Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest sens wykonania oprysku na perz

Recommended Posts

mam zaoraną, zbronowaną i baaardzo zaperzoną działkę, a przede mną sianie trawy

sąsiedzi przed sianiem przekopywali całość pod trawnik i "odperzali mechanicznie"

chciałabym tego uniknąć, bo przekopanie 700 m zajmie nam mnóstwo czasu (chodzi o dzieciaki ) :roll:

CZy można tego uniknąć pryskając np tym fusilade?, czy to musi być jakiś czas przed sianiem? , czy nie przejmować się i siać a potem nawozić (rada zygmora)?

czy faktycznie potem perz tak się rozplen,i że tego nie będziemy wstanie powyrywać? (wyplewić) :cry:

Proszę pomóżcie

:oops: :wink:

Fusilade np.

A co to za magiczny specyfik Czy nie wypali wszystkiego jak roundap . Czy nie zaszkodzi innym roślinkom?

To preparat typowo perzowy i na chwasty jednoliścienne.

Niestety są przypadki że iglaki też dostają w ucho.

Nie ma przypadków :D We właściwej dawce bezpieczny. No i nie należy starannie opryskiwać młodych przyrostów na iglakach.

Właśnie niedawno stosowałem tenże super środek. Efekt jest taki że ani trawa ani tymbardziej perz nie zginoł. Pryskałem trzy razy w odstepach około tygodniowych (w dniach słonecznych ) Trawa którą również opryskałem nieco zżólkła ale nadal rośnie. Dawki specyfiku stosowałem wg recepty załączone.

Właśnie niedawno stosowałem tenże super środek. Efekt jest taki że ani trawa ani tymbardziej perz nie zginoł. Pryskałem trzy razy w odstepach około tygodniowych (w dniach słonecznych ) Trawa którą również opryskałem nieco zżólkła ale nadal rośnie. Dawki specyfiku stosowałem wg recepty załączone.

Jesteś pewien, że doczytałeś dawkowanie? Fusilade musi działać, tylko, że na perz dawki są kilkakrotnie silniejsze i jest to podane w opisie na opakowaniu. Sprawdź. A Fusilade jest naprawdę skuteczny na jednoliścienne, ale trzeba też wykazać się cierpliwością, skutki są widoczne po około 4 tygodniach (tak było u mnie). Pozdrawiam.