Prezo 19.12.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witam Poszukuje przeróżnych schematów kotłowni węglowych,gazowych itp Mogą być też takie gdzie piec węglowy współgra z zasobnikiem i grzeje także grzejniki i podłogówke. Mile widziane zdjęcia - nie pogniewam się Im więcej tym lepiej - jestem chłonny wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezo 20.12.2006 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Dzięki wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 20.12.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 a co się dziwisz, dowolna wyszukiwarka internetowa + hasło "schematy kotłowni", czytania na miesiąc ..., strony producentów kotłów też opisują często schematycznie (sam tak znalazłem sporo informacji) A tak to każdemu po nosek podać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezo 20.12.2006 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 a co się dziwisz, dowolna wyszukiwarka internetowa + hasło "schematy kotłowni", czytania na miesiąc ..., strony producentów kotłów też opisują często schematycznie (sam tak znalazłem sporo informacji) A tak to każdemu po nosek podać Pisałem do tych co mają takie schematy - a ty jak masz zamiar się wymądrzać to wogóle nie pisz. Zażmiecasz tylko temat. Mnie intersują przeróżne schematy i zdjęcia - takie co mają narysowane na swoich stronkach producenci kotłów już znam na pamięć. A tak pozatym nie musisz mnie uczyć korzystania z wyszukiwarki bo to już potrafie od kilku ładnych latek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 20.12.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Pisałem do tych co mają takie schematy - a ty jak masz zamiar się wymądrzać to wogóle nie pisz. Zażmiecasz tylko temat. Mnie intersują przeróżne schematy i zdjęcia - takie co mają narysowane na swoich stronkach producenci kotłów już znam na pamięć. A tak pozatym nie musisz mnie uczyć korzystania z wyszukiwarki bo to już potrafie od kilku ładnych latek ..... no, no. Widzę inni pomagają jak diabli. Pewnie nie chcą się wymądrzać, albo boją się, że zaśmiecą temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 20.12.2006 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 To Ty chcesz mnie uczyć jakiego klucza mam używać do odkręcenia holendra a prosisz o schematy kotłowni Każdy hydraulik przed zrobieniem kotłowni taki schemat powinien wykonać sam ponieważ nie ma schematów uniwersalnych i ten sam schemat od jednego kotła nie będzie pasował do drugiego czasami przerabiam schemat w trakcie wykonywania instalacji To Forum jest po to by sobie pomagać gotowych schematów nie posiadam robie ja na kawałku papieru i po pracy wyrzucam ale zdjęcia i owszem robie Trochę cierpliwości po nowym roku będą nowe zdjęcia kotłowni na mojej stronce a niektóre były dość skomplikowane np. kocioł gazowy i kociołek na opał stały razem i od tego grzanie co i zasobnika ciepłej wody albo kociołek gazowy i kominek z płaszczem wodnym i tez ciepła woda z obu kotłów grzejniki i podłógówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezo 22.12.2006 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 To Ty chcesz mnie uczyć jakiego klucza mam używać do odkręcenia holendra a prosisz o schematy kotłowni Każdy hydraulik przed zrobieniem kotłowni taki schemat powinien wykonać sam ponieważ nie ma schematów uniwersalnych i ten sam schemat od jednego kotła nie będzie pasował do drugiego czasami przerabiam schemat w trakcie wykonywania instalacji To Forum jest po to by sobie pomagać gotowych schematów nie posiadam robie ja na kawałku papieru i po pracy wyrzucam ale zdjęcia i owszem robie Trochę cierpliwości po nowym roku będą nowe zdjęcia kotłowni na mojej stronce a niektóre były dość skomplikowane np. kocioł gazowy i kociołek na opał stały razem i od tego grzanie co i zasobnika ciepłej wody albo kociołek gazowy i kominek z płaszczem wodnym i tez ciepła woda z obu kotłów grzejniki i podłógówka A więc jedziemy pokoleji : 1) Co do tego klucza to pokazałęś gościowi na zdjęciu taki śmieszny klucz który trzeba by przedłużyć rurą dwu metrową żeby dało się dokręcić tego holendra. W tytm wypadku miałem rację a ty się nie czepiaj głupot bo o tym tu nie mówimy. 2)Jak pisałem już wcześniej - takie schematy jak wymieniłeś wyżej już znam - chodzi mi o przeróżne łączenia kotłowni np. piec gazowy + solary + piec węglowy + podłogówka itp. czyli takie najbardziej skomplikowane kotłownie. Zależałoby mi też na zdjęciach 3)Z tego co tutaj piszesz to widzę że jesteś jednym z najlepszych hydraulików w Polsce - "chodząca encyklopedia" 4)Wszelkie komentarze wykraczające poza temat są zbędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts