kenji 08.05.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Cześć Niedawno z żonką odkryliśmy ten projekt i jesteśmy nim zachwyceni. To jest dokładnie to, czego poszukujemy.Mamy już w planach kilka drobnych zmian, ale w tym temacie są opisane inne, nad którymi też się zastanowimy.Mam pytanie odnośnie samego projektu. Czy jest kompletny, szczegółowy, nie ma w nim jakichś błędów? Niestety w naszym przypadku jest ten minus, że część z salonem będzie od strony północnej. Mam też wielką prośbę - chodzi o zestawienie materiałów. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mi je mógł podesłać na maila [email protected] Myślę, że będę częstym gościem w tym temacie. Jakby co to służę też pomocą w sprawach elektryki, także instalacji antenowych i elektrycznego ogrzewania podłogowego. Jeszcze takie pytanie. Czy zastanawiał się ktoś nad powiększeniem jednego z pokojów na piętrze kosztem tego korytarzyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anelka 08.05.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 CześćCieszę się, że Nas tak dużo:) My z mężem również zamierzamy kupić ten projekt i również mamy parę pomysłów na zmiany.Jeśli chodzi o parter to zamierzamy wyrównać ścianę w salonie aby zlikwidować ten uskok na wzór zamieszczonego przez agahat projektu po zmianie. Następnie chcemy dokonać takich zmian jak znajdziecie na na stroncie biura projektowego w zakładce zobacz więcej dotyczacego projektu W-49.12 bez garażu http://www.dobreprojekty.pl/more.php?kod=w4912&kod2=w2712d&kod3=w30122g&id=35&typ=jednojbp&numrows=70. Na poddaszu zamierzamy z łazienki przebić się na strych i zlikwidować korytarzyk, o który pytał kenji. Pytałam się o to projektanta i wszystko da się zrobić.A tak na marginesie fajni z Was ludzie, że wszystkim się dzielicie, w dzisiejszych czasach trudno o takich:) Mam też wielką prośbę. Byłbym bardzo wdzięcznA gdyby ktoś mógł się ze mną podzieliś swoimi pomysłami adaptacji domku w postaci skanów oraz podesłać zestawienie materiałów na maila: [email protected]. W tej chwili nie mam się czym podzielić ale może w bliskiej przyszłości będę mogła się jakoś zrewanżować.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13hp 10.05.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Dziś przyjechał cat i ściągnął nam humus. 160 zł zmieniło miejsce zamieszkania na nowy portfel. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1796166#1796166 w jakiej cenie kupujecie bloczki? 2,30 netto to dużo? 1. U nas bloczki po 2,85 netto (14x25x38). 2. Można przed pozwoleniem ściągać humus? 3. Studnia fajna sprawa, też będe robił, ale wody z 3,5 m lepiej nie pij, nie wszystko się wygotuje. pozdrawiam 13hp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 10.05.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 10.05.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 10.05.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 10.05.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 10.05.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Agahat - wielkie dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 10.05.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anelka 10.05.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam,dziękuję za zamieszczenie skanów:) a co do pomysłu to jest dobrym pomysłem pod warunkiem, że np. nie potrzebujecie dodatkowego pokoju, który zastąpiłać kuchnią. Zastanawiam się też, czy aż tak duży salon będzie Ci potrzebny? Ja osobiście byłabym za Twoją starą adaptacją, bo mam taką pracę, że muszę dysponować gabinetem i zabrakłoby mi tego jednego pokoju. Poza tym myślę, ze 31,5 metra na salon to wystarczająca, ale to wszystko kwestia gustu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 11.05.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Także nie jestem zachwycony tą adaptacją. Będę potrzebował gabinetu. Poza tym nie chcę brać kredyty na wykończenie wszystkich pomieszczeń, także ten na dole będzie początkowo pełnił rolę sypialni. Tą ściankę w kotłowni zostawię tak jak jest w projekcie. Planuję kocioł na paliwo stałe i gdzieś trzeba chociaż część węgla składować Poddasze chcę rozwiązać tak samo jak na Twojej wizualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 11.05.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jiri 13.05.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Mi też bardziej podoba się stara wersja projektu. ..)... ale mi namieszałaś w głowie tym przemieszczeniem kuchni. W dodatku mój instalator jak to zobaczył, stwierdził, że tak jest lepiej bo prostsze będzie położenie instalacji wodnych, kanalizacji i gazu. No i mam problem. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 14.05.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anelka 14.05.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 witajcie:)Agahat a nie możesz zamienić miejscami sypialni z kuchnią? Miałabyś kuchnię tam, gdzie byłoby Ci wygodnie, a zamiast kuchni gabinet, sypialnię, czy pokój gościnny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 18.05.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plootto 18.05.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 to ja też zapisuję się do tego klubu optymistów. Dokumenty złożyłem do Starostwa w połowie kwietnia. Dzwoniłem, przypominałem się Pani i prosiłem o zerknięcie, czy wszystko jest. Wczoraj pani oddzwoniła i okazało się, że 5 dokumentów jest nie tak jak trzeba... albo jest źe wypełniona (powiesić architekta co robił adaptację i zgarnął kasę!!) albo czegoś brakuje... W poniedziałek muszę jechać odebrać dokumenty i pouzupełniać. A miałem nadzieję, że wystartuję 1 czerwca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 22.05.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plootto 22.05.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 no to gratuluję!!! oby wszystko szło w miarę sprawnie! ja mam przeciek, że w czwartek też mogę mieć pozwolenie na budowę. W sobotę geodeta wchodzi na działkę i wytycza budynek. Niestety z materiałem 700 zł, bo wytycza wszystkie osie... W sobotę też stanie barak - załatwiony z pomocą kierbuda za butelkę wódki + koszty pracy hdsu ale to i tak taniej niż na wolnym rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jiri 22.05.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Agato i plotto gratuluję. Od razu raźniej się robi jak coraz większa grupka zaczyna prace. Jednak biurokracja jest do pokonania. Przy okazji pochwalę się - bloczki fundamentowe w komplecie mam już wymurowane. teraz malowanie izolacją i można zasypywać piasek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts