Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-49.12 pracownia DOBRE PROJEKTY (JELENIA GÓRA)

Recommended Posts

Cześć Budowniczowie,

A ja znowu mam dylemat. Ksero projetku gdzieś wsiąkło, org. w starostwie i nie wiem jakie kominy zamówić. Na pewno systemowe, wys. 9 m, ale czy mają być z wentylacją czy wentylacja ma być oddzielnie? I co z pozostałymi kanałami wentylacyjnymi - ile szt. takich pustaków wentylacyjnych (może to się kształtkami nazywa) mam zamówić. Chciałabym juz kupować w przyszłym tygodniu.

Pozdr.,

kamcia461

P.S. Przepraszam za głupie pytania. Kolorem włosów nie będę się chwalić :)

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Budowniczowie,

A ja znowu mam dylemat. Ksero projetku gdzieś wsiąkło, org. w starostwie i nie wiem jakie kominy zamówić. Na pewno systemowe, wys. 9 m, ale czy mają być z wentylacją czy wentylacja ma być oddzielnie? I co z pozostałymi kanałami wentylacyjnymi - ile szt. takich pustaków wentylacyjnych (może to się kształtkami nazywa) mam zamówić. Chciałabym juz kupować w przyszłym tygodniu.

Pozdr.,

kamcia461

P.S. Przepraszam za głupie pytania. Kolorem włosów nie będę się chwalić :)

Witaj Kamciu :) U nas było tak do kominka średnica 20 z wentylacją a do C.O. średnica 20 i pustaki wentylacyjne z taką ilością otworów wentylacyjnych ile pomieszczeń chcesz do nich podłączyć.

Pozdrawiam - Jola :rolleyes:

Witam Wszystkich!

Wspólnie z żona postawiliśmy na projekt 49.12B z garażem 2 stanowiskowym. Jutro geodeta wytycza granice domu, więc ruszamy z budową fundamentów. dom powstanie we Wrocławiu. Jesteśmy zmęczeni papierkowymi sprawami, w czym pomógł Nam urzędnik Urzędu Miejskiego. A to przecież początek przygody...

Mam wielką prośbę do osób, które wybrały projekt 49.12 B z 2 stanowiskowym garażem:

czy możecie podesłać mi na e mail ilości zużytych materiałów budowlanych? w projekcie są jakieś wyliczenia, ale z tego co zauważyłem, niektórzy wysyłali sobie wyliczenia, więc myślę że te z projektu są orientacyjne. Bedę za nie bardzo wdzięczny!

Pozdrawiam Wszystkich

[email protected]

Witam Wszystkich forumowiczów ,

nadszedł ten wspaniały dzień w którym otrzymaliśmy pozwolonko na budowę i jeszcze tylko dwa tygodnie na uprawomocnienie i dziennik budowy jest nasz:wave:

Gratulacje :rolleyes: A nasz domek od dzisiaj wygląda tak:

http://lh6.ggpht.com/_HrvOiKIpqLY/TCEdy-VpLnI/AAAAAAAABgg/81IOd2TivZY/44.jpg

• 2 weeks później...
Witam

Ja mam zainstalowany piec na eko groszek, i rura wchodzi bezposrednio w komin. Odradzam założenie kolana ponieważ każdy zakręt dla spalin zmniejsza ciąg komina.

Proszę podaj mi swój adres mail to podeślę jutro zdjęcia swojej kotłowni.

Pozdrawiam

Kreon

Buduję w-49.12b lustro z podwójnym garażem. A czy ja mogę poprosić na maila również zdjęcia kotłowni? I jeszcze jedno. Kominy spędzają mi sen z powiek. Murarz radzi żeby zrobić tradycyjne z cegły pełnej (nad dachem pełna klinkierowa) beż żadnego wkładu. Piec będzie na eko groszek. Sama nie wiem. Proszę o pomoc. Mój e-mail: [email protected]

Witamy!

Bedziemy budowali w okolicy Tarnowskich Gór W-49.12. Projekt już zakupiliśmy kilka miesięcy temu, pozwolenie wydane, geodeta w piatek wytyczył budynek i jak Bozia pozwoli około połowy lipca ruszamy. Wybraliśmy najprostsza wersję bez wykusza i z pojedynczym garażem (wąska działka), z projektu wykreśliliśmy też taras, a salon zrównaliśmy z linią budynku. Pierwotnie taras był w planach, ale latorośl juz w wieku licealno - uczelnianym, wiec jak mi za momenta póją w świat to chyba przyjdzie mi sie tylko ze Ślubną po tej chałupce ganiać. Pozdrawiam wszystkich budujących.

Witamy!

Bedziemy budowali w okolicy Tarnowskich Gór W-49.12. Projekt już zakupiliśmy kilka miesięcy temu, pozwolenie wydane, geodeta w piatek wytyczył budynek i jak Bozia pozwoli około połowy lipca ruszamy. Wybraliśmy najprostsza wersję bez wykusza i z pojedynczym garażem (wąska działka), z projektu wykreśliliśmy też taras, a salon zrównaliśmy z linią budynku. Pierwotnie taras był w planach, ale latorośl juz w wieku licealno - uczelnianym, wiec jak mi za momenta póją w świat to chyba przyjdzie mi sie tylko ze Ślubną po tej chałupce ganiać. Pozdrawiam wszystkich budujących.

Witam sąsiadów z za miedzy :)

• 3 weeks później...

Witam budujących domek z grupy w-49.12

Przejrzałam wszystkie wasze galerie :-) Domek jest śliczny. Wydaje się w sam raz i dosyć funkcjonalny. Wszystkie wasze pomysły są świetne :-) Na stronie projekty domów nie ma jednak wymiarów pomieszczeń. Czy istnieje możliwość, aby ktoś przesłał skany rzutów parteru i poddasza, żeby zobaczyć wymiary pomieszczeń :-P ???

Pozdrawiam wszytkich serdecznie.

Joanna [email protected]

• 2 weeks później...
mam pytanie odnośnie ścianek kolankowych w wersji b projektu. Czy ma ktoś jakieś zdjęcia jak wygląda pomieszczenie z taką ścianką jaka jest w projekcie ( 57cm ).

buduję w-49.12 b lustro z podwójnym garażem. Czy wy już zdecydowaliście jaką stawiacie ściankę kolankową? Zastanawiam się, czy podnosić i o ile pustaków. Nie wiem jak wam ale mnie się wydaje, że to będzie duży wygodny dom. Intensywnie myślę też o spiżarce. Chyba zmienię jej lokalizację.jutro lejemy stropy. Pozdrawiam!

Proszę o pomoc w temacie umiejscowienia pieca z podajnikiem na eko-groszek w kotłowni. Jestem na etapie projektowania umiejscowienia okien i drzwi. Z tego co sie naczytałem to nie powinno być za wiele załamań na dojściu rury z pieca do komina. Proszę o informacje (najlepiej zdjęcia) jak rozwiązaliście ten problem u Was. Nasz domek budujemy w dolnoślaskim województwie koło Głogowa. Pozdrawiam

Witam.

Budujemy w okolicy Tarnowskich Gór wg projektu W-49.12, garaż po lewej stronie. W temacie kotłowni proponuję kontakt z producentem wybranego kotła. Ja osobiście już wcześciej upatrzyłem sobie kocioł HEF. Skontaktowałem się z producentem i przedstawiłem mu projekt. Okazało się, że z umiejscowieniem kotła nie będzie problemu. Kocioł w wresji Eco 25 KW, opcjonalnie posiada boczny wylot spalin po jednej stronie i boczny podajnik z zasobnikiem po drugiej. Tak więc wszystkie elementy instalacji zostaną umieszczone pod ścianą, co nie będzie utrudniało przejścia do garażu.