jerzy33 09.05.2003 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Witam Państwa Mam pytanie do zorientowanych. Ile potrzebuję map do celów projektowych? I czy w składnicy kupuję jedną, która geodeta sobie skseruje i wszystko zaktualizuje, czy też muszę od razu w składnicy kupić odpowiednią ilość. No i ile to kosztuje. Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 09.05.2003 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Mape do celów projektowych nie kupujesz w składnicy tylko zamawiasz u geodety-najlepiej miejscowego. Kosztuje to 300-800 zł w zależności od regionu kraju. Ja zamawiając taką w okolicach Kartuz (pomorskie) płacę 500 zł bez rachunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazylka76 09.05.2003 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Ja zamówiłam mapki u geodety , wykonał mi ich ok. 15 szt i kosztowało mie to 500zł (brutto). Teraz kiedy mam już pozwolenie na budowę domu i wszystkie przyłącza na działce , okazało się że te 15 szt. to wcale nie tak dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazylka76 09.05.2003 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Zapomniałam dodać, chodzi o okolice Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy33 09.05.2003 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Chodzi mi o to że dostaję w składnicy mapę/y,które bierze geodeta i aktualizuje do celów budowlanych. Jak rozumiem nie musi on tworzyć mapy od początku a jedynie ją zaktualizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 09.05.2003 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Tak, on nie tworzy, lecz bierze kopię z np. Starostwa Powiatowego i nanosi na niej zmiany. Ale nie możesz zrobić tego Ty, ponieważ mapa ma być aktualizowana a to może zrobić tylko geodeta. Ja płaciłem za 15 mapek 400 zł z rachunkiem. Poznań Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.05.2003 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Ważna jest oczywiście tylko dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 09.05.2003 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 [ Ta wiadomość była edytowana przez: caleb dnia 2003-05-09 15:59 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy33 09.05.2003 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Dziękuję za informacje. Ale jeszcze was pomęczę- Czyli pobranie aktualnej mapy to mój problem czy problem geodety.- I czy wystarczy że pobrana będzie jedna czy też należy pobrać dla każej nowo tworzonej mapy oddzielny egzemplarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy33 09.05.2003 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Dziękuję za informacje. Ale jeszcze was pomęczę- Czyli pobranie aktualnej mapy to mój problem czy problem geodety.- I czy wystarczy że pobrana będzie jedna czy też należy pobrać dla każej nowo tworzonej mapy oddzielny egzemplarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy33 09.05.2003 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Precyzuję pytaniePisząc o pobraniu aktualnej mapy miałem na myśli mapę która dopiero będzie aktualizowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 09.05.2003 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Idziesz do geodety z numerem/adresem działki, ewentualnie (ode mnie chciał) dokument właśności i kasą (kasę to po usłudze). ON ROBI WSZYSTKO. TY tylko widzisz geodetę, nie chodzisz (w tej sprawie w innych pewnie tak) nigdzie indziej. Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 09.05.2003 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Niczego nie pobierasz. Jak pójdziesz do urzędu do dostaniesz za jakieś 30 złotych MAPĘ NIEAKTUALIZOWANĄ z takową pieczątką i ..... i nie nadaje się ona prawie do niczego. Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy33 09.05.2003 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Już mi rozjaśniliście. DziękujęCzy to co dostanę od urzędu za 30 zł to ta sama mapka, która jest używana do wystąpienia o warunki zabudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 10.05.2003 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2003 Tak , do warunków zabudowy się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotosz 10.05.2003 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2003 On 2003-05-09 16:32, jerzy33 wrote: Już mi rozjaśniliście. Dziękuję Czy to co dostanę od urzędu za 30 zł to ta sama mapka, która jest używana do wystąpienia o warunki zabudowy? Cześć wszystkim. Mapa, która kosztuje około 30 zł, to mapa nieaktualizowana, a ta, która może ostatecznie być załączona do wniosku o wydanie warunków zabudowy i ... to mapa ewidencyjna, i ona kosztuje około 9 zł ( format A4 - cena uzależniona od formatu). W urzędach wydających WZiZT naogół żądają mapy do celów projektowych, ale z Prawa Budowlanego wynika, że do wniosku - ostatecznie może zostać dołączona mapa ewidencyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotosz 10.05.2003 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2003 On 2003-05-09 16:32, jerzy33 wrote: Już mi rozjaśniliście. Dziękuję Czy to co dostanę od urzędu za 30 zł to ta sama mapka, która jest używana do wystąpienia o warunki zabudowy? Cześć wszystkim. Mapa, która kosztuje około 30 zł, to mapa nieaktualizowana, a ta, która może ostatecznie być załączona do wniosku o wydanie warunków zabudowy i ... to mapa ewidencyjna, i ona kosztuje około 9 zł ( format A4 - cena uzależniona od formatu). W urzędach wydających WZiZT naogół żądają mapy do celów projektowych, ale z Prawa Budowlanego wynika, że do wniosku - ostatecznie może zostać dołączona mapa ewidencyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.05.2003 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 A to ja mam do Was pytanie:potrzebuje wykonac mape do celow projektowych i geodeta powiedzial ze bedzie to kosztowalo ok 1700 zl + VAT (Gliwice) Rzecz jest w tym ze mam budynek przedwojenny ktory planujemy rozbudowac i geodeta twierdzi ze musi wyslac pisemne zapytanie do kazdego z urzedow (woda, elektrownia, wojsko (sic!) czy przypadkiem nie zmienily sie jakies ich przylacza podziemne (odpowiedz na kazde takie pismo podobno kosztuje go ze 100 zl).Po otrzymaniu tych wszystkich papierow (podobno trwa to ze 2 miesiace) przyjedzie obejrzec dom i dzialke i wykona stosowne mapy. No ale 1700 to wydaje mi sie ze jednak przesadza... Czy to wogole prawda?!No i nasuwa mi sie jedna rzecz, dlaczego w zasadzie ja mam placic za nanoszenie na mape zasadnicza np. faktu polozenia kanalizacji, albo asfaltu na drodze ?! Pozdrawiam!Aleksander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 15.05.2003 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Aleksander, rozumiem że w twoim wypadku trzeba zrobić od nowa uzgodnienie lokalizacji ze wszystkimi instytucjami - właśnie za tym chodziłam w zeszłym tygodniu (też w Gliwicach ). I mogę w związku z tym powiedziećm, że trochę Cię ten geodeta naciąga, bo te uzgodnienia kosztują różnie, ale żadne nie kosztuje 100zł. Ceny, które już płaciłam: Zakład Energetyczny - 70 zł, Gazownia - 14 zł, w TP SA podali mi 44 zł, podobnie w PEC, wojsko tez podobno żąda kwoty do 50zł. Możesz też te uzgodnienia załatwiać sam - będzie zdecydowanie szybciej - ZE zrobił mi to w 3 dni, gazownia w 5 dni, na pozostałe czekam - dzwonią że jest do odbioru, jadę i po sprawie. [ Ta wiadomość była edytowana przez: magmi dnia 2003-05-15 10:10 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.05.2003 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Czesc Magmi! Sluchaj, mnie to wogole dziwi, co ja mam uzgadniac z tpsa, GZE, Wod-kan, jezeli te wszystkie przylacza tam funkcjonuja 50 lat i nic nie bylo zmieniane. Nic tam z przylaczami nie zamierzamy zmieniac, wszystko pozostaje ninaruszone (nie ma takiej potrzeby abo to modernizowac). Ja dochodze do wniosku, a Twoje slowa mnie rowniez ku temu sklaniaja, ze musze sie osobiscie zainteresowac tymi dokumentami, bo: 1. to chyba jednak tyle nie kosztuje ile ten geodeta mi zapowiedzial 2. z tego co slysze to raczej nie musi to trwac ok 1-2 miesiecy tak jak on mi to relacjonowal. Pozdrawiam z deszczowych Gliwic! Aleksander PS> Moze mozecie mi polecic jakiegos niedrogiego geodete ktory to moglby mi wykonac bez zbytniego naciagania poczatkujacego "inwestora" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts