tomclav 10.02.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 jak masz namiary na inne których nie wymieniłem to dopisz proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 10.02.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 nic więcej nie mam a nawet mam mniej otrzymałem drugiego maila od Euro Invest Budu i zeszli z ceny na 140 zl netto podobno więcej się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinthermo 23.02.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam!Zdaje się, iż jest to mój pierwszy post na forum Muratora.Ja postanowiłem na swoje poddasze zaaplikować 30, miejscami 32 cm celulozy Warmcel. Mieszkam w bliźniaku z 1983 roku i postanowiłem stworzyć dodatkowe 60m2 mieszkania. W niektóre elementy ścianek działowych zostanie włożona wełna Rockwool, w pozostałe wdmuchana celuloza.Tak naprawdę parametry Ekofibru, Isocelu, Warmcelu, Celulozy z Damestat są bardzo porównywalne i nie ma specjalnie znaczenia na jaką izolację postawimy. Ważniejsze jest dokładne wypełnienie i cena za jaką firma wykona nam usługę.Pozdrawiam[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 23.02.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 nic więcej nie mam a nawet mam mniej otrzymałem drugiego maila od Euro Invest Budu i zeszli z ceny na 140 zl netto podobno więcej się nie da. niezła cenka, przy moich 90m3 10 zeta zrobi różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 23.02.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 http://www.gamma.hg.pl/ - komus na forum robili po 170za metr3 za całośc u siebie zaplaciłem 5000, poszło okolo 28 m3. Są autoryzowanym przedstawicielem producenta (firma-"córka"?). Szybko sprawnie i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aggie333 03.03.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 jak masz namiary na inne których nie wymieniłem to dopisz proszę My korzystaliśmy z mniej znanej firmy i z tego co widzę powyżej, to nie macie tego namiaru: http://www.ekowelna.pl/index-4.html Jak ktoś chce, to może kupić sam materiał i sam sobie ocieplić, jeśli potrafi;) - my nie potrafiliśmy, więc wzięliśmy razem z usługą. Teraz, kiedy jest już praktycznie po zimie (a przynajmniej po tych największych mrozach) możemy stwierdzić, że celuloza to był jak najbardziej trafiony wybór. Przy 200 m2 powierzchni domu spaliliśmy 8 m3 samego drewna:) Aż przyjemnie siedzieć w takim cieplutkim domku;) Życzę powodzenia wszystkim budującym się i ocieplającym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpasier 04.03.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Ja w zeszłym roku docieplałem poddasze angielskim granulatem celulozy WARMCEL. Efekty odczuwalne były już następnego dnia. Prace wykonywała dla mnie firma ze Śląska http://www.cellutherm.pl. Było widać, że mają pojęcie o temacie. Aż miło było patrzeć, jak pracują. Z szefem spokojnie można się dogadać co do ceny. Bardzo fachowo i rzeczowo odpowiadał na moje wątpliwości. Po negocjacjach zapłaciłem 7500zł za 52m3 (początkowo chciał 8500zł ale powiedziałem że mam kogoś tańszego i obniżył cenę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 10.07.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 rozumiem że ekofiber nie ma większego problemu z wilgocią?[albo o wiele lepiej radzi sobie niż wełna]z facetem który mi będzie wiązary i ocieplenie robił twierdzi że celuloza w połączeniu z borem stanowi lepszą barierę dla ognia niz wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 08.01.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 u mnie ekofiber bedzie na 100%czy pod strop kłasc folie paroszcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 22.03.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 spotkałem się z opiniami że celuloza potrafi butwieć zauważył ktos problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ek____ia 23.03.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 spotkałem się z opiniami że celuloza potrafi butwieć zauważył ktos problem? W tym celu celuloza jest impregnowana solami boru, aby takiemu zjawisku zapobiegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.06.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 a co jest większą zaporą dla gryzoni?celuloza czy zwykły granulat?goscie od celulozy bajerują że wełna nie daję rady zwilgocią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daffitto 27.07.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Korzystał ktoś z usług firmy Ekofiber ostatnio trafiłem na ich stronę, jestem z krosna (podkarpackie) i szukam w okolicach sprawdzonej firmy bo koszt izolacji natryskowej jest na tyle wysoki, że nie chciałbym ryzykować, nigdzie nie spotkałem się z opiniami o tej właśnie firmie, dlatego pytam w temacie który dotyczy wspomnianej izolacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.09.2012 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 na dniach będę zasypywać strop drewnianypodpowiedzćcie jak się umówić na rozliczenie bo jak będę sie targował z 1cm wysokości na m2 to boję się że będą oszukiwać na gęstości umówić się z ilości worków materialu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 09.09.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Rozliczenie z worków będzie bezpieczniejsze dla twojej kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.09.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 mam ofertę na granulat celulozy 0,6 euro za 1kgprzy nasypie na strop gęstość powinna wynosić 35-38 kgcena za m3 wyniesie około 22 netto [90 zł]za centymetr m2 80-90 groszy netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.09.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 nastepna 1,9 netto za kilogrampytanie ile kilogramów wychodzi w m3 mam info że od 30 do 38kg mam pytanie może ktoś wie czy dmuchawą do zboża dałoby się to wdmuchiwać[plus oczywiście jakiś elastyczny wąż]wychodzi przy 30kg niecałe 60 groszy za 1cm na m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 13.09.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 2 zł to z usługa za kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimminen 16.09.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 nastepna 1,9 netto za kilogram pytanie ile kilogramów wychodzi w m3 mam info że od 30 do 38kg mam pytanie może ktoś wie czy dmuchawą do zboża dałoby się to wdmuchiwać[plus oczywiście jakiś elastyczny wąż] wychodzi przy 30kg niecałe 60 groszy za 1cm na m3 Kiedyś gdzieś znalazłem jak pewien użytkownik wykorzystywał mieszadło z wiertarką do rozdrabniania celulozy a do wtłaczania zamierzał użyć dmuchawy do liści. Czyli wychodzi, że najpierw trzeba napowietrzyć rozdrobnić a potem wtłaczać. Ta dmuchawa to takie coś co siano lub słomę wypycha gdzieś na górę stodoły? Bo jeśli tak to może to być dobry sposób na napowietrzenie. To wszystko ma sens gdy sam materiał jest znacznie tańszy niż usługa + materiał. Ale słyszałem też, że np w Skandynawii to jest to tani materiał, ba nawet można wypożyczyć agregat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.09.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 W polsce CHYBA FAKTYCZNIE JEST ZMOWA cenowa ale da się taniej kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts