marcin2372 24.08.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Zrobiłem ostatnio dokładne podliczenie materiałów do SSO i stwierdzam ,że bardzo dużo wydałem na mury i strop. Ile kasy wydaliście na ten etap tzn.mury i strop nie licząc fundamentów. Podam tylko ,że kupiłem 2760szt. Mega-Maxa Kozłowickiego na wersję z garażem jednostanowiskowym. Ilości cementu, cegły pełnej i stali też znacznie przekroczyła moje obliczenia i mam dziurę budżetową . Koszty dachu pokryły się z kosztorysem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 25.08.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Nam na strop też wyszło duuużo więcej betonu, niż liczyliśmy. Pustaków jeszcze nie zliczaliśmy, ale chyba niewiele się rozminęło. Natomiast dach (pokrycie) też wyszedł jak planowaliśmy. Po ilości betonu i stali to nawet kierownik mówi, że dom jak bunkier Dla nas to atut, bo teren mokry i pod spodem glina, więc niezbyt stabilny. No ale po kieszeni uderzyło i elektryka z tynkami poszła się kochać (na razie, mam nadzieję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffal 26.08.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) Koszty: 1. Hydraulika, czyli kanalizacja, woda, C.O. podłogówka itp. (bez kominka i kotła CO) -18 500PLN 2. Elektryka, przyłącze, rozprowadzenie po domu -9 500PLN 3. Tynki kwarcowo-wapienne -20 000 PLN 4. Okna, brama garażowa, drzwi frontowe i z tyłu garażu -27 600PLN 5. Wylewki Mixokret-12 000PLN 6. Wycenione ocieplenie poddasza -17 000PLN 7. Wyceniona elewacja -25 000PLN Dbając o własne serce nie myślę o koszcie wykończenia łazienek, kuchni i salonie... Mam pytanie do tych co już wybudowali ile wydaliście na wykończenie domu? Jak widać mam stan surowy otwarty ,który kosztował sporo więcej niż zakładałem i zastanawiam się na ile mój kosztorys jest realny. Przede mną tynki, elektryka, hydraulika, docieplenie domu, i cała reszta o której jeszcze nie wiem. Ciekawe czy starczy kaski:cool: [ATTACH=CONFIG]132260[/ATTACH] Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez Raffal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2372 27.08.2012 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Dzięki za koszty;) Będę miał już jakieś rozeznanie.Jakie mogą być koszty wykonania tarasu i schodów wejściowych - robocizna i materiał- w sumie dobrze będzie zrobić to już teraz przed wykończeniem bo potem może zabraknąć funduszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffal 27.08.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Dzięki za koszty;) Będę miał już jakieś rozeznanie. Jakie mogą być koszty wykonania tarasu i schodów wejściowych - robocizna i materiał- w sumie dobrze będzie zrobić to już teraz przed wykończeniem bo potem może zabraknąć funduszy:) Nie rób teraz, nie wiesz jak wyjdą wylewki, itd. lepiej zaczekaj. Nie wiesz zresztą, czy za kilka miesięcy nie zmienisz zdania i zamiast płytek położysz deski kompozytowe lub kostkę betonową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufol.com 28.08.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Ponieważ jest to mój pierwszy post, witam wszystkich serdecznie i dziękuję za wszystkie wpisy i fotki - przeczytałem cały temat od pierwszej strony. Razem z żoną przymierzamy się powoli do budowy domu wg wspaniałego projektu W-49.12b,. Chciałbym zapytać, czy ktoś z szanownych szczęściarzy-inwestorów z okolic Warszawy byłby skłonny pochwalić się swoim domkiem, choćby w stanie surowym? Z góry dziękuję za kontakt. Mam nadzieję że w przyszłym roku też będziemy mieli o czym pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechot 28.08.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Zapraszamy do Jaktorowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejSi 29.08.2012 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Zapraszamy też do Żółwina k. Podkowy Leśnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffal 01.09.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Zapraszam do Pionek, zaraz obok jest Radom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1984 02.09.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Witam oto nasz domek W 49.12 tylko elewacja i daszek troszkę przerobiony z projektu Atos...niestety jeszcze nie wykończony w domu...etap łazienek i wyboru schodów i drzwi wewnętrznych. Schody wejściowy oraz taras zrobiony jest z kostki brukowej-wydaje mi się że tańsza i wygodniejsza opcja od lania betonu-warto się zastanowić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 03.09.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Witam oto nasz domek W 49.12 tylko elewacja i daszek troszkę przerobiony z projektu Atos...niestety jeszcze nie wykończony w domu...etap łazienek i wyboru schodów i drzwi wewnętrznych. Schody wejściowy oraz taras zrobiony jest z kostki brukowej-wydaje mi się że tańsza i wygodniejsza opcja od lania betonu-warto się zastanowić Pozdrawiam No tak, własnie sie też nad tym zastanawiam. Tylko na schody wziąłbym kostke granitową.Jedna rzecz niestety kłuje po oczach, te nierówności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2372 03.09.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Może ma ktoś zdjęcia tarasu i schodów wejściowych? Chętnie bym zobaczył :goodnight: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechot 04.09.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 U nas, pewnie aż do wiosny, goły beton. Mam nadzieję, że wysupłam pieniądze i na wiosnę na tarasie położę modrzewiowe deski ryflowane. A na wejście nie ma planów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1984 04.09.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Może ma ktoś zdjęcia tarasu i schodów wejściowych? Chętnie bym zobaczył :goodnight: zrobię wieczorem i wrzucę na forum zdjęcia z tarasu z kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1984 05.09.2012 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Witam oto zdjęcia...jeszcze nie dokończony taras i wejście ale już widać efekt:-) Jest to kostka Piccola czy jakoś tak-tworzy efekt "dywanu" gładkiej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1984 05.09.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 mam jeszcze pytanie do wszystkich którzy się znają na schodach drewnianych...jakie najlepiej wybrać? dębowe, bukowe czy jesionowe? Maja być bejcowane bo chce w kolorze jasnego orzechaz góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 05.09.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 mam jeszcze pytanie do wszystkich którzy się znają na schodach drewnianych...jakie najlepiej wybrać? dębowe, bukowe czy jesionowe? Maja być bejcowane bo chce w kolorze jasnego orzecha z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi:-) Hm znac to się na drewnie nie znam ale moge CI powiedzieć za jakis tydzień może troche więcej - jak będą wyglądać moje. Zamówiłem deba - ponoć najlepszy - wyszedłem z założenia że schodów raczej zmieniał nie będe więc niech sa z twardego drzewa. Zamieszczę obrazek jak ktoś będzie chciał. PS fajne te schody zewnętrzne, też właśnie sie zastanawiam z czego zrobić. Ile Cię to kosztowało jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2372 13.09.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Ile wam poszło blachy na obróbki przy dachówce. Pytam, ponieważ na fakturze mam 40m2 i wydaje mi się to troszkę sporo. Dekarzom nic nie zostało:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 13.09.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Ile wam poszło blachy na obróbki przy dachówce. Pytam, ponieważ na fakturze mam 40m2 i wydaje mi się to troszkę sporo. Dekarzom nic nie zostało:eek: Blachy........ nie wiem co dokładnie masz na myśli. Jedyną blache jaką używałem przy dachu to pas nadrynnowy i listwa przy kominie nad taśmą. Jesli masz na myśli skrajne krokwie i ich obróbkę to ja robiłem je łupkiem , od czoła również i powierzchniowo to mi 40 m2 napewno nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2372 13.09.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Tak mam na myśli skrajne krokwie i obróbki pasa podrynnowego . Na kominie jest taśma ołowiana ,ale jak się okazało po dzisiejszym deszczu jest nieszczelność i leci ciurkiem - kałuża na stropie:eek:. Dzisiaj zamontowali mi okna na piankę i kotwy ,może ktoś doradzi jak zabezpieczyć przed kradzieżą do czasu aż będzie tynk. Zastanawiam się czy nie spać tam dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts