Gołąb 19.12.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witam! Jestem początkujący i zielony.Wybrałem projekt " Verona" i chcę go kupić.Dlatego mam pytanie: Jle zapłacę za stan surowy otwarty- do zawieszenia wiechy na dachu.Interesują mnie dwie ceny: a)-cena za robociznę /np. kondygnacje/b)- cena za materiał oraz całkowity koszt wybudowania tego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 21.12.2006 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Witam - podnoszę wątek i dodaję link o którym zapomnałem: http://www.krajobrazy.com.pl/index.php?strona=domek&numer=1&nazwa=VERONA Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 22.12.2006 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Z kosztorysu wynika że stan surowy otwarty kosztuje ok. 130 tys. Dodałbym do tego 30% czyli wychodzi 170. Plus okna i drzwi zewn, przyłącza, kierownik, inspektor, ogrodzenie placu budowy - razem 200 jak nic. Jak Ci się uda taniej to się wtedy będziesz cieszył. A dalej to hoho - np. za grzejniki elektryczne dasz kilka tysięcy a za pompę ciepła i ogrzewanie podłogowe ponad 50. Podobnie z wszystkim innym, więc szansa poprawnej odpowiedzi jest nikła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 30.01.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam! Jestem początkujący i zielony.Wybrałem projekt " Verona" i chcę go kupić. Dlatego mam pytanie: Jle zapłacę za stan surowy otwarty- do zawieszenia wiechy na dachu. Interesują mnie dwie ceny: a)-cena za robociznę /np. kondygnacje/ b)- cena za materiał oraz całkowity koszt wybudowania tego domu. Witam, kupiłeś projekt Verona - ja też - może podpowiesz czy było warto? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts