korba 19.12.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witam i mam pytanie. Czy ktoś posiada i użytkuje ten kominek. Jestem zainteresowany zakupem i chciałbym usłysze waszą opinię. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 19.12.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 urlich to japoński produkt a japończycy są dobrzy jedynie w elektronice poleciłbym ci kominek byrskiego http://www.kominki.byrski.pl zainstalowałem ich kilkanaście i nie miałem żadnych reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi78 20.12.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Kominki Urlich są to identyczne kominki jak włoskiej firmy EDILKAMIN. Podobno to jest ten sam produkt. (Urlich zakupuje je od włochów) Ja zakupiłem 21KW z tym że własnie firmy EDILKAMIN. Bedę go dopiero instalował. Pierwsze opinie napiszę po rozruchu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korba 20.12.2006 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Bobi czekam na odzew z twojej strony. Proszę o więcej komentarzy odnośnie tego kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mockba 21.12.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 cena... to podstawowa sprawa... pozniej wymiary plaszcza, czy jest on pelnym plaszczem ( dol czy tez ma plaszcz), grubosc blachy, przekroj plaszcza, najlepiej sprawuja sie takie okolo 2,5 - cmwyglad, a pozniej... wybor nalezy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 21.12.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Ulrich to firma koreanska, nie japonska pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 21.12.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Pomału znam kotły Urlich ,które są produkowane w Korei ,ale mówią ,że jest japońska technologia .i żeby ładnie brzmiały to dostały niemiecką nazwę ,a może się mylę więc proszę mnie poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 21.12.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Witam.Oj INSTALATORZY - poprawcie się.Wkłady kominkowe z płaszczem wodnym Ulrich'a to po prostu wloski Edilkamin (głównie gama IDRO, model 50), tyle że naklejkę z nazwą ma inną. Włosi produkują (nie koniecznie u siebie - bo też na Węgrzech) te wkłady nie tylko dla siebie ale i dla wielu innych firm. Tak robi m.in. Edilkamin, KFD, Caminetti i wielu innych producentów z tego kraju.Pozdrawaim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korba 22.12.2006 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Czy opłaca się kupi taki kominek czy raczej szukac innej firmy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 23.12.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Ja tez sie podpinam pod pytanie czy ktos z was użytkuje ten kominek i jak sie on sprawuje. Prosze nie rozwazac kto go produkuje bo to akurat nie ma znaczenia wazne jest czy sie sprawdza i jak jest wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 23.12.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 A o wkładzie Tarnava może pomyślicie nie dość że Polskie to jeszcze dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korba 30.12.2006 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Podciągam temat- proszę o opinie na temat tego kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgik 15.02.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Podciągam temat Może ktoś jest w stanie wypowiedzieć się na temat tego kominka? ja również zastanawiam się nad jego zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 27.05.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 A teraz zastanawiam się i ja.... Drodzy forumowicze , jakie decyzje podjeliście? Kupiliście Urlicha ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 27.05.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Ja kupiłam i czekam na podłączenie, jak bedzie działać obaczę w zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jax 28.05.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Ja mam ten wkład od około miesiąca, kilka razy juz przepalałem. Centralka bardzo ładnie steruje pompami i kotłem. Wkład ma dużą szybe przednia, zaokrąglone plecy. Nie ma w nim żadnego popielnika, jest tylko wiaderko pod rusztem które można wyjmować lub bezproblemu skorzystać z odkurzacza centralnego. Całą instalacje mam w pomieszczeniu gospodarczym. W tym tygodniu mam umówiony montaż obudowy.http://i.pbase.com/g6/38/693538/3/78308024.7PmLRkYB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 28.05.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Jax, super.... czekamy na zdjęcia z obudową Czy piece macie ej samej firmy ? Instalator zaproponował nam komplet piec +kominek z automatyka - wszystko Ulicha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jax 15.06.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 majania: wrzuciłem zdjęcie do tematu Kominki nasze:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1865540#1865540 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andie24 24.01.2010 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Czy opłaca się kupi taki kominek czy raczej szukac innej firmy?? . witam wszystkich zainteresowanych kominkami ulrich 21 z płaszczem i współczuje tym którzy go zakupili , tak jak Ja ...... tragedia , posiadam go od roku jest wyjątkowo trudny w utrzymaniu, drzwiczki nieszczelne spawane z cienkich kontowników a po nagrzaniu trzeba sobie dorobić specjalny przyrząd aby można było je otworzyć bez ryzyka pęknięcia szyby na temat szybra nawet nie chce mi się pisać pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 16.02.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Podłączyłam i użytkuję i polecam, grzeje super, ciepła woda jest bardzo szybko, rączka się nie nagrzewa na tyle ,że nie można jej dotknąć- jest zdecydowanie ciepła ale na pewno nie parzy, drzewa suchego dokładam co 2 godziny. A jak radośnie ogień tańczy super, szyba się brudzi ale wtedy jak jest za mała temp. w piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts