Dzejson 30.06.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Też myślałem o wyrównaniu dachu z garażem do jednego poziomu, ale przy moim wariancie wydłużonego tarasu i podwójnego garażu zrobiła by się po prostu stodoła. Coś za coś.Pytanie do inwestorów mających stan deweloperski : jak rozwiązalliście wentylacje dwóch przyległych o siebie pokojów w szczycie na poddaszu ? / w projekcie nie ma jednoznacznego rozwiązania/ Andy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 03.07.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Jiri, czy Ty masz garaż w oryginalnej szerokości jak z projektu, czy trochę poszerzany ? Czytałem wiele wypowiedzi, że garaż jest trochę za wąski. Jak zagospodarowałeś dodatkową przestrzeń nad garażem ? Możesz mi podesłać na priv, jeśli masz zestawienie/kosztorys materiałów w Twojej wersji domu i ew. jakie u Ciebie były orientacyjne koszty budowy do stanu obecnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyśki 03.07.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Wprawdzie pytanie nie do nas, ale odpowiem. Nasz garaż jest zrobiony wg projektu. Nie mamy ścianki działowej, więc na chwilę obecną może tam zaparkować 4 samochody średniej wielkości. Wniosek - jest wystarczająco duży. Jeżeli zaś chodzi o pomieszczenie nad garażem, to chcemy podzielić je na dwa mniejsze pomieszczenia. W tym celu rezygnujemy z okna szczytowego i dodajemy okna dachowe z każdej strony. pozdrawiamy p.s. już mamy wylane stropy i mamy zamawiać drewno na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 06.07.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Podwójny jest raczej dobry, u mnie będzie albo pojedynczy (może troszkę poszerzany) albo wiata (fundusze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jiri 30.07.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Nie mam porównań co do garażu, u mnie wyszło dobrze bo wyrównywałem linię fundamentów, koniecznością dla zachowania proporcji było poszerzenie garażu o jeden pustak (porotherm). Nad garazem mam pokój - tzw pokój pana domu...powierzchnia podłogi 50m....tak więc małym kosztem wielka powierzchnia do przyjmowania gości chociażby... Z zestawieniem mam problem, natomist ogólne koszty do stanu obecnego to ok 600 tys. zł. Jiri, czy Ty masz garaż w oryginalnej szerokości jak z projektu, czy trochę poszerzany ? Czytałem wiele wypowiedzi, że garaż jest trochę za wąski. Jak zagospodarowałeś dodatkową przestrzeń nad garażem ? Możesz mi podesłać na priv, jeśli masz zestawienie/kosztorys materiałów w Twojej wersji domu i ew. jakie u Ciebie były orientacyjne koszty budowy do stanu obecnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 31.07.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Czyli trochę poszerzany Natomiast koszt mnie zabił Miałem cichą nadzieję, że to będzie coś koło kwoty, która w tym wątku padła czyli coś koło 400k. No chyba, że masz złote klamki .. tylko to by mnie mogło uratować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 04.08.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Mam prośbę do tych co brali kredyt na budowę domku W49.12 Czy mógłby mi ktoś przesłać kosztorys taki jak wykonał dla banku będę wdzięczny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Phili 06.08.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Czyli trochę poszerzany Natomiast koszt mnie zabił Miałem cichą nadzieję, że to będzie coś koło kwoty, która w tym wątku padła czyli coś koło 400k. No chyba, że masz złote klamki .. tylko to by mnie mogło uratować Witam... Coraz bardziej skłaniam się do kwoty 600 tys.. Właśnie dostałam wycenę na elewację (tynk silikatowy) z podbitką i parapetami zewnętrzymi - 43 tys. Wykończenie poddasza (ocieplenie + zabudowa KG): 45 tys... (robocizna + materiały) Jesteśmy po instalacjach (prąd i hydraulika) i tynkach, przed wylewkami, przed zabudową poddasza i przed ociepleniem zewnętrznym. Do tej pory wydaliśmy ok 300 tys., w podanych wycen, kolejne 100 tys przed nami do wydania. A gdzie armatura? podłogi (parkiet + terakota), kuchnia... drzwi wewnętrzne? zagospodarowanie terenu wokół? Niestety rzeczywistość cenowa jest jaka jest Aha nie mamy i nie będziemy mieć złotych klamek, czy marmurów..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 07.08.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Niech wypowie się w podobnym tonie jeszcze kilku budowniczych W.49-12 i zacznę szukać innego projektu A z trochę innej beczki - do tych co już mieszkają w swoim domku (nienawidzę Was za to - jakie macie u siebie ogrzewanie i jakie są koszty tego ogrzewania (średnio na miesiąc lub za sezon grzewczy) ? Teoretycznie dom ma prostą konstrukcję (plan prostokąta, dach dwuspadowy itp) ale też i dość pokaźną kubaturę - ciekawe jak się to przekłada na kosztu utrzymania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 08.08.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Ja mam plan zmieścić się w 300tys zł ale większość rzeczy zamierzam robić sam z pomocą rodzinki zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anelka 23.08.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam,dawno mnie nie było, bo malutkie dziecko i budowa to wielkie wyzwanie. Chciałam tylko napisać, że przychylam się do wypowiedzi innych, że 550-600 tysięcy to orientacyjny koszt budowy tego domu. Oczywiście mam tu na względzie oszczędne wydatkowanie kasy i żadnych szaleństw:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzejson 25.08.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Pytanie do inwestorów, którzy są już po etapie tynkowania: ile dokładnie w Was było m2 ścian i sufitów przeznaczonych do tynkowania ? trudno jest to dokładnie policzyć, a nie chciał bym aby moi tynkarze "obuli mnie" na kilkanaście metrów ;> pozdr Andy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anelka 26.08.2009 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Witam Andy,Jeśli chodzi o ilość tynków to u nas wyszło 650 m2 i to tak z dużym zaokrągleniem, ale ważne jest to, że mamy projekt z ankesem wykusza + wyrównanie tylnej ściany, garaż niski tzn. bez powierzchni nad garażem, u góry ścianka kolankowa podniesiona o 50 cm, piwnica pod garażem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzejson 27.08.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 No takA w/g zestawienia materiałów w projekcie wynika ze 545m2 /tynki i oblicowania/ A jak wygląda zestawienie ilościowe cegiełek albo plytek klinkierowych do obmurowania słupów przy drzwiach wejściowych ? pozdr Andy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pafcio-Marzenka 05.09.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 http://images42.fotosik.pl/105/0d75cd1e929ecb5d.jpghttp://images50.fotosik.pl/193/4ed9723f6a0c4e61.jpghttp://images48.fotosik.pl/193/bc8775776310c8a7.jpghttp://images45.fotosik.pl/194/312b139ac525e6ed.jpghttp://images45.fotosik.pl/194/f55273ac20464ae0.jpghttp://images44.fotosik.pl/193/6f461ab756310257.jpghttp://images47.fotosik.pl/193/986a14163faa8dbc.jpg Oto pare zdjec z naszej budowy budujemy domek W-49-12.B juz jestesmy na etapie wylanych stropow lecz jeszcze niemam zdjec chcialbym was zapytac na jaka wysokosc robicie scianke kolankowa my podnosimy na 120cm aby uzyskaw wiecej przestrzeni na podaszu i jak duze dajecie okna dachowe standardowe 78/140 czy wieksze czy mniejsze ?? ja zamierzam dac 78/140. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oriontk 08.09.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam Zastanawiamy sie nad wyborem tego projektu, mam tez pytanie czy może jest ktos z okolicy Głogowa kto buduje ten dom. Chetnie zobaczymy jak wyglada ten domek na ,,żywo" i chetnie skorzystamy z rad odnosnie domku i rynku usługowo- materiałowego w okolicach Głogowa . Ogladalismy juz jeden domek wykonczony i był bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anelka 09.09.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witam,my wybudowaliśmy ten domek z wykuszem w Jaczowie. Proszę o kontakt na emaila celem umówienia ewentualnego terminu zwiedzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1984 10.09.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Witam serdecznieJa równiez na dniach mam zamiar kupic ten projekt, jednak wcześniej chciałabym go u kogos zobaczyć, jak wygląda w rzeczywistości. Osoby które wybudowały ten dom w woj.opolskim lub dolnosląskim proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gocha2611 11.09.2009 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Pafcio-MarzenkaU nas domek pod dachem, może niezupełnie docelowym( deski.papa). Na ten rok fajrant. Podnieśliśmy ściankę kolankową o jeden pustak i Uważamy że mieszkania na górze sa naprawdę duze.Nawet zastanawiam sie czy to podniesienie było konieczne.Oczywiście wszystko zależy od wielkości rodzinki.Budujemy w okolicach Płocka(Mazowieckie)-kto ma po drodze zapraszamy. Miłego budowania, pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pafcio-Marzenka 11.09.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 gocha2611 witam my w planie mamy dwa bloczki na sciane kolankowa a podnieslismy jeszcze o 2,5 bloczka wiec jezeli mowisz ze macie duzo miejsca to super:) Nasz daszek bedzie pokryty dachowka ceramiczna (czarny mat) zastanawialismy sie nad papa ale jednak dachowka wygrala sory za te zdjecia lecz dopiero pierwszy raz wstawialem na forum ale teraz przesylam link i mozna troszeczke wiecej zobaczyc http://picasaweb.google.com/pafcio12345/Domek03?authkey=Gv1sRgCNetsbnSk9nRcw# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts