Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

prawnik?

DaroMan..

Recommended Posts

a no chodzi o to zem sie dal wpuscic w maliny :oops:

bylo dwoch architektow, byl dekarz z slaskiej izby dekarzy...wzieli pieniazki i co?..teraz gdy przyszli dekarze montowac okna polaciowe okazalo sie,ze w domku, ktory kupilem ( st. surowy zamkniety )dach jest do poprawy:

folia pod okapami. brak spinek przy dachowkach, kosze poprzebijane gwozdziami (8 koszy!), brak klinow uszczelniajacych, gasiary luzne, obrobki kominow do bani (taka tasma na rok), popekane dachowki Braasa...lojojoj :x ...i co teraz?....oddam poprzednich wlascicieli na droge cywilna?...biegly po swietach....potem prawnik....potem sad:-(...a do konca marca mam opuscic moje kochane M-4...och zachcialo mi sie......nawet przy wydatnej pomocy takich was jak Rezi ....odechcialo mi sie..kurde

pozdroooo..

D

Czy nie widziales co kupujesz?

Tak pytam bo mnie to dziwi tu nie ma wad ukrytych ,

wszystko mozna bylo obejrzec :-?

Nie mozna usprawiedliwiac sie tym , ze sie nie znasz .Jesli sie nie znasz trzeba bylo kogos sensownego -na podstawie nawet jakiejs umowy -zatrudnic .

Olimp Forum??....oj mila kolezanka :oops: ...a jaka madra,hmmm...moze jeszce mi podasz cyjanek :x

demencja czyli ogolne oslabienie umyslowe, zaburzenie koncentracji, logicznego myslenia i trzezwej oceny sytuacji łacznie z objawami amnezji pokrytej konfabulacjami oraz zespolem Korsakowa jednak bez wyraznej afazji... :evil:

D.

spójrz w akt notarialny, czyż nie ma tam zapisane, że zapoznałeś się, ze stanem technicznym i go akceptujesz bez zastrzeżeń? albo jeszcze gorzej: że dom wymaga napraw/remontu?

no chyba, że było wyraźnie napisane, że dach jest w stanie idealnym.

za to... tym co oceniali Ci to przed zakupem, jeśli masz dokumentację (zlecenie z wyraźnym zakresem, ich opinię - wszystko na piśmie) - to by można pociągnąć, chociaż to łatwa sprawa nie będzie, ani tym bardziej szybka. no i dokumentację trzeba mieć dobrą.

Olimp Forum??....oj mila kolezanka :oops: ...a jaka madra,hmmm...moze jeszce mi podasz cyjanek :x

demencja czyli ogolne oslabienie umyslowe, zaburzenie koncentracji, logicznego myslenia i trzezwej oceny sytuacji łacznie z objawami amnezji pokrytej konfabulacjami oraz zespolem Korsakowa jednak bez wyraznej afazji... :evil:

D.

Po co ta zlosliwosc ?

Pytalam po prostu .

Moim zdaniem nic nie zyskasz sadzac sie , bo umowa byla pewnie standardowa i napisales, ze stan techniczny budnku jest ci znany , a sprzedajacy niekoniecznie wiedzial ze sa jakies fuszerki .

Ot i cala sprawa .Do sadu zawsze mozna isc i wydac troche dodatkowej kasy .

Moja rada to zaczac robic poprawki i nie szukac winnego , robiac oszusta ze sprzedajacego .