aaalicja 23.05.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witam. No to ruszamy jak nikt sie nie odwoła! 14 maja odebraliśmy pozwolenie na budowę. Teoretycznie powinno uprawomocnić sie 28-go, ale w praktyce liczy się 14 dni od daty wpłynięcia ostatniej "zwrotki" czyli potwierdzenia odbioru powiadomień, które starostwo wysyła do sąsiadów. O ile nikt nie złoży odwołania... (odpukać) Potem na co najmniej 7 dni przed rozpoczęciem budowy należy powiadomić o tym starostwo. Do zawiadomienia trzeba dołączyć oświadczenie kierownika budowy o przyjęciu obowiązku kierowania budową. Czyli 29-go powiadamiamy starostwo i czekamy jeszcze 7 dni Po dokonaniu zawiadomienia trzeba jeszcze ostemplować dziennik budowy. Póki co mamy już prąd, barak dla robotników, i prowizoryczne ogrodzenie. No i kupione przed podwyżką pustaki czekają w składzie. Budynek geodeta wytyczył w piątek. Czekamy jak na szpilkach na to uprawomocnienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plootto 24.05.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 na cześć pani ze starostwa hip hip huraaa hip hip huraaa hip hip hura hura hura mamy pozwolenie na budowę niedługo odpalamy łopaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jiri 24.05.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Cieszę się razem z Wami. Gratulacje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 24.05.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 25.05.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jiri 26.05.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 . Super. No to rownież rozpoczynasz. Masz we mnie wiernego kibica. Ja znowu dzisiaj staropolskim obyczajem włozyłem do butelki , hihihi - akt erekcyjny budowy domku, z podpisami, a jakże. Może kiedyś, jakiś zakręcony archeolog go odnajdzie. Nie obyło się również bez oblania fundamentów. Druga butelka powędrowała do ziemi, pod fundamenty, na szczęście. . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plootto 29.05.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 i jak tu się cieszyć budową... jestem wściekły na maksa... miały być bloczki na 4 czerwca. Nie będą. Moja betoniarnia nie dostała z cementowni cementu... Podobno ma być pod koniec czerwca... Ale i to niepewne. Będę chyba musiał kupić na "czarnym rynku" aby nie wstrzymywac budowy... normalnie mnie zczyści zaraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawiet 29.05.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witam. W zeszłym tygodniu zostaliśmy szczęśliwymi posiadaczami projektu. O tym, jak ma wygladać nasz dom myśleliśmy miesiącami ale decyzja zapadła w jeden wieczór po zobaczeniu właśnie tego projektu. Mamy już naniesiona zmianę, czyli wykusz okienny w jadalni. Pozdrawiam wszystkich szczególnie Agatę, gdyż my budujemy się między Legnicą a Lubinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandglass1719501448 29.05.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witam Dziś gościliśmy na działce geodetę, który wytyczył nam budynek. Kosztowało nas to 400 zł. Gratuluję! Dawno nie zaglądałam do "naszego" wątku. Męzuś się teraz bardziej udziela. Chyba zamiast łezki powiniem być uśmieszek, bo my za wytyczenie zapłaciliśmy 700zł. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 30.05.2007 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 30.05.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandglass1719501448 02.06.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Czy ktoś buduje może garaż dwustanowiskowy? Macie zestawienie materiałów (stropy etc.) dla garażu dwustanowiskowego?[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 05.06.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandglass1719501448 05.06.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Trochę zdziwiło mnie Twoje pytanie, bo wszystkie wyliczenia i zestaw materiałów powinien przygotowac Twój architekt adaptujący Ci projekt. Nic mi nie mów . Wybór tego architekta to był pierwszy z błędów przez nas popełnionych (mam nadzieję, że ostatni ...). Skusliliśmy się na niską cenę jego usług i teraz mamy - sami musimy liczyć . Mam jeszcze pytanie co do fundamentów. Na rysunku zbrojenia ław fundamentowych (Rys 2/K) jest wieniec oznaczony W4o12. Chodzi m o to zbrojenie przy górze fundamentów. Nasz kierbud oraz nasz murarz mówią, że jest to nie potrzebne, że takie coś robi się tylko przy jakiś ekstremalnych gruntach i sugerują nam, żebysmy nie robili tego zbrojenia. Jak to wygląda u Was? Robicie czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 05.06.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plootto 05.06.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 dzisiaj kupiliśmy dachówkęKoramicangoba czerwonarenesansowa 15w sumie 20.700 zł z osprzętem...szacowana ilość na dach z garażem dwustanowiskowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plootto 08.06.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 zaczęli nam kopać fundamenty - więc cieszę się niesamowicie, bo "widać budynek"Leję dziś B10 na podstaę fundamentu. Swoją drogą braliście B10? Ile kubików wam na to potrzeba? Ja na dom z podwójnym garażem + fundament 25 cm pod obrys tarasu (trochę powiększony do oryginału) potrzebuję 5 kubików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agahat 09.06.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jiri 10.06.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Gratulacje Plootto, trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plootto 11.06.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 dzięki za gratulacje. Mam pytanie dotyczące więźby. Złożyłem jej projekt do wyceny w tartaku. I tam kobieta powiedziała mi, że nie robi się przekroju np. 6,3 cm i zakrąglała mi to do 7 cm. Z tego tytułu wyszło mi ponad 1,6 kubika więcej materiału. Czy Wy też tak mieliście robioną wycenę?Kobieta mi powiedziała, że w tartaku nie jeździ się na milimetry tylko centymetry... proszę napiszcie jak to u Was bo mam z tym problem - brać tego co jest (za kubik dobra cena 760 zł z imprenacją - połowa bez faktury) czy szukać kogoś innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts