marcin2372 16.06.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Cena za wieżbe dachowa na moj dom wyszła 12600, ciesla bierze za dach 18 tys z położeniem dachówki, membarny, deskowanie wystających elementów orynnowanie budynku Dzięki za informacje, a mogła byś jeszcze napisać jaki jest koszt dachówki ,rynien,obróbek i innych dodatków- czyli całe pokrycie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamcia461 17.06.2011 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witam, Uprzejmie melduję, że w Naszym w-49.12b "robią się" wylewki Pozdrawiam i życzę wytrwałości, kamcia461 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 17.06.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 minki a kiedy pięterko, ????? bo jak z budowa z kredytem na karku...to ciężko będzie. Czy ja też mogłabym prosić o zestawienie materiałów na maila? [email protected] zobaczymy, jak będziemy wyrabiać się z finansami podczas budowy. Jak uda się zaoszczędzić (w co wątpię) to piętro machniemy od razu - oczywiście ocieplenie dachu robimy i prawdopodobnie tynki na górze. A jeśli nie, to może kiedyś będzie jakiś zastrzyk gotówki żeby dokończyć budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffal 17.06.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witam! Właśnie dzisiaj stałem się właścicielem projektu W-49.12a. Teraz tylko pozwolenie i jedziemy... Szukałem odpowiedniego projektu ok. 4 lat. W tym zmienię tylko wykończenie wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 18.06.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 (edytowane) Witam, Uprzejmie melduję, że w Naszym w-49.12b "robią się" wylewki Pozdrawiam i życzę wytrwałości, kamcia461 wyślij kilka zdjęć domu, ew udostępnij gdzies, [email protected] no i napisz jeśli możesz ile zużyliście bloczków fundamentowych Edytowane 18 Czerwca 2011 przez minki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawar 19.06.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Witam, czy możecie polecić jakiegoś wykonawcę oraz kier. bud. z pomorskiego? Tak szukam i niestety nic rozsądnego nie mogę natrfić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamcia461 20.06.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Hej, Zdjęcia - wyślę, jak tylko uporam się z przegraniem ich do kompa. O bloczki zapytam męża, bo jesteśmy chyba jedynymi budującymi, którzy nie zapisują ani ilości ani kwot ? Pozdrawiam, kamcia461 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 20.06.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 koincydencja i orzechot, dziękujmey za karteczkę i wizytę Mąż woził tą kartkę przez tydzień w aucie (moim) i dopiero wczoraj ją odczytałam. On, typowy facet, niestety sorry, a i zakręcony bardzo, pyta mnie "o co z tą kartką chodzi?" Miło, że zajrzeliście Może kiedyś uda się w naszej obecności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusienka1719509129 23.06.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Pokrycie dachu kosztuje mnie 20 tys, ale ja mam garaż dwustanowiskowy i zadaszenie na tarasie na całej długości domu (mam taki ganek przed wejściem, przedłużenie dachu), powierzchnia dachu-290m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 23.06.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Pokrycie dachu kosztuje mnie 20 tys, ale ja mam garaż dwustanowiskowy i zadaszenie na tarasie na całej długości domu (mam taki ganek przed wejściem, przedłużenie dachu), powierzchnia dachu-290m2 20 tys sama robocizna czy z materiałem? z więźbą czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusienka1719509129 24.06.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 O wieźbie i robociźnie pisałam troszke wcześniej 20 tys to koszty materiału:dachówki, rynien, membrany. Ogółem cały dach tj materiał i robocizna wyniesie mnie ok 50 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 27.06.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 sorry przeoczyłem tamten wpis. My planujemy blachę zamiast dachówki, bardzo podobała nam się blacha na rąbek stojący, ale jednak za droga. Liczę że ogólnie wyjdzie ok. 40 tys. Zastanawiamy się jeszcze nad deskowaniem, bo mamy trochę swojego drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkapb 28.06.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 a może kryje ktos gontem bitumicznym? mi siechyba uda podzielic działkę, nareszcie. Jeszcze tylko zmiana powierzchni- bo ktos tam kiedyś źle policzył, zapisał i teraz nie da rady bez tego. Wstępny podział, podział i moge już przepisać częśc na siebie- to nie wiem ile czasu 3 miechy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkapb 28.06.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 ja też chętnie "wprosiłabym się do kogoś na budowę, na swoją jak jużrozpocznę też chętnie zaproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 28.06.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 ja też chętnie "wprosiłabym się do kogoś na budowę, na swoją jak jużrozpocznę też chętnie zaproszę zapraszamy do nas, ale to najwczesniej koło października, bo zaczynamy we wrześniu (o ile wszystko pójdzie zgodnie z planem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konwalia31 28.06.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Z tym wpraszaniem to też chętnie bym się gdzieś na budowę wprosiła ). My sfinalizowaliśmy zakup działki i mamy już warunki zabudowy- teraz tylko ostateczny wybór projektu. Minki napisz proszę, czy przed zakupem widziałeś, gdzieś w Naszych okolicach ten domek "na żywo", lub może orientujesz się, gdzie można go chociaż z zewnątrz oglądnąć??? Mam ostatnie wątpliwości, co do wielkości, tzn. czy z podwójnym garażem nie będzie "kolosalny" zarówno w budowie, jak utrzymaniu. Ale jakoś żaden inny mi nie pasuje ) Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 29.06.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 niestety nie widziałem go 'na żywo', w lubelskim trudno go będzie znaleźć, ewentualnie Wielkopolska (Irysy - znajdziesz na forum) bądź Śląsk. Ale podobny projekt wybudowany można zobaczyć w Zemborzycach. Zaraz za lasem po prawej stronie jest taka wąska uliczka, na wysokości skrętu do hotelu Kmicic. Stoją tam trzy takie same domki (jeden jest na sprzedaż), któryś z nich ma podwójny garaż. Bardzo przypomina z zewn. w-49.12. A co do kosztów utrzymania - uważam, że jeśli dobrze go docieplisz, to raczej nie ma znaczenia, czy jest jeden garaż, czy dwa. Wychodzę za założenia, że lepiej dołożyć parę groszy (dach najdroższy, bo murowanie mam w tej samej cenie - czy jeden, czy dwa garaże) i mieć komfort. Szczególnie w zimie. Po jakimś czasie może się okazać, że ten garaż, bardzo ci się przyda. Możesz dobudować, ale to są spore koszty. Poza tym za garaż poza bryłą, zapłacicie dodatkowo podatek, który jest wyższy niż za budynek mieszkalny. Myślę, że 49.12 należy do pośrednich domów - jest między małymi, a dużymi. A jak chcecie bez garażu, to kilka fajnych widziałem podczas poszukiwania projektu np: gładki - http://projekty.muratordom.pl/projekt_gladki,2230,1,0.htm?dzial_s=news&nr=1 i trochę większy Malachit http://www.archeton.pl/projekt-domu-malachit_441_opisogolny. Spytajcie się majstrów, jakie mogą być różnice w cenie budowy, kosztach utrzymania. Jak ja porównywałem, to wychodziło mi, że malachit = w49.12 Moj znajomy wybudował ostatnio projekt jaśmin z ign, po pół roku mieszkania mówi, że największe błędy to brak drugiego garażu i przydomowej oczyszczalni. życzę rozsądnych decyzji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkapb 29.06.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 no to będzie 3 takie domeczki w lubelskim:D, tylko mój najpóźniej, ale nic nie szkodzi, ważne ,zę bedzie. I chętnie zaproszę, chociaz Wy to już pewnie mieszkać bedziecie. A co do Zemborzyc, to o który las chodzi i skąd jadę ??czy np jade od lublina na kraśnik i za lasem konopnickim??, czy z drugie strony? bo ja chętnie podjechałabym i "luknęła" sobie chociaz z zewnątrz:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkapb 29.06.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 konwalia, mi isętez wydaje, że jesli ma być Wam potrzebny podwójny garaż to robić, przy kosztach ogólnych to pewnie nie będzie kolosalna różnica. My raczej skłonni w kierunku 1- stanow., który najprawdopodobniej bedzie czasami garażem lub nie, a raczej będzie takim typowym pomieszczeniem na rowery i inne podręczne rzeczy, kórych w domu sie nie trzyma:D.A podwójny będzie całkowicie odrebny, moze nawet po3-ny, bo moja połówka to maniak samochodowy:rotfl:, ale to już inny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkapb 29.06.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 a o który jaśmin chodzi ?ten;?http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/ja%B6min/czy ten ?- ja kiedyś w tym byłam zakochana i nadal mi się bardzo podoba, ale..no właśnie alehttp://www.tooba.pl/projekt-domu-Jasmin-3-DR-S/a,s_pd,idp,7260.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts