kocurro 19.12.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Buduje kominek z trzech stron otwarty kubatura pomieszczenia 50m2 wysoki na ponad 5 metrów pozatym łączy się z innymi pomiszczeniami dużymi otwartymi otworami drzwiowymi. Chciałbym zbudowac palenisko na którym mógłbym piec np. barana. Jak to zrobić Prosze was o pomoc potrzebne są mi wymiary maxksymalene paleniska wymiary otworu i przewodu kominowego no i w ogóle wymiary Pozdrawiam i czekam na wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek661 25.12.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 technicznie to nie wiem, ale z tym pieczeniem barana to mnie rozwaliłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mularz 03.01.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 a - szerokość wlotu kominkab - wysokość wlotu kominka powierzchnia przekroju komina : powierzchnia wlotu kominka ( a x b ) = 1 : 10 Proporcje wlotu kominkaa : b = od 1,2 do 1,3 minimalna wysokośc komina od komory dymowej do wylotu : 5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts