Frantz 20.12.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Witam,Czy kupował ktoś osattnio pustaki z Leiera? Jakie udało Wam się utargować ceny? Czy niższe niż na stronie internetowej Leiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawilon79 20.12.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 mówisz o cenach pustaków ceramicznych leiera. na stronie przykładowa cena np: thermopor 30 p +w kosztuje 4,15 za sztuke na 1m2 wchodzi około 16 szt. czyli za metr chcą 66.37 jak by utargowac na metrze te dwa złote to bym brał.u mnie gosciu w hurtowni wycenił mi porotherm na 83 zł za m2 i co ty na to ja mysle ze drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawilon79 20.12.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 z tego co wiem na stronie są to ceny producenta. natomiast w hurtowniach mozesz liczyc na mały rabat ok 5% na całość materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 20.12.2006 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Mnie na składzie zaśpiewali podobną cenę jak na stronie Leiera 5,55 zł/szt.(z tzw. opłatą transportową). Na stronie Leiera nie informują o tej opłacie transportowej czyli za transport niby z Tarnowa do regionalnego dealera. Tak mnie poinformowano gdy dzwoniłem do Leiera. Ta opłata to za Thermopor 38 bodajże 0,26 zł za szt. Czy ktoś słyszał o takiej opłacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 20.12.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Zdecydowanie najlepsze ceny dają tzw dealerzy Leiera - znajdziesz ich na stronie http://www.leier.plGdy kupowałem TH30 dealer przebił oferte składów PSB o 12%.polecam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 21.12.2006 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Ceny u dealerów nie uwzględniają transportu na plac budowy, za to uwzględniają transport z miejsca produkcji do dealera. Składy budowlane z kolei maja upusty u dealerów i czasem cena na składzie jest identyczna jak cena u dealera, przy czym dowóz gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 03.01.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Dostałem ofertę na Therpopor 30 P+W za 3,74 brutto z transportem i rozładunkiem. Daje to 10% upustu od cen fabrycznych. Podobno od 15 stycznia Leier podnosi ceny o 15%!! --Pozdrawiam,Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 05.01.2007 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 a gdzie kupowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 05.01.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Jeszcze nie kupiłem - mam te ceny zaproponowane do 14 stycznia. Jadę jutro kupować Oferta ze składów budowlanych MARKA PSB. Ale dzisiaj juz na stronie Leiera nowe ceny - POWALIŁY MNIE -- Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 07.01.2007 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 I dzisiaj szok! Pojechałem na skład zakupić materiały i dowiaduję się że kierownik składu nie pozwolił na to żebym miał wcześniej obiecane ceny. Dostałem 2% od starego cennika czyli 17% od nowego. Nie zmieniło to jednak mojej decyzji bo wyjścia wielkiego nie miałem - Thermopory zakupione i czekają w depozycie do kwietnia. Jest to brutalna prawda ale jak tylko macie gotówkę kupujcie materiały. Na ceramikę Leiera będzie jeszcze pewnie jedna podwyżka na wiosnę - istne szaleństwo. Zresztą nie tylko z ceramiką. --Pozdrawiam,Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pechowiec optymista 27.01.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Ja cały budynek budowałem z 38 P+W i w lipcu 2006 zaczynałem od 4,30 za sztukę, a teraz sami możecie sprawdzić jak jest w cenniku Leiera. Co zaś do upustów,to negocjować można tylko teraz gdy nie ma sezonu bo w szczycie sezonu okresowo Leiera brakuje, a ja żeby nie miec przestojów wziąłem partię Wienerbergera i wtedy poczułem różnicę w kieszeni. Co zaś do jakości, to trzeba gonić wykonawcę żeby nie wmurowywał "braków" bo zawsze można się dochodzić z regionalnym przedstawicielem Leiera czy Wienerbergera o uznanie stłuczek w transporcie. (WAŻNE -NIE MOŻE BYĆ MATERIAŁ WMUROWANY W ŚCIANĘ ANI UBRUDZONY ZAPRAWĄ) Oddadzą wam brakującą ilość w materiale, a stłuczki zostawiają po obfotografowaniu i można je np. wykorzystać jako gruz w wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 29.01.2007 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 A ocieplałeś później budynek czy tylko tynk?Jakiej zaprawy używałeś do murowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pechowiec optymista 29.01.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Jeszcze nie docieplałem, miałem zamiar położyć 8 cm wełny ale przekonano mnie do dobrego styropianu - położe grafitowy styropian 8 cm z Organiki, co zaś do zaprawy, to kładłem na zwyczajnej, ponieważ polscy murarze nie bardzo umieją się posługiwać zaprawą ciepłochronną, i kładą jak zwykły beton, tak że po kilku metrach kwadratowych każdy sobie przeliczy że zaprawa jest droższa od pustaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poldek82 29.01.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witajta:))) U dystrybutora można smialo na całą inwestycje dostac nawet do 38% od cennika. Polecam Firmę Lubar z Rybnika na śląsku. Pozdrawiam )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmarc 01.02.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 dzisiaj kupiłem thermopora 30 p+w za 3,75 brutto z transportem i rozładunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawilon79 01.02.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 rowniez jestem zainteresowany tym materiałem. mozesz podac gdzie kupiłes ten materiał i jak wygląda. prosty, czy nie ma za dużo ubytków itp..)dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 19.02.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 My w styczniu płaciliśmy za thermopor 25 P+W 4.65 brutto (11 szt na m2)Skład budowlany w Brzesku.Cena obejmuje transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysq 19.02.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Witam Kupowałem w styczniu TH30 za 4zł brutto - okolice Bochni - z transportem i rozładunkiem. Pozdrawiamkrzysq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatajarek 19.02.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 My w styczniu płaciliśmy za thermopor 25 P+W 4.65 brutto (11 szt na m2) Skład budowlany w Brzesku. Cena obejmuje transport. Witam, mam pytanie jeżeli to nie żadna tajemnica czy mógłby Pan podać mi namiar co to za skład, ponieważ sam jestem na kupnie, i czy transport jest w najbliższej okolicy Brzeska bo mnie interesuje do Krakowa??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 19.02.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Stelka, Krzysq możecie dać namiar na składy gdzie kupowaliściedziękim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts