riood4 19.12.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 We wrześniu br podpisaliśmy z mężem umowę o kredyt hipoteczny. Miał on zostac wypłacony w conajmniej dwóch transzach. Pierwszą z nicz otrzymaliśmy szybciutko po spełnieniu wszystkich żądanych przez bank warunków. 13.12.2006 złożyliśmy dyspozycję wypłaty kolejnej transzy. Wg zapisu w umowie kredytowej ma być ona uruchomiona w ciągu 10 dni roboczych od dnia złożenia dyspozycji a warunkiem jej wypłacenia jest pozytywna ocena rzeczoznawcy bankowego n.t. postępu prac na budowie. 10 dni roboczych minie jutro, a do dzisiaj nie pojawił się nikt z banku. Mąż właśnie wrócił z oddziału kredytującego nas banku, pracownica śle maile do analityka od tygodnia i nie dostaje żadnej odpowiedzi, twierdzi nawet, że nie ma do niego żadnego innego kontaktu. My z mężem również, bank podaje jedynie infolinię, na której nie można uzyskać żadnej sensownej odpowiedzi. Moje pytanie jest następujące: co powinniśmy w powyższej sytuacji zrobić; mamy kilka rachunków do zapłacenia za materiały, ponadto w budowę zaangażowaliśmy już nasze prywatne oszczędności jak również nasze prywatne pobory. POMOCY!!!!!!!!!!!!!, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 20.12.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 pracownica śle maile do analityka od tygodnia i nie dostaje żadnej odpowiedzi, twierdzi nawet, że nie ma do niego żadnego innego kontaktu. tu może mieć rację - żeby z każdą pierdołą nie dzwonić po analitykach niektóre banki ograniczają do nich dostęp. Inaczej odbieraliby tylko telefony a nie rozpatrywali wnioski. Moje pytanie jest następujące: co powinniśmy w powyższej sytuacji zrobić; mamy kilka rachunków do zapłacenia za materiały, ponadto w budowę zaangażowaliśmy już nasze prywatne oszczędności jak również nasze prywatne pobory. POMOCY!!!!!!!!!!!!!, ale wiecie z banku, że inspktora nie było?? Bo ja jak zlecam wypłatę, to bank podsyła inspektora, którego ja na oczy nie widziałem. I on wszystko załatwia. czy też inspektor był i wydał negatywną opinię?? Najpierw wyjaśnijcie czy był i jaka jest jego decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 20.12.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 a jaki to bank?? no własnie zapytajcie czy inspektor był - czasami jeżeli nie musi wchodzić do budynku to ogląda wszystko sam i nawet o tym nie wiecie Co do tych 10 dni to raczej bym się nie przyzwyczajała bo opinia inspektora to też jeden z warunków wypłaty więc od jego spełnienia zależy bieg terminu wypłaty drugiej transzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riood4 20.12.2006 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Właśnie skończyłam kolejną rozmowę z panienką z banku. Inspektora na pewno nie było to wiem od niej właśnie, bo stwierdziła, "że wszystko się trochę opóźni", ale co mnie to do ch....y obchodz!!!!! Ja mam zobowiązania i płatności, których się podjęłam sądząc, że bank wywiąże się z umowy, do czego m.in. mnie zobowiązuje. Udało mi się jedynie wymusić na panience z banku nr tel. działu reklamacji kredytów hipotecznych (obiecałam jej, że nie powiem skąd go wzięłam). Trzymajcie kciuki, proszę, idę tam dzwonić. Z Wami raźniej moi drodzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riood4 20.12.2006 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 A ten bank to MILLENIUM CHYBA PRZESTANĘ GO POLECAĆ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riood4 20.12.2006 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 ale wiecie z banku, że inspktora nie było?? Bo ja jak zlecam wypłatę, to bank podsyła inspektora, którego ja na oczy nie widziałem. I on wszystko załatwia. czy też inspektor był i wydał negatywną opinię?? Najpierw wyjaśnijcie czy był i jaka jest jego decyzja. Jak już pisałam inspektora nie było, jak również żadnej decyzji jego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 20.12.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 nie szarp się z kobitką z okienka bo szkoda nerwów, spróbuj napisać pismo o szybkie rozliczenie i wypłatę drugiej transzy- napisz to co mówisz czyli to że robotnicy na budowie nie mogą wykonywać swojej pracy i spowoduje to opóźnienia w inwestycji- powinni odpisać wszystko na piśmie bo inaczej to żadnej wiążącej informacji nie uzyskasz jeżeli trafisz na takich "specjalistów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 02.02.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 witammozna wiedziec jak sie zakonczyla ta sprawa z wyplata transzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riood4 02.02.2007 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 witam mozna wiedziec jak sie zakonczyla ta sprawa z wyplata transzy? Interweniowałam w Nadzorze Bankowym przy NBP, gdzie dowiedziałam się jakie są moje prawa i uzbrojona w argumenty zaczęłam negocjacje z bankiem. Ostatecznie po prawie miesięcznym poślizgu uruchomiono tę nieszczęsną transzę a ja przy okazji "straszenia" Nadzorem Bankowym wytargowałam wcześniejsze (czyt. poza kolejnością) rozpatrzenie wniosku o rozszerzenie kredytu, ze skutkiem oczywiście pozytywnym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts