kamcia461 18.06.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Cześć Budowniczowie, A ja znowu mam dylemat. Ksero projetku gdzieś wsiąkło, org. w starostwie i nie wiem jakie kominy zamówić. Na pewno systemowe, wys. 9 m, ale czy mają być z wentylacją czy wentylacja ma być oddzielnie? I co z pozostałymi kanałami wentylacyjnymi - ile szt. takich pustaków wentylacyjnych (może to się kształtkami nazywa) mam zamówić. Chciałabym juz kupować w przyszłym tygodniu. Pozdr., kamcia461 P.S. Przepraszam za głupie pytania. Kolorem włosów nie będę się chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 18.06.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Cześć Budowniczowie, A ja znowu mam dylemat. Ksero projetku gdzieś wsiąkło, org. w starostwie i nie wiem jakie kominy zamówić. Na pewno systemowe, wys. 9 m, ale czy mają być z wentylacją czy wentylacja ma być oddzielnie? I co z pozostałymi kanałami wentylacyjnymi - ile szt. takich pustaków wentylacyjnych (może to się kształtkami nazywa) mam zamówić. Chciałabym juz kupować w przyszłym tygodniu. Pozdr., kamcia461 P.S. Przepraszam za głupie pytania. Kolorem włosów nie będę się chwalić Witaj Kamciu U nas było tak do kominka średnica 20 z wentylacją a do C.O. średnica 20 i pustaki wentylacyjne z taką ilością otworów wentylacyjnych ile pomieszczeń chcesz do nich podłączyć. Pozdrawiam - Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek i Sylwia 19.06.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Witam, czy mógłby ktoś przysłać mi kosztorys projektu W-49.12 z wykuszem [email protected] We wtorek powinniśmy dostac pozwolenie na budowę,potem jeszcze kredycik i może coś się ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek i Sylwia 19.06.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 A budujemy, w Naglagach koło Gietrzwałdu, w połowie lipca ctan surowy powinien być gotowy, na razie szykujemy się do zalania płyty. Bardzo dziękujemy za zaproszenie i pewnie w lipcu skorzystamy z niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klokoczyce 20.06.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Witam Wszystkich!Wspólnie z żona postawiliśmy na projekt 49.12B z garażem 2 stanowiskowym. Jutro geodeta wytycza granice domu, więc ruszamy z budową fundamentów. dom powstanie we Wrocławiu. Jesteśmy zmęczeni papierkowymi sprawami, w czym pomógł Nam urzędnik Urzędu Miejskiego. A to przecież początek przygody...Mam wielką prośbę do osób, które wybrały projekt 49.12 B z 2 stanowiskowym garażem:czy możecie podesłać mi na e mail ilości zużytych materiałów budowlanych? w projekcie są jakieś wyliczenia, ale z tego co zauważyłem, niektórzy wysyłali sobie wyliczenia, więc myślę że te z projektu są orientacyjne. Bedę za nie bardzo wdzięczny!Pozdrawiam Wszystkich[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamcia461 21.06.2010 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Jolu, Dzięki wielkie. Pozdrawiam, kamcia461 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 21.06.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 No i w końcu po perypetiach z powodzią i grząską drogą jutro zalewamy strop garażu Domek powoli będzie miał nie tylko ściany ale także sufit, nie będzie padało na głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 22.06.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Melduję, że z pogodą udało się - zalaliśmy strop nad garażem i ławy pod taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek i Sylwia 22.06.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Witam Wszystkich forumowiczów ,nadszedł ten wspaniały dzień w którym otrzymaliśmy pozwolonko na budowę i jeszcze tylko dwa tygodnie na uprawomocnienie i dziennik budowy jest nasz:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 22.06.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Witam Wszystkich forumowiczów , nadszedł ten wspaniały dzień w którym otrzymaliśmy pozwolonko na budowę i jeszcze tylko dwa tygodnie na uprawomocnienie i dziennik budowy jest nasz:wave: Gratulacje A nasz domek od dzisiaj wygląda tak: http://lh6.ggpht.com/_HrvOiKIpqLY/TCEdy-VpLnI/AAAAAAAABgg/81IOd2TivZY/44.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elisz 02.07.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Witam Ja mam zainstalowany piec na eko groszek, i rura wchodzi bezposrednio w komin. Odradzam założenie kolana ponieważ każdy zakręt dla spalin zmniejsza ciąg komina. Proszę podaj mi swój adres mail to podeślę jutro zdjęcia swojej kotłowni. Pozdrawiam Kreon Buduję w-49.12b lustro z podwójnym garażem. A czy ja mogę poprosić na maila również zdjęcia kotłowni? I jeszcze jedno. Kominy spędzają mi sen z powiek. Murarz radzi żeby zrobić tradycyjne z cegły pełnej (nad dachem pełna klinkierowa) beż żadnego wkładu. Piec będzie na eko groszek. Sama nie wiem. Proszę o pomoc. Mój e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka i Darcio 05.07.2010 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Witamy!Bedziemy budowali w okolicy Tarnowskich Gór W-49.12. Projekt już zakupiliśmy kilka miesięcy temu, pozwolenie wydane, geodeta w piatek wytyczył budynek i jak Bozia pozwoli około połowy lipca ruszamy. Wybraliśmy najprostsza wersję bez wykusza i z pojedynczym garażem (wąska działka), z projektu wykreśliliśmy też taras, a salon zrównaliśmy z linią budynku. Pierwotnie taras był w planach, ale latorośl juz w wieku licealno - uczelnianym, wiec jak mi za momenta póją w świat to chyba przyjdzie mi sie tylko ze Ślubną po tej chałupce ganiać. Pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 05.07.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Witamy! Bedziemy budowali w okolicy Tarnowskich Gór W-49.12. Projekt już zakupiliśmy kilka miesięcy temu, pozwolenie wydane, geodeta w piatek wytyczył budynek i jak Bozia pozwoli około połowy lipca ruszamy. Wybraliśmy najprostsza wersję bez wykusza i z pojedynczym garażem (wąska działka), z projektu wykreśliliśmy też taras, a salon zrównaliśmy z linią budynku. Pierwotnie taras był w planach, ale latorośl juz w wieku licealno - uczelnianym, wiec jak mi za momenta póją w świat to chyba przyjdzie mi sie tylko ze Ślubną po tej chałupce ganiać. Pozdrawiam wszystkich budujących. Witam sąsiadów z za miedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 26.07.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witam budujących domek z grupy w-49.12 Przejrzałam wszystkie wasze galerie Domek jest śliczny. Wydaje się w sam raz i dosyć funkcjonalny. Wszystkie wasze pomysły są świetne Na stronie projekty domów nie ma jednak wymiarów pomieszczeń. Czy istnieje możliwość, aby ktoś przesłał skany rzutów parteru i poddasza, żeby zobaczyć wymiary pomieszczeń ??? Pozdrawiam wszytkich serdecznie. Joanna [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justus 04.08.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 mam pytanie odnośnie ścianek kolankowych w wersji b projektu. Czy ma ktoś jakieś zdjęcia jak wygląda pomieszczenie z taką ścianką jaka jest w projekcie ( 57cm ). buduję w-49.12 b lustro z podwójnym garażem. Czy wy już zdecydowaliście jaką stawiacie ściankę kolankową? Zastanawiam się, czy podnosić i o ile pustaków. Nie wiem jak wam ale mnie się wydaje, że to będzie duży wygodny dom. Intensywnie myślę też o spiżarce. Chyba zmienię jej lokalizację.jutro lejemy stropy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamcia461 05.08.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Kochani,Jutro odbieramy pozwolenie na budowę!!!!!!!A zdjęcia postaram się również powklejać.Pozdrawiam,Kamcia461 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 05.08.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Gratulacje kamcia461 Teraz to już tylko do przodu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_olsza 12.08.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Dołaczamy do grona W-49.12b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oriontk 14.08.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Proszę o pomoc w temacie umiejscowienia pieca z podajnikiem na eko-groszek w kotłowni. Jestem na etapie projektowania umiejscowienia okien i drzwi. Z tego co sie naczytałem to nie powinno być za wiele załamań na dojściu rury z pieca do komina. Proszę o informacje (najlepiej zdjęcia) jak rozwiązaliście ten problem u Was. Nasz domek budujemy w dolnoślaskim województwie koło Głogowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka i Darcio 19.08.2010 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam. Budujemy w okolicy Tarnowskich Gór wg projektu W-49.12, garaż po lewej stronie. W temacie kotłowni proponuję kontakt z producentem wybranego kotła. Ja osobiście już wcześciej upatrzyłem sobie kocioł HEF. Skontaktowałem się z producentem i przedstawiłem mu projekt. Okazało się, że z umiejscowieniem kotła nie będzie problemu. Kocioł w wresji Eco 25 KW, opcjonalnie posiada boczny wylot spalin po jednej stronie i boczny podajnik z zasobnikiem po drugiej. Tak więc wszystkie elementy instalacji zostaną umieszczone pod ścianą, co nie będzie utrudniało przejścia do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts