konwalia31 30.08.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 A ja mam już pierwszą (i mam nadzieję, że najmniej korzystną) wycenę - za SSZ , ze wstawieniem okien połaciowych i ułożeniem dachówki ceramicznej ( bez materiału, sama robocizna) ekipa dała cenę 85 tyś ( garaż dwustanowiskowy)....... szukamy dalej.... w lubelskim wcale nie jest tak tanio ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 30.08.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 A ja mam już pierwszą (i mam nadzieję, że najmniej korzystną) wycenę - za SSZ , ze wstawieniem okien połaciowych i ułożeniem dachówki ceramicznej ( bez materiału, sama robocizna) ekipa dała cenę 85 tyś ( garaż dwustanowiskowy)....... szukamy dalej.... w lubelskim wcale nie jest tak tanio ) a kiedy startujecie z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konwalia31 31.08.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witaj marta5tek My planujemy "na dobre" wystartować na początku przyszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta5tek 31.08.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witaj!a skąd jesteście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konwalia31 01.09.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 z Lublina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta5tek 01.09.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Widzę, że na forum cisza..szkoda bo potrzebuje kogoś kto buduje ten dom na dolnymśląsku. My zaczynamy w kwietniu 2011 jak wszystko dobrze pójdzie oczywiscie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffal 02.09.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Mieszkam pod Radomiem, stan zero (wylany chudziak, rozprowadzona kanalizacja, robocizna) kosztował mnie 21500PLN. Można powiedzieć, że kasa poszła w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 03.09.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Mieszkam pod Radomiem, stan zero (wylany chudziak, rozprowadzona kanalizacja, robocizna) kosztował mnie 21500PLN. Można powiedzieć, że kasa poszła w błoto. to gratulacje, niezły wynik. Możesz opisać, jak był u ciebie robiony stan zero krok po kroku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffal 04.09.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 1. Wyrównanie terenu.2. Wykopanie fundamentu3. Piasek, chudziak, zbrojenie4. Zalanie ław (B20)5. Ściany z bloczków (grubość 38cm)6. Izolacja pozioma po 4bloczku7. Rapowanie ścian, izolacja przeciwwilgociowa 2x, styropian FS20 wewnątrz ścian.8. Zasypanie fundamentów +zagęszczanie.9. Rozprowadzenie kanalizacji (+garaż)10. Wylanie chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 04.09.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 7. Rapowanie ścian, izolacja przeciwwilgociowa 2x, styropian FS20 wewnątrz ścian. ja myślałem o styrodurze zamiast fs20, no i z majstrem rozmawialiśmy, ze kładziony będzie na zewnątrz fundamentu. Widzę jest wiele szkół. Na jaką głębokość kopałeś fundament i ile ton piasku trzeba kupić na podsypkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffal 06.09.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 (edytowane) Jeżeli nie robisz piwnic dajesz styropian wewnątrz. Ja dam dodatkowo na zewnątrz styrodur, dla spokoju sumienia. Kopałem na 130cm. Muszę się podnieść, bo mam glinę na działce. Nie rozdrabniaj się. Wywrotkę 18ton przywieź i zostanie na murowanie ścian. Piasku nigdy za dużo... Na poddaszu chce wywalić ściankę ryglową (likwidacja korytarzyka, wejście nad garaż z pokoju). Ktoś robił podobny manewr? Obawiam się, że przejście jest za wąskie i za ciemne. Edytowane 6 Września 2011 przez Raffal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 07.09.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Nie rozdrabniaj się. Wywrotkę 18ton przywieź i zostanie na murowanie ścian. Piasku nigdy za dużo... nie chodzi o rozdrabnianie się. Kilka stron wcześniej orzechot pisał, że do zasypania fundamentu potrzebował 7 wywrotek po 30 ton. Pewnie wszystko zależy od tego, jakim sposobem robisz fundament. Ja zamierzam wkopać się na 50 cm, a resztę wymurować, ocieplić z zewnątrz i zasypać. Sporo czytałem na forum i większość, w niepodpiwniczonych budynkach, robi pionowe ocieplenie na zewnątrz, a nie wewnątrz fundamentu. To samo powiedział mi mój majster, chociaż jeszcze raz rzucę mu ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffal 08.09.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 wsypałem 6 wywrotek po 20ton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawar 11.09.2011 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Witam, niedługo rusza nasz dziennik i tam będziemy mogli pokazać nasze osiągnięcia.Jak na razie szukamy dostawcy więźby dachowej, może znacie jakiś dobry tartak? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 13.09.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Witam, niedługo rusza nasz dziennik i tam będziemy mogli pokazać nasze osiągnięcia. Jak na razie szukamy dostawcy więźby dachowej, może znacie jakiś dobry tartak? Pozdrawiam to zależy gdzie budujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kowalczyk 15.09.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Witam wszystkich budujący W49.12b. Czy ktoś buduje się niedaleko Gdańska? Może pomorskie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawar 15.09.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Witam , buduję w Skowarczu 25 km. od Gdańska Buduje ktoś w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelalalka 15.09.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Witam. Ja będę budowała w Roszkowie koło Pruszcza Gdańskiego tj. 15km od Gdańska. Pozwolenie na budowę mam już od jakiegoś czasu, niestety prawdopodobnie nie ruszę z budową w tym roku. Po badaniach geotechnicznych okazało się, że mam kiepskie warunki gruntowe tzn. do 2 metrów torf i wody gruntowe na 60cm i muszę budować na płycie fundamentowej. Konstruktor, który ma zaprojektować płytę fundamentową stwierdził, że bez wymiany gruntu się nie obejdzie, co za tym idzie rosną mi koszty budowy. Dzisiaj byłam na spotkaniu z potencjalnym wykonawcą, który podsunął mi kilka pomysłów na zmiany w moich założeniach i znowu mam niezły mętlik w głowie a już myślałam, że zostały mi tylko drobiazgi do przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 15.09.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 (edytowane) A my jutro kupujemy piasek i zasypujemy fundamenty Dziś możemy napisać: "zasypaliśmy" Pospacerowaliśmy po naszym "poziomie zero" - inna perspektywa na okolicę. I jak miło. Niby nic, a cieszy A okolica przeżywa najazd chętnych do zamieszkania poza hałasem i smrodkiem stolicy. Może wróci boom?... Edytowane 18 Września 2011 przez Jarus05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffal 18.09.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Lepiej niech nie wraca, bo "wykończeniówka" nabierze dla nas nowego znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts