kamcia461 04.05.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam, Jolapp garutalcje . Niech się mury pną do góry!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 04.05.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam , od dłuższego czasu czytam to forum bo również będziemy budować domek W-49.12.Jesteśmy na etapie pozwolenia na budowę i planujemy zacząć w wakacje ale bardzo chętnie zobaczylibyśmy domek na żywo.Może ktoś buduje w okolicach Olsztyna lub już wybudował. Hey! Ja ,co prawda właśnie zbudowałam W-27.12 d,ale jest to bardzo podobny projekt do Waszego,trochę mniejszy i u mnie na dole zamienione jest umiejscowienie kotłowni z gabinetem.A mieszkam w Gołdapi,czyli 2 godz. drogi od Olsztyna.Jeśli jesteś zainteresowana (zainteresowany) to zapraszam. Przepraszam wszystkich użytkowników tego wątku,że tak się "wcinam",ale nie znalazłam odnośnika,żeby napisać na priv.Po zmianach na FM nie mogę się tu odnaleźć Pzdr R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 04.05.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam, Jolapp garutalcje . Niech się mury pną do góry!!!!! Dzieki, dzięki kamci461 Powolutku, ale pną się coraz wyżej i to bardzo cieszy. A ty na jakim jesteś etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vilgax 05.05.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam , od dłuższego czasu czytam to forum bo również będziemy budować domek W-49.12.Jesteśmy na etapie pozwolenia na budowę i planujemy zacząć w wakacje ale bardzo chętnie zobaczylibyśmy domek na żywo.Może ktoś buduje w okolicach Olsztyna lub już wybudował. A budujemy, w Naglagach koło Gietrzwałdu, w połowie lipca ctan surowy powinien być gotowy, na razie szykujemy się do zalania płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamcia461 12.05.2010 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Jolapp, O mój etap nie pytaj, bo cały czas ten sam. Teraz może zalejemy płytę. Ciągle mamy problem z pewnym gminnym programem - natura 2000 i cały czas brakuje jednego dokumentu . Ale mam nadzieję, że w tym roku uda się ssz postawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 12.05.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Kamcia461 współczuję, wiem co to Natura 2000 bo mój mąż jest leśnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1984 12.05.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witam wszystkichmam pytanie w sprawie ogrzewania podłogowego? czy ktos może robił takie ogrzewanie w całym domu? lub zna kogos? bo ja własnie się zastanawiam czy nie lepiej byłoby wszędzie zrobic podłogówkę i nie byłoby problemuy z umiejscowieniem grzejników...na parterze planuję miec kafelki drewnopodobne a na piętrze panele pod którymi tez słyszałam że bez problemu może byc pgrzewanie podłogowe. Cenowo też byłoby to korzystniejsze niz mieszanie ogrzewanie podłogowego i grzejników( tak jak chciałam na początku)proszę o opinie na ten temat i pomoc:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamcia461 24.05.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Cześć,Jak Wasze domki - nikogo nie zalało???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 24.05.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Niestety zalało, zalało :cry: Aż dziw bierze, bo nie mieszkamy aż tak blisko wody. Rzeka Mała Panew "wbiła" się w kanał hutniczy w miejsowości obok, woda z kanału przerała u nas wał na stawie a staw wylał i woda zalała pół miasta. Płynęła sobie główną ulicą i zalała okolicę wokół naszej budowy. Wszyscy są w szoku bo jak świat światem nikt nie słyszał aby kiedykolwiek zalewało teren naszej działki A dzisiaj popadało dość mocno i pomimo trzydniowej pracy małża i strażaków woda znów sie pojawiła. Marzymy o słonecznej pogodzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 24.05.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 U mnie nie ma jeszcze co zalać, ale na przyszłość też dobre rokowania - działka na górce - jeśli nie będzie powtórki z Arki Noego to nie ma mnie szans zalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamcia461 28.05.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Jolapp, Głowa do góry - musi być dobrze!!! Może sobie jakiś rów wykopcie, tak na wszelki wypadek. Ciekawe co u Gochy2611 - buduje w okolicach Włacławka???? Kochani mam pytanie - czy ktoś dysponuje rzutem dachu z góry nieprzerobionego w-49.12b oraz jedną z elewacji w wersji elektronicznej? Próbowałam bez tego wycenic dach i niestety nie udalo się . Będę wdzięczna, kamcia461 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamcia461 31.05.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witam,Gelo_26 dzięki za odzew, ale nie wiem czy moja prywatna wiadomość doszła. Dlatego podam może tutaj swój adres: [email protected]Jeszcze raz dziękuję,kamcia461 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylah 07.06.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam wszystkich! Czy ktos buduje ten domek w Kujawsko-pomorskim lub gdzieś w pobliżu? Zastanawiamy się nad wyborem projektu i obejrzenie tego domu w realu by nam bardzo pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gocha2611 09.06.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Jolapp, Głowa do góry - musi być dobrze!!! Może sobie jakiś rów wykopcie, tak na wszelki wypadek. Ciekawe co u Gochy2611 - buduje w okolicach Włacławka???? Kochani mam pytanie - czy ktoś dysponuje rzutem dachu z góry nieprzerobionego w-49.12b oraz jedną z elewacji w wersji elektronicznej? Próbowałam bez tego wycenic dach i niestety nie udalo się . Będę wdzięczna, kamcia461 Dzięki za pamięć i troskę.Na szczęście woda nas ominęła dzięki przerwaniu wałów wcześniej( jedni płaczą inni się cieszą). Pochwalę się postępami na budowie: okienka są, woda jest, centralne jest,tynki są, posadzki są, elektryka jest. Na dniach będziemy pokrywać domek blachodachówką( wybranie koloru to koszmar) pozdrawiamy i życzymy wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 09.06.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Jolapp, Głowa do góry - musi być dobrze!!! Może sobie jakiś rów wykopcie, tak na wszelki wypadek. Ciekawe co u Gochy2611 - buduje w okolicach Włacławka???? Kochani mam pytanie - czy ktoś dysponuje rzutem dachu z góry nieprzerobionego w-49.12b oraz jedną z elewacji w wersji elektronicznej? Próbowałam bez tego wycenic dach i niestety nie udalo się . Będę wdzięczna, kamcia461 Witaj Kamcia461 jakoś się pozbieraliśmy po powodzi, a że grunt na działce ma dobrą przepuszczalność woda gruntowa już się obniżyła. Sprzyjała temu też piękna, słoneczna i wręcz upalna pogoda. Od dzisiaj nasze mury znów się pną do góry Ja buduję W-49.12 więc za bardzo nie mogę ci pomóc. A nie można zrobić wyceny na podstawie projektu? My tak zrobiliśmy. Pozdrawiam słonecznie - Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamcia461 10.06.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 (edytowane) Jolu, Dzieki Panu Grzesiowi już sobie poradziłam. Poprostu musiałam to do wyceny przesłać mailem. Edytowane 18 Czerwca 2010 przez kamcia461 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 11.06.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 No i muruje się... http://lh3.ggpht.com/_HrvOiKIpqLY/TBJggc9DaaI/AAAAAAAABcY/yTtpyTwazes/28.jpg http://lh6.ggpht.com/_HrvOiKIpqLY/TBJgiyKUvJI/AAAAAAAABcc/pakt5IaYkz0/29.jpg http://lh6.ggpht.com/_HrvOiKIpqLY/TBJglIwPUkI/AAAAAAAABcg/BCRKT2xcc0s/30.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 13.06.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Mam pytanie odnośnie ścianek kolankowych w wersji b projektu. Czy ma ktoś jakieś zdjęcia jak wygląda pomieszczenie z taką ścianką jaka jest w projekcie ( 57cm ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza i Wiesław 15.06.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 A budujemy, w Naglagach koło Gietrzwałdu, w połowie lipca ctan surowy powinien być gotowy, na razie szykujemy się do zalania płyty. My kupiliśmy podobny projekt 27.12d, koło Olsztyna. Na razie czekamy na otrzymanie pozwolenia na budowę i poszukujemy ekipy budowlanej. Może znacie namiary na godnych polecenia budowlańców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza i Wiesław 15.06.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 My jesteśmy a Olsztyna i też kupiliśmy ten projekt, tylko z garażem jednostanowiskowym i wykuszem. Jak wam się mieszka?, czy coś zmienialiście w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts