Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-49.12 pracownia DOBRE PROJEKTY (JELENIA GÓRA)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam ,

od dłuższego czasu czytam to forum bo również będziemy budować domek W-49.12.Jesteśmy na etapie pozwolenia na budowę i planujemy zacząć w wakacje ale bardzo chętnie zobaczylibyśmy domek na żywo.Może ktoś buduje w okolicach Olsztyna lub już wybudował.

Hey! Ja ,co prawda właśnie zbudowałam W-27.12 d,ale jest to bardzo podobny projekt do Waszego,trochę mniejszy i u mnie na dole zamienione jest umiejscowienie kotłowni z gabinetem.A mieszkam w Gołdapi,czyli 2 godz. drogi od Olsztyna.Jeśli jesteś zainteresowana (zainteresowany) to zapraszam. :)

Przepraszam wszystkich użytkowników tego wątku,że tak się "wcinam",ale nie znalazłam odnośnika,żeby napisać na priv.Po zmianach na FM nie mogę się tu odnaleźć :(

Pzdr

R.

Witam ,

od dłuższego czasu czytam to forum bo również będziemy budować domek W-49.12.Jesteśmy na etapie pozwolenia na budowę i planujemy zacząć w wakacje ale bardzo chętnie zobaczylibyśmy domek na żywo.Może ktoś buduje w okolicach Olsztyna lub już wybudował.

A budujemy, w Naglagach koło Gietrzwałdu, w połowie lipca ctan surowy powinien być gotowy, na razie szykujemy się do zalania płyty.

Witam wszystkich

mam pytanie w sprawie ogrzewania podłogowego? czy ktos może robił takie ogrzewanie w całym domu? lub zna kogos? bo ja własnie się zastanawiam czy nie lepiej byłoby wszędzie zrobic podłogówkę i nie byłoby problemuy z umiejscowieniem grzejników...na parterze planuję miec kafelki drewnopodobne a na piętrze panele pod którymi tez słyszałam że bez problemu może byc pgrzewanie podłogowe. Cenowo też byłoby to korzystniejsze niz mieszanie ogrzewanie podłogowego i grzejników( tak jak chciałam na początku)

proszę o opinie na ten temat i pomoc:-)

• 2 weeks później...
Niestety zalało, zalało :cry: :cry: :cry: Aż dziw bierze, bo nie mieszkamy aż tak blisko wody. Rzeka Mała Panew "wbiła" się w kanał hutniczy w miejsowości obok, woda z kanału przerała u nas wał na stawie a staw wylał i woda zalała pół miasta. Płynęła sobie główną ulicą i zalała okolicę wokół naszej budowy. Wszyscy są w szoku bo jak świat światem nikt nie słyszał aby kiedykolwiek zalewało teren naszej działki :( A dzisiaj popadało dość mocno i pomimo trzydniowej pracy małża i strażaków woda znów sie pojawiła. Marzymy o słonecznej pogodzie :) :) :)

Jolapp,

Głowa do góry - musi być dobrze!!! Może sobie jakiś rów wykopcie, tak na wszelki wypadek. Ciekawe co u Gochy2611 - buduje w okolicach Włacławka????

Kochani mam pytanie - czy ktoś dysponuje rzutem dachu z góry nieprzerobionego w-49.12b oraz jedną z elewacji w wersji elektronicznej? Próbowałam bez tego wycenic dach i niestety nie udalo się :( .

Będę wdzięczna,

kamcia461

Jolapp,

Głowa do góry - musi być dobrze!!! Może sobie jakiś rów wykopcie, tak na wszelki wypadek. Ciekawe co u Gochy2611 - buduje w okolicach Włacławka????

Kochani mam pytanie - czy ktoś dysponuje rzutem dachu z góry nieprzerobionego w-49.12b oraz jedną z elewacji w wersji elektronicznej? Próbowałam bez tego wycenic dach i niestety nie udalo się :( .

Będę wdzięczna,

kamcia461

Dzięki za pamięć i troskę.Na szczęście woda nas ominęła dzięki przerwaniu wałów wcześniej( jedni płaczą inni się cieszą).

Pochwalę się postępami na budowie: okienka są, woda jest, centralne jest,tynki są, posadzki są, elektryka jest.

Na dniach będziemy pokrywać domek blachodachówką( wybranie koloru to koszmar)

pozdrawiamy i życzymy wytrwałości

Jolapp,

Będę wdzięczna,

kamcia461

Witaj Kamcia461 jakoś się pozbieraliśmy po powodzi, a że grunt na działce ma dobrą przepuszczalność woda gruntowa już się obniżyła. Sprzyjała temu też piękna, słoneczna i wręcz upalna pogoda. Od dzisiaj nasze mury znów się pną do góry :wave: Ja buduję W-49.12 więc za bardzo nie mogę ci pomóc. A nie można zrobić wyceny na podstawie projektu? My tak zrobiliśmy.

Pozdrawiam słonecznie - Jola :)

A budujemy, w Naglagach koło Gietrzwałdu, w połowie lipca ctan surowy powinien być gotowy, na razie szykujemy się do zalania płyty.

My kupiliśmy podobny projekt 27.12d, koło Olsztyna. Na razie czekamy na otrzymanie pozwolenia na budowę i poszukujemy ekipy budowlanej. Może znacie namiary na godnych polecenia budowlańców?