero na etapie szukania projektów i ten póki co wygrywa (albo inaczej mówiąc jest liderem ). Budowę planujemy zacząć dopiero na wiosnę 2008. Póki co z przyjemnością będę śledzisz Wasz wątek ... Agahat zdradź proszę z której części "dolnośląskiego" piszesz. Ja będę budować pod Wrocławiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 15.03.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
todoga 20.03.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witaj Yoank.Mam do Ciebie pytanie, w której ty części woj. dolnego śląska (z której strony Wrocławia) zamierzasz budować domek. My jesteśmy z Oławy (25 km od Wrocławia, kierunek Opole) i tam też chcemy rozpocząć naszą budowę. Kiedy to jeszcze trudno powiedzieć, ze względu na to, że ta papierkowa robota (dot. działki itp.) zajmuje nam sporo czasu.Co do projektu jesteśmy pewni, że to będzie W-49.12 z małymi zmianami, prawie identycznymi jak agahat.Agachat pochwalamy twoje zmiany, nasze będą takie same, zastanawiamy się jeszcze nad spiżarką w kuchni, czy ją likwidować czy nie (ale to już najmniejszy problem w tym wszystkim).Pozdrawiam wszystkich budujących i przymierzających się do budowy. Piszcie otwarcie o waszych zmianach i poczynaniach w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 20.03.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoank 20.03.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam, witam Działkę mamy (tfu, tfu nie zapeszając, bo jeszcze formalnie nie jest nasza) niedaleko od Leśnicy, czyli wylot na Zieloną Górę i Lubin właśnie (tutaj pozdrowienia dla agahat ). Jak widać póki co szukamy projektu, a właściwie już przestaliśmy to robić bo po znalezieniu W-49.12 jakoś inne nam nie pasują. Kiedyś podobał mi się jeszcze "W Dziewannie" Archonu, ale pokój na dole (który docelowo ma być pokojem moich rodziców) okazał się trochę za mały. W W-49.12 trochę nie podoba mi się elewacja. Na 100% zliwidujemy drewniane okiennice, ale wtedy dom sporo straci. Co myślicie o wprowadzeniu w tym miejscu klinkieru? Wiem, że jeszcze pewnie za wcześnie na takie rozważania, ale jakoś nie daje mi to spokoju Też nie chcemy likwidować spiżarni - tylko czy kuchnia wtedy nie będzie za mała? Nie łączymy też łazienki i toalety na dole - niech rodzice mają odrobinę prywatności w postaci niezależnej, niekrępującej łazienki. Trzymajcie kciuki żeby wszystko się udało i działeczka była w końcu nasza Pozdrawiam ciepło pomimo powrotu zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts