MCB 09.05.2003 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 http://www.stylowydom.com.pl/przeglad.html Pytanie jak w temacie.MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 30.05.2003 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 MCBNie buduje jeszcze, ale zastanawiam sie nad bungalowem z gabinetem Wlasnie kupilam czasopismo wydane przez te pracownie wyraznie widac z projektow, ze arch. R. Szewczyk projektowal lub projektuje jeszcze w Kanadzie. Projekty sa b.ladne i funkcjonalne i..... takie amerykanskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdzislaw 02.06.2003 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Mnie podoba sie bungalow z poddaszem tez z tego biura. Schody moga byc przeciez elementem dekoracyjnym, a poza tym troche przestrzeni na gorze zawsze sie przyda. Poczatkowo myslalem of Forsycji ale chyba ten projekt jest prostrzy i bardziej funkcjonalny. Ale najpierw musze kupic dzialke...Pozdrowienia,Zdzislaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evan 06.06.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Cześć, Ja zastanawiam się nad "atrakcyjnym salonem", bardzo podoba mi aię rozplanowanie wnętrz w tych projektach, bardzo praktyczne wykorzystanie powierzchni, wkomponowane bieliźniarki, szafy, garderoby jak w amerykańskich domach a oprócz tego atrakcyjne dodatki typu antrosole widokowe na salon, przestronne tarasy które stanowia tak naprawdę przedłużeniem pow. salonu bo gdzie najchętniej spędza się letnie wieczory itp., wygląd zewnętrzny milusi, spójny estetycznie, zwarta bryla na takie powierzchnie użytkowe. Proszę się odezwać, jeśli ktoś buduje ten dom. Obawiam się że dachy są nazbyt rozbudowane, co może szarpnąc po kieszeni. Evan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mifim 06.06.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Ładne, tylko te dachy mocno skomplikowane. Mifim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 06.06.2003 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Dokladnie! Niestety dachy sa rozbudowane. Ale w Ameryce stosuje sie wylacznie dzwigary dachowe. Tam ciesla nawet nie wie jak zbudowaC recznie wiezbe. Ponadto projektom brakuje tego, co my Polacy lubimy pomieszczen gospodarczych (jest ich po prostu za malo), szczegolnie tych od strony ogrodu: lopaty, kosiarki itp. W Stanach takie rzeczy trzyma sie w garazach, ale ich powierznia to 40-45 m2 a nawet 50 m2,bo maja duze samochody.A u nas 28-32 m2 (dwustanowiskowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 06.06.2003 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 A tak na marginesie. Poniewaz mieszkam teraz w 4-poziomowym segmencie- nie isnieje dla mnie slowo"schody" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcy 09.07.2003 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Podrzucam, moze jednak ktos buduje, albo ma zamiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 09.07.2003 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Tyle ze być może w USA można sobie pozwolić na rozczłonkowany dach gdyż kładzie się na nim np. "dachówkę" z papy a nie prawdziwą dachówkę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 21.07.2003 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Dom na projekcie ma garaż 2-stanowiskowy.Na zdjęciu 3-stanowiskowy!Gdy jest tylko 1 samochód to jedno stanowisko w garażu można wykorzystać na sprzęt ogrodniczy.Przy 2 samochodach trzeba rozbudować garaż.Co do dachów to jest to chyba typowe dla wszystkich parterowych.MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcy 21.07.2003 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 No moze sie ktos jednak zdecyduje Czy my mamy byc pierwsi? Jestesmy coraz bardziej na tak Jeszcze tylko zapytam jakiegos projektanta, ile wezmie za przerobki, zeby nie wyszlo, ze gotowy projekt bedzie drozszy od indywidualnego. Dla zainteresowanych, cena projektu bungalow z gabinetem- 1800+VAT, a zinstalacjami 2200+VAT. TRoche drogi, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 21.07.2003 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Początkowo wybrałem projekt "Bungalow z gabinetem". Teraz bardziej "pasuje mi" "Mały bungalow". Moja rodzina to 2+1. Będę budował na wsi. Działka 1500 lub 3000m2. Zalety tego projektu to: PARTEROWY; duży taras; garaż 3-stanowiskowy (na zdjęciu; 2 samochody + narzędzia ogrodowe i/lub warsztat); kuchnia zlokalizowana przy wyjściu na taras; okno z salonu na drogę (u mnie kierunek Zach.); nie za duży; Wady: niepraktyczna pralnia; kominek przy przejściu (?); za mały Co do cen to nie porównywałem. MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcy 21.07.2003 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Nasza rodzina to tez 2+1( na razie)+pies bydlak+2 koty, wiec maly bungalow jest za maly , a szkoda bo jest naprawde dobrze wymyslony. Z kuchni widzialabym dzieciaki, bawiace sie w ogrodzie, sypialnia jest z "prawdziwa" garderoba, czyli z taka do ktorej sie wchodzi, a w b. z gabinetem sa szafy w scianach A tak juz naprawde, to najlepszy jest Z otwartym poddaszem. Tyle ze jest za duzy, nawet bez poddasza i cieplo z kominka raczej nie mialoby szans dojsc do wszystkich pomieszczen. To nie jest taka prosta sprawa, wybor projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 22.07.2003 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Zastanawiam się czy nie dałoby się wygospodarować pomieszczenia na poddaszu. Gdy dziecię podrośnie będzie chciało mieć własną strefę."Z otwartym poddaszem" jest fajny tylko trochę za duży no i te okna od ogrodu!MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcy 22.08.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Stalo sie Dzisiaj przyszedl projekt bungalowu z gabinetem, a mnie rozbolal brzuch ze strachu, ze sie zaczelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sudarek 15.03.2004 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Genialny projekt, skoro masz już projekt ], udziel mi prosze paru informacji na jego temat1. jaka jest jego wysokość do kalenicy2. jakie są przekroje krokwi, jętek, itp. i odległości między krokwiami3. jaka jaest powierzchnia dachu - to pozwoli mi wykalkulować sobie cenę dachu, a wiem, że to zawsze znaczna suma w koszcie budowy domu.4. jakim jest strop - jakie przekroje i co ile belki stropoweA tak w ogóle to naprawdę znakomity wybór - daj koniecznie znać jak idzie budowa, jeżeli chcesz to może być na priva. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 15.03.2004 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Sudarek wejdz na "watek bungalowowy" w tym dziale. Tam Marcy juz rozpoczyna swoje pierwsze kroki w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcious 15.03.2004 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Cześć MCB, Z żoną wybraliśmy "Bungalow z siłownią" (wariant z pomieszczeniem użytkowym na poddaszu). Z budową zamierzamy ruszyć od lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcy 16.03.2004 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Sudarek, mogę przesłać interesujące Cię strony z projektu, ale niet skanera i faxu, więc pozostałoby skorzystać z uprzejmości Poczty Polskiej. Chcesz?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sudarek 18.03.2004 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Wielkie dzięki, byłbym Ci niezmiernie wdzięczny. Daj znać na priva to podam Ci dane adresowe do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts