wienczyslaw nieszczegolny 09.05.2003 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 witam ostatnio modne zrobilo sie instalowanie wentylacji w dzienniku pare dni temu mowili, ze wentylacje (przewody ktorymi powietrze wchodzi do budynku) trzeba czyscic co najmneij raz na 2 latpodobno niestosowanie czyszczenia prowadzic moze nawet do smierci uzytkownikow. nie chce dyskutowac, czy biolodzy maja racje mam tylko pytanie , czy projektujac wentylacje myslicie juz nad tym jak ja wyczyscic? wedlug starego powiedzenia: zanim cos zbudujesz pomysl jak to naprawic.... a jesli oni maja racje, to GWC rurowe odpada, bo ja sobie nie wyobrazam jak mozna to wyczyscic [ Ta wiadomość była edytowana przez: tanczacy z myslami dnia 2003-05-10 12:35 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.05.2003 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2003 witamnikt nie zabierze glosu w tak waznej sprawie? wydaje mi sie , ze temat jest BARDZO powaznynie wiem jak wy, ale ja mam zamiar robic wentylacje, ale chce ja tak zaprojektowac, zeby miec komfortowy dostep do czyszczenia kanalow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwm 10.05.2003 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2003 Problem chyba bardziej dotyczy klimatyzacji niż wentylacji ale może sie mylę. Nie czyściłem w moim domu nigdy przewodów wentylacyjnych, nawet nie mam takiej możlwości!PWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.05.2003 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2003 chodzi o kanaly doplywowejesli masz klasyczne kanaly wywiewowe to nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.05.2003 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 12.05.2003 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 a słyszeli szanowni forumowicze o drzwiczkach rewizyjnych na kanały okrągłe i powierzchnie płaskie, umieszczane w poblizu zmian kąta prowadzenia kanałów i na odcinkach prostych powiedzmy co 3 metry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 12.05.2003 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 mam GWC rurowy i nie widzę problemu rury są już zakopane 4 lata i nic się nie dziejezimą kiedy powietrze jest zimne to raczej nie grozi żadny rozwój pleśni grzybów itp (powietrze jest bardzo suche)latem powietrze też nie jest gorące 13- 16 st rozwój mikroorganizmów jest ograniczony są nawet badania prowadzone przez niemieckich naukowców że w takim rurowym następuje spadek rozwoju mikoorganizmów. czyli jest to zaleta.pozatym nie widzę żadnych problemów wyszyścić taką rurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroma 12.05.2003 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Januszek, w jaki sposób czyścisz te rury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.05.2003 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Niemcy na wlocie do GWC rurowego stosują filtry powietrza.Bez ich stosowania grozi tzw syndrom przewodow klimatyzacyjnych.GWC od taniej klimy jest filtrem zwirowym i ten problem nie wystepuje. Bo to dziala w Polanicy 23 lataMAX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.05.2003 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 chodzi o to że wchodzimy do uni i tam przepisy mówią o konieczności czyszczenia kanałów wentylacyjnych dlatego też te wszystkie wymyślne kanały z rur giętkich są do bani a instalacja wykonana na przewodach z blach zawsze jest do wyczyszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts