Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena na ekofiber

Recommended Posts

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam!

Zdaje się, iż jest to mój pierwszy post na forum Muratora.

Ja postanowiłem na swoje poddasze zaaplikować 30, miejscami 32 cm celulozy Warmcel. Mieszkam w bliźniaku z 1983 roku i postanowiłem stworzyć dodatkowe 60m2 mieszkania. W niektóre elementy ścianek działowych zostanie włożona wełna Rockwool, w pozostałe wdmuchana celuloza.

Tak naprawdę parametry Ekofibru, Isocelu, Warmcelu, Celulozy z Damestat są bardzo porównywalne i nie ma specjalnie znaczenia na jaką izolację postawimy. Ważniejsze jest dokładne wypełnienie i cena za jaką firma wykona nam usługę.

Pozdrawiam[/img]

jak masz namiary na inne których nie wymieniłem to dopisz proszę:)

My korzystaliśmy z mniej znanej firmy i z tego co widzę powyżej, to nie macie tego namiaru:

http://www.ekowelna.pl/index-4.html

Jak ktoś chce, to może kupić sam materiał i sam sobie ocieplić, jeśli potrafi;) - my nie potrafiliśmy, więc wzięliśmy razem z usługą.

Teraz, kiedy jest już praktycznie po zimie (a przynajmniej po tych największych mrozach) możemy stwierdzić, że celuloza to był jak najbardziej trafiony wybór. Przy 200 m2 powierzchni domu spaliliśmy 8 m3 samego drewna:)

Aż przyjemnie siedzieć w takim cieplutkim domku;)

Życzę powodzenia wszystkim budującym się i ocieplającym:)

Ja w zeszłym roku docieplałem poddasze angielskim granulatem celulozy WARMCEL. Efekty odczuwalne były już następnego dnia. Prace wykonywała dla mnie firma ze Śląska http://www.cellutherm.pl. Było widać, że mają pojęcie o temacie. Aż miło było patrzeć, jak pracują. Z szefem spokojnie można się dogadać co do ceny. Bardzo fachowo i rzeczowo odpowiadał na moje wątpliwości. Po negocjacjach :lol: zapłaciłem 7500zł za 52m3 (początkowo chciał 8500zł ale powiedziałem że mam kogoś tańszego i obniżył cenę)

• 1 year później...
  • 5 months później...
  • 2 months później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
Korzystał ktoś z usług firmy Ekofiber ostatnio trafiłem na ich stronę, jestem z krosna (podkarpackie) i szukam w okolicach sprawdzonej firmy bo koszt izolacji natryskowej jest na tyle wysoki, że nie chciałbym ryzykować, nigdzie nie spotkałem się z opiniami o tej właśnie firmie, dlatego pytam w temacie który dotyczy wspomnianej izolacji....

• 1 month później...
nastepna 1,9 netto za kilogram

pytanie ile kilogramów wychodzi w m3 mam info że od 30 do 38kg

mam pytanie może ktoś wie czy dmuchawą do zboża dałoby się to wdmuchiwać[plus oczywiście jakiś elastyczny wąż]

wychodzi przy 30kg niecałe 60 groszy za 1cm na m3

Kiedyś gdzieś znalazłem jak pewien użytkownik wykorzystywał mieszadło z wiertarką do rozdrabniania celulozy a do wtłaczania zamierzał użyć dmuchawy do liści.

Czyli wychodzi, że najpierw trzeba napowietrzyć rozdrobnić a potem wtłaczać. Ta dmuchawa to takie coś co siano lub słomę wypycha gdzieś na górę stodoły? Bo jeśli tak to może to być dobry sposób na napowietrzenie.

To wszystko ma sens gdy sam materiał jest znacznie tańszy niż usługa + materiał. Ale słyszałem też, że np w Skandynawii to jest to tani materiał, ba nawet można wypożyczyć agregat.