Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 95
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
widzę, że w grupie ASI cisza jak makiem, trochę ją zmącę - u mnie są już ściany fundamentowe, czyli: wyszedłem ponad ziemię,zrobiłem parę przepustów instalacyjnych, zasypałem piachem, zagęściłem, rozplanowałem zwały ziemy po całej działce i zostawiam to do wiosny aby ruszyć dalej

witam

asia jest sympatyczna a dla chetnychj mam kilka uwag prze budowaniem

1. sugeruje wiatrolap jako osobne nieogrzewane zewnetrzne z cienkimi sciankami pomieszczenie i zdecydowanie bez garderoby - zimne ubrania caly chlod przez cienkie scianki wchodzi do domu - nieenergooszczedne rozwiazanie

wykozystac mozna podcien na prawdziwy wiatrolap a przynajmniej akcent wzbogacajacy jest uzasadniony

2. a w holu porzadna garderoba

3. w zyciu!! nie nalezy robic wc-tu pomiedzy kuchni a jadalnia / salonem!!!

"0" intymnosci w fizjologii!!

4. schody mozna lepiej rozwiazac i niekoniecznie wchodzic komus na glowe w salonie ale powiedzmy ze "co kto lubi"

5. sypialania rodzicow - osobna!!! i nie kolo pokoju dziecka albo zamienic nr 7 z nr 8 albo nr 6 z nr 9 i bedzie ok

6. garaz wyrownalbym z bryla kuchenno-salonowa, zyskuje sie mozliwoswci innego zaaranzowania wejscia do domu (niekoniecznie z butami do jadalni kuchennej) i pomieszczenie gospodarcze na potrzeby utrzymania dzialki, samochodu etc

pozdrawiam i zycze w powodzeniu budowania asi

witam

asia jest sympatyczna a dla chetnychj mam kilka uwag prze budowaniem

1. sugeruje wiatrolap jako osobne nieogrzewane zewnetrzne z cienkimi sciankami pomieszczenie i zdecydowanie bez garderoby - zimne ubrania caly chlod przez cienkie scianki wchodzi do domu - nieenergooszczedne rozwiazanie

wykozystac mozna podcien na prawdziwy wiatrolap a przynajmniej akcent wzbogacajacy jest uzasadniony

2. a w holu porzadna garderoba

3. w zyciu!! nie nalezy robic wc-tu pomiedzy kuchni a jadalnia / salonem!!!

"0" intymnosci w fizjologii!!

4. schody mozna lepiej rozwiazac i niekoniecznie wchodzic komus na glowe w salonie ale powiedzmy ze "co kto lubi"

5. sypialania rodzicow - osobna!!! i nie kolo pokoju dziecka albo zamienic nr 7 z nr 8 albo nr 6 z nr 9 i bedzie ok

6. garaz wyrownalbym z bryla kuchenno-salonowa, zyskuje sie mozliwoswci innego zaaranzowania wejscia do domu (niekoniecznie z butami do jadalni kuchennej) i pomieszczenie gospodarcze na potrzeby utrzymania dzialki, samochodu etc

pozdrawiam i zycze w powodzeniu budowania asi

czy masz jakieś doświadczenia z ASIĄ na żywo?

• 4 weeks później...
Witam wszystkich budujących lub planujących budowę Asi. Ja jak na razie obsypuję fundamenty. Mam nadzieję ze zdąże przed mrozami. Zdecydowaliśmy się na Asię z garażem i tez wprowadziliśmy parę zmian w projekcie; m.in. zrezygnowaliśmy z łazienki między kuchnią a salonem (będzie większe pomieszczenie gospodarcze), nie będzie wejścia z kuchni do kotłowni i najprawdopodobniej troche przesunę ścianki działowe między pokojami. Poza tym dach będzie z blachodachówki przez co krokwie nie będą takie kolosalne jak w oryginalnym projekcie.Póki co na zimę zostają fundamenty, a jak dobrze pójdzie to na wiosnę ciągniemy dalej. Pozdrawiam wszystkich serdecznie, a jak ktoś miałby zdjęcia wybudowanego domu proszę o kontakt.

• 1 month później...