bagat 16.04.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 mam zaoraną, zbronowaną i baaardzo zaperzoną działkę, a przede mną sianie trawy sąsiedzi przed sianiem przekopywali całość pod trawnik i "odperzali mechanicznie" chciałabym tego uniknąć, bo przekopanie 700 m zajmie nam mnóstwo czasu (chodzi o dzieciaki ) CZy można tego uniknąć pryskając np tym fusilade?, czy to musi być jakiś czas przed sianiem? , czy nie przejmować się i siać a potem nawozić (rada zygmora)? czy faktycznie potem perz tak się rozplen,i że tego nie będziemy wstanie powyrywać? (wyplewić) Proszę pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 16.04.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Roundup, po Fusilade zostaną chwasty dwuliścienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 17.04.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Czyli- Randapem przed oraniem i po zaoraniu również?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 17.04.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Było pryskać przed uprawą gleby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 17.04.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Fusilade np. A co to za magiczny specyfik Czy nie wypali wszystkiego jak roundap . Czy nie zaszkodzi innym roślinkom? To preparat typowo perzowy i na chwasty jednoliścienne. Niestety są przypadki że iglaki też dostają w ucho. Nie ma przypadków We właściwej dawce bezpieczny. No i nie należy starannie opryskiwać młodych przyrostów na iglakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiles1978 18.04.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Właśnie niedawno stosowałem tenże super środek. Efekt jest taki że ani trawa ani tymbardziej perz nie zginoł. Pryskałem trzy razy w odstepach około tygodniowych (w dniach słonecznych ) Trawa którą również opryskałem nieco zżólkła ale nadal rośnie. Dawki specyfiku stosowałem wg recepty załączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekv 20.04.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Trzeba dać ok 200ml Roundapu na 8l wody i opryskać więcej niż jeden raz (oczywiscie po jakimś czasie gdy zacznie "odbijać") Powinno pomóc. Podczas opryskiwania osłaniać rośliny na których nam zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.04.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Właśnie niedawno stosowałem tenże super środek. Efekt jest taki że ani trawa ani tymbardziej perz nie zginoł. Pryskałem trzy razy w odstepach około tygodniowych (w dniach słonecznych ) Trawa którą również opryskałem nieco zżólkła ale nadal rośnie. Dawki specyfiku stosowałem wg recepty załączone. Jesteś pewien, że doczytałeś dawkowanie? Fusilade musi działać, tylko, że na perz dawki są kilkakrotnie silniejsze i jest to podane w opisie na opakowaniu. Sprawdź. A Fusilade jest naprawdę skuteczny na jednoliścienne, ale trzeba też wykazać się cierpliwością, skutki są widoczne po około 4 tygodniach (tak było u mnie). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts