Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ULRICH AQUAKOMINEK 21KW

korba

Recommended Posts

Witam.

Oj INSTALATORZY - poprawcie się.

Wkłady kominkowe z płaszczem wodnym Ulrich'a to po prostu wloski Edilkamin (głównie gama IDRO, model 50), tyle że naklejkę z nazwą ma inną. Włosi produkują (nie koniecznie u siebie - bo też na Węgrzech) te wkłady nie tylko dla siebie ale i dla wielu innych firm. Tak robi m.in. Edilkamin, KFD, Caminetti i wielu innych producentów z tego kraju.

Pozdrawaim.

• 1 month później...
  • 3 months później...

Ja mam ten wkład od około miesiąca, kilka razy juz przepalałem. Centralka bardzo ładnie steruje pompami i kotłem. Wkład ma dużą szybe przednia, zaokrąglone plecy. Nie ma w nim żadnego popielnika, jest tylko wiaderko pod rusztem które można wyjmować lub bezproblemu skorzystać z odkurzacza centralnego. Całą instalacje mam w pomieszczeniu gospodarczym. W tym tygodniu mam umówiony montaż obudowy.

http://i.pbase.com/g6/38/693538/3/78308024.7PmLRkYB.jpg

• 3 weeks później...
  • 2 years później...
Czy opłaca się kupi taki kominek czy raczej szukac innej firmy??
. :o witam wszystkich zainteresowanych kominkami ulrich 21 z płaszczem i współczuje tym którzy go zakupili , tak jak Ja ...... tragedia , posiadam go od roku jest wyjątkowo trudny w utrzymaniu, drzwiczki nieszczelne spawane z cienkich kontowników a po nagrzaniu trzeba sobie dorobić specjalny przyrząd aby można było je otworzyć bez ryzyka pęknięcia szyby na temat szybra nawet nie chce mi się pisać pozdrawiam .

• 4 weeks później...
Podłączyłam i użytkuję i polecam, grzeje super, ciepła woda jest bardzo szybko, rączka się nie nagrzewa na tyle ,że nie można jej dotknąć- jest zdecydowanie ciepła ale na pewno nie parzy, drzewa suchego dokładam co 2 godziny. A jak radośnie ogień tańczy super, szyba się brudzi ale wtedy jak jest za mała temp. w piecu.