woj-jur 18.05.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 a tak na marginesie wasze domki są super !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 18.05.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 jeśli chodzi o KWARC to faktycznie fajny projekcik (gdybym poznał go wcześniej to raczej bym się na niego zdecydował) w asi przedewszystkim nie podoba mi się (znaczy się podoba ale uważam za marnotrastwo przestrzeni) tak wielki podcień z przodu (tam jest około 15m2) Ponadto zarówno ASIA jak i KWARC mogłyby występować w wersji bez stropu gęstożebrowego. Uważam że 105m2+20m2garażu wystarczy nawet dla 4 osobowej rodziny.Koszt stropu i dachu jakieś 18000+42000, natomiast koszt dachu z wiązarami kratownicowymi to jakieś 50000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj-jur 18.05.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Dzięki ecoTomek za odpowiedz co do kwarca, że też się komuś podoba jest to dla mnie ważne ponieważ jestem na etapie wyboru projektu. A co do twojej asi budowałeś z betonu komórkowego czy z styropianu bo na zdjęciu mało widać z czego są mury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 19.05.2005 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Ja ocenię Kwarca!Gdybym widział projekt wcześniej możliwe że zdecydowałbym się na niego (lepiej wykorzystana przestrzeń)W Asi podcień z przodu jest naprawdę duży aczkolwiek jak się zrobi fajne słupki i łuki to wygląda to rewelacyjnie, tyle że jest to kosztem powierzchni użytkowej. O zmianach w projekcie pisałem wcześniej, na etapie stanu surowego wygląda to OK jak będzie dalej to zobaczymy. Jeżeli ktoś nie ma zamiaru wykorzystywać poddasza na cele mieszkalne to strop zastąpiłbym kratownicą (lub jakoś inaczej-nie jestem budowlańcem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 19.05.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 widzę że trochę namieszałem bo dwa razy wypowiedziałem się na ten sam temat (wybaczcie ale jestem ostatnio zakręcony jak słoik na zimę),za to wypowiedzi są podobne - znaczy szczere. A domek budowałem z YTONGU, pewnie wyjdzie drogo ale ze względu na doświadczenia kolegi jestem przekonany do tego materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj-jur 21.05.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 Mam prośbę do eco TomkaJak dużo poszło ci bloczków betonu komórkowego (36,5) i na ściany działowe czy też beton komórkowy.Chcę sobie policzyć koszty ścian, bo nie mogę się zdecydować z czego budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 23.05.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 woj-rurzamówiłem 115m2 ale została mi jeszcze jedna pełna paleta bloczków (zużycie zależy jak ekipa murarska gospodaruje materiałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 23.05.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 dodam jeszcze 78m2 bloczków 24cm na garaż i środkową ściankę nośną oraz poszło jeszcze 500 bloczków 12cm zwykłego siporexu na ścianki działowe razem koszt tych materiałów to 22000 +-500zł (oczywiście z wymienionymi wcześniej bloczkami 36,5cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj-jur 23.05.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Dzięki za tą wycenę.Twoja asia jest Bardzo ładna zastanawiam się z żoną jaki kolorek dasz na elewacje coś z zielonego czy coś z żółtego (alla piaskowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 23.05.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Cieszę się że wam się podoba. Ja w kolorach jestem kiepski, ale moja druga połowa poważnie rozważa kolor zielony (oliwkowy czy cuś), widzieliśmy dom w takim zestawieniu kolorystycznym i jest rewelacyjny. Woj-rur jak jesteście poważnie zainteresowani kosztami stanu surowego zamkniętego to mogę wam podesłać arkusz z zapisami wydatków, po tym dopiero widać na co wydaje się pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj-jur 23.05.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Do eco TomkaJak mi się uda to, wysyłam ci zdjęcie asi. Widziałem ją kiedyś na allegro bardzo mi się podobała no i ten kolor zielony- polecam a twoje filary z cegły i dach na pewno spasują ci do tego koloru. Jak możesz to wyślij mi ten arkusz kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 29.05.2005 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 dzięki za zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 31.05.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 a kosztorys doszedł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj-jur 31.05.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Nie niestety nic nie doszło do mnie, znaczy doszło tylko bez załącznika (kosztorysu) spróbuj jeszcze raz z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 29.06.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 CZY COŚ SIĘ W WASZYCH ASIACH DZIEJEU MNIE TYNKI W ŚRODKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEKP1 07.07.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 w naszej ASI właśie kończymy elektrykenastępny tydzień będzie zrobiona wodakoniec lipca zaczynamy tynki wstawiamy okna i drzwi zewnętrznepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEKP1 07.07.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 w naszej ASI właśie kończymy elektrykenastępny tydzień będzie zrobiona wodakoniec lipca zaczynamy tynki wstawiamy okna i drzwi zewnętrznepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salamandra 11.07.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 http://foto.onet.pl/upload/4/33/_480226_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 15.07.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 witam ładna łazienka salamandro - gratulujęu mnie prace wykończeniowe jeszcze trwająa narazie mogę się pochwalić zdjęcie z zewnątrz:http://foto.onet.pl/upload/6/18/_495101_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 09.09.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 cześć ludziskaco u was słychać?ja już jestem blisko przeprowadzkiznajdę chwilę to uzupełnię albumlogo jest aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts