treemagnolia 20.12.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Witajcie. Właśnie kupiliśmy działkę. Świetnie, super i w ogóle Będziemu budwać dom. Jeszcze świetniej. Tylko nie znamy się na tym na pewno jak większość Forumowiczów przynajmniej na początku. Zastanawiam się co zrobić na mojej działce żeby wyglądała jak działka a nie ugór. Teren to był kiedyś rolny, właściciel od lat już nic tam nie robił i skutek jest taki, że porośnięte to trawskiem, grubym, splątanym, nogi idzie połamać. Wiem że na zimę to trzeba zostawić ale wiosną??? Już się martwię bo nie mam znajomego rolnika a wg mnie przydało by się to jakoś wykośić czy co??? Ale czym to wykosić, zwykła kosiarka nie da rady... I co potem? Zaorać ? Jejku naprawdę nie wiem, poradźcie coś. Działka na pewno będzie stała tzw odłogiem co najmniej rok zanim spłacę jeden kredyt i wezmę drugi. Ale chcę żeby wyglądała a nie straszyła ludzi widokiem. Teraz jest zima, śnieg w końcu spadnie i przykryje ale wiosną??? zacznie znowu rosnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jose33 20.12.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Orać to chyba nie będzie trzeba:)Wystarczy pozbyć się porastającego działkę zielska.Powiedz co tam konkretnie rośnie-tylko trawa czy jakieś krzaki, drzewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 21.12.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 jeśli rośnie "trawa" to pewnie jest to zwykły perz, który dość trudno zlikwidować. Najlepiej wykosić - poprosić o pomoc kogoś z kosiarką np. rotacyjną, ale najpierw wykarczować ręcznie grubsze korzenie, usunąć kamienie, żelastwo, szkło. Jeśli wiadomo gdzie będzie ogród chemicznie załatwić dziadostwo można, zaorać. Ja walczyłem z tym podkaszarką na początku, potem kosiarką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
treemagnolia 21.12.2006 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Orać to chyba nie będzie trzeba:)Wystarczy pozbyć się porastającego działkę zielska.Powiedz co tam konkretnie rośnie-tylko trawa czy jakieś krzaki, drzewa? Nie, nie ma tam żadnych krzaków wysokich ani drzew, tylko takie grube splątane trawsko teraz "leżące" chyba dlatego że zimno i nie rośnie? Chyba faktycznie kosiarka rotacyjna ... Dzięki za odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts