gosia888 13.03.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 czytam czytam i tak nie wyciągnełam wniosków. Rozumiem że kw do domu to jest sprawa indywidualna w zaleznosci od domu, ogrzewania itp. Z kolei w sprawie pradu budowlanego to nie powinno byc takich rozbieznosci. Przynajmniej ja tak uwazam. Do domu chce wziac 13kw a na budowe 7kw co o tym sadzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra1 13.03.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Ja zamówiłam 6 kW na czas budowy, docelowo 25kW (licznik dwutaryfowy, trójfazowy). Domek malutki. Zamierzam mieć wszystko na prąd: ogrzewanie akumulacyjne na drugą taryfę (jako alternatywa dla kominkowego, w łazienkach drabinki całodobowo); woda-podgrzewacz trójfazowy, przepływowy; płyta elektryczna. Jak sobie te wszystkie urządzenia policzyłam, to zastanawiałam się czy te 25 kW to aby nie za mało. Cena przyłaczenia astronomiczna (w dodatku przyłącze kablowe), ale chcę uniknąć sytuacji, że będę chodziła po domu i gasiłą co się da, żeby móc mieć ciepłą wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 13.03.2007 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Ja zamówię chyba w tym tygodniu 12 na naszego bliźniak.Mam nadzieję, że jak bedzie za mało to bedzie możliwość dokupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 16.03.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Dziś byłem w Rejonie Energetycznym i sprawy w Radomiu wyglądają następująco Zamawiana moc kW - Zabezpieczenie 6 - 16A 9 - 20 A 12 - 25A 15 - 32A Na razie planuję podłączyć opcję pierwszą, po wybudowaniu pewnie podwyższę do opcji 3 Średnio betoniarka potrzebuje 2,2kW tak więc pozostaje jeszcze 3kW na mniejsze urządzenia. Aha - cena za 1kW - 163 pln brutto przy zasilaniu kablem podziemnym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts