3740an 30.12.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 mam jeszczej jedno pytanie a z jakiej części pomorskiego jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertt0 31.12.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Witam, jestem na etapie poszukania ekipy budowlanej. Papiery o pozwolenie na budowę już złożone. Może ktoś prześle zdjęcia z realizacji i podzieli się doświadczeniami. Ze zmian w projekcie to ściany z Max-a i strop monolityczny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apkuba 11.01.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 My połączyliśmy salon z pokojem dużym przejściem - 180 x 210. Salon zdecydowanie się powiększył. Dla mnie SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apkuba 12.01.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Odnośnie połączenia salonu z małym pokojem - przesunęliśmy wejście na srodek i zamiast otworu na drzwi jednoskrzydłowe zostawiliśmy na dwuskrzydłowe - zmiana nieistotna - nie wymaga zmian w projekcie. Odnośnie "małych okien" - zastanówcie się jeszcze bo 1,5 x 1,5 to może i nieduże okno ale jest ich duuuuużo. Wewnątrz domu jest baardzo jasno. Jak powiększycie okna to nie będziecie mieli ścian . bardzo fajnie wygląda duży taras - u mnie są to drzwi przesuwne - świetne. W naszym domku zrobiliśmy kilka zmian - najważniejsza to wieeelki pokój nad garażem - do którego wchodzi się po schodkach- o oknem w ścianie szczytowej i dwoma oknami dachowymi. I jeszcze kilka mniejszych zmian - np. przeniesienie kotłowni do garażu. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany zapraszam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlit 12.01.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Witam Wszystkich " Ciekawych":) Jestem na etapie "zera" i powiem szczerze szukam pomysłów takich jak np. zamiana kotłowni na garaż ( łazieneczka na dole jest minimalna), zastanawiam się także nad zlikwidowaniem antresoli - choć przyznaje, że podoba mi się, ale nie wiem jak to będzie się miało do ogrzewania - najprawdopodobniej gaz i stąd te obawy. Chciałbym także, abyście podzielili się swoimi pomysłami odnośnie tarasu i drzwi tarasowych. Przesuwne podwójne, czy potrójne klasyczne otwierane dwa segmenty bez poprzeczki ( wydają się praktyczniejsze) Zamieniam pokój z kuchnią i łączę z salonem a w miejscu, gdzie była kuchnia będzie pokoik - myślę także, aby zrezygnować z dwóch okien na dole właśnie tam, gdzie będzie pokoik i jednego w salonie ponieważ u mnie to i tak jest ściana północna, a poza tym obawiam się, że z tymi oknami będzie mało-ustawny. Proszę Was prześlijcie mi zdjęcia ze swoich realizacji na :[email protected] Dobra na razie to tyle, bo się troszkę rozpisałem:/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajki3 15.01.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam wszystkich ktorzy buduja ciekawego c118b. Podsylam adres ze zdjeciami z mojej budowy, ja zaczolem w 2008 i teraz konczymy dach. Jak komos sie przyda to tutaj jest adres ze zdjeciami http://picasaweb.google.pl/pajki33/DziennikBudowy# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertt0 17.01.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Dzieki fajne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grodzki 26.01.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Jestem zainteresowany kupnem w tym tygodniu tego projektu lub wersji energooszczędnej czy ktoś może mi poradzić którą wybrać. Poza tym prosiłbym osoby które już wybudowały dom o koszty jego budowy ile to tak naprawdę gdzieś wychodzi za stan surowy zamknięty i pod klucz do zamieszkania. Nie chce później żałować wyboru. I jak można prosić o jakieś zdjęcia z realizacji. Mój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hania37 10.02.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Witam wszystkich,ja rowniez buduje Ciekawego C118b,wprawdzie dopiero wylane fundamenty ale zawsze cos:))) Mam pytanko na ile kasy tak mniejwiecej trzeba sie przygotowac z wykonczeniem,jesli kto wie??? J jakie ogrzewanie bylo by najleprze do tego domku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riczmond00 25.02.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Dzięki ( pajki3 ) za ciekawe fotosy . Bardzo mnie to adrenaliny dodaje zwłaszcza że 15 marca (zależnie od pogody) plam mam zacząć ten ciekawy projekt . Postaram się dać wszystkim zainteresowanym link do galerji jak tylko zacznę . pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grodzki 12.03.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Czy ktś buduje ten projekt w okolicach Głogowa w kwietniu ruszamy z budową a chchiałbym z kims zamienić klka informacji lub zobaczyć projekt w rzeczywistości pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efwoj 18.03.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 cześć, Czy ktoś wybudował lub buduje aktualnie Ciekawy II w woj. małopolskim? Jesteśmy z żoną zainteresowani tym projektem i chcielibyśmy porozmawiać nt tego domu oraz ew. wprowadzonych zmian. Jeżeli tak to bardzo prosimy o informacje via PW.pozdrawiamy,Wojtek i Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moksia 26.04.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Witam wszystkich i gratuluje wyboru projektu (też nam się podobał więc nabyliśmy - EC 118 B-L Ciekawy wariant II) Jeśki ktoś dopiero się decyduje na zakup tego projektu, proponuję odsprzedaż KOMPLETU ORYGINALNEJ DOKUMENTACJI PROJEKTOWEJ. Cena z pewnością preferencyjna Niestety tak wyszło, że nie postawimy go u nas, a czas ewentualnego zwrotu do Muratora już minął Pozdrawiam i życzę sukcesów na placu budowy [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moksia 26.04.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Witam wszystkich i gratuluje wyboru projektu (też nam się podobał więc nabyliśmy - EC 118 B-L Ciekawy wariant II) Jeśki ktoś dopiero się decyduje na zakup tego projektu, proponuję odsprzedaż KOMPLETU ORYGINALNEJ DOKUMENTACJI PROJEKTOWEJ. Cena z pewnością preferencyjna Niestety tak wyszło, że nie postawimy go u nas, a czas ewentualnego zwrotu do Muratora już minął Pozdrawiam i życzę sukcesów na placu budowy [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlit 09.05.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Czy ktś buduje ten projekt w okolicach Głogowa w kwietniu ruszamy z budową a chchiałbym z kims zamienić klka informacji lub zobaczyć projekt w rzeczywistości pozdrawiam Jestem właśnie na etapie układania stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riczmond00 09.06.2010 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 (edytowane) Dla tych co jeszcze nie zaczęli i tych co są w trakcie na zachętę kilka fotek , gdyż projekt jest na prawdę CIEKAWYM WARIANTEM http://picasaweb.google.com/riczmond00/1POCZATEK# http://picasaweb.google.com/riczmond00/1BUDUJEMY# http://picasaweb.google.com/riczmond00/1IWYRZEJ# Edytowane 9 Czerwca 2010 przez riczmond00 linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riczmond00 09.06.2010 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 W lipcu dodam foty z dachu jak będzie gotowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 15.07.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 No, już lipiec, a gdzie foty?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadia1 31.07.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 WITAM!!Jestem nowom urzytkowniczkom tego forum.W 2008r. zakupiliśmy projekt domu Ciekawego wariant II w 2009r. po załatwieniu wszelkich formalności związanych z budową i pozwoleniami na budowęprzystąpiliśmy do budowy tego projektu poniewarz bardzo nam się spodobał. Oczywiście w każdym domu trzeba zrobić zmiany bo każdy ma swoją wizję domu w środku ale problemem jest to że podczas zakupu projektu możemy uzyskać informacje przekroju domu czy wymiarów itd. ale najważniejszom kwestiom jest zobaczenie środka domu ale nie na rysunku tylko np: w trójwymiarze czego w tym projekcie niema. I po wybudowaniu domu przyszło małe rozczarowanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadia1 31.07.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 :cool:W tym projekcie pomniejszyliśmy wymiary okien , ponieważ jest ich tak dużo i nic to nieprzeszkadza bo dom jest bardzo nasłoneczniony.A przy pomniejszonych oknach można dużo zaoszczędzić gotówki .Tak samo okna dachowe poco w garderobie czy w łazience na poddaszu dwa okna jak wymiary tych okien są tak duże że wystarczy jedno okno. W garażu mąż zrobił sobie kanał, powiększyliśmy dolnom łazienkę kosztem mniejszej kotłowni poniewarz jej wymiary są i tak za małe żeby pomieśić węgiel czy drzewo, ponieważ dom ogrzewamy piecem węglowym. Warto pomyśleć o piwnicy co bardzo polecam bo ja bardzo żałuję dobry pomysł na pomieszczenie węgla itp. Pomiędzy kuchniom a salonem przedłużyliśmy ściankę i zrobiliśmy w niej ozdobne kwadraty, schody w środku domu zrobiliśmy z konstrukcji metalowej ,ten projekt jest projektem tzw. nowoczesnym i trzeba myśleć o nowoczesnych rozwiązaniacz z tąd te schody. Słabom stronom w tym projekcie jest to że niema jadalni można sobie umiejscowić gdzieś stół i krzesła ale wtedy pomniejszamy salon i tak też my zrobiliśmy. Na poddaszy przesuneliśmy drzwi od pokoju środkowego do według projektu wychodziły one na wprost komina ( wtedy niemożna byłoby nic wnieść za mało miejsca),zmieniliśmy rozkład grzejników, podnieśliśmy ściany kolankowe o dwa bloczki pustaków do góry ażeby można było pod tymi ścianami coś postawić,zmieniliśmy układ schodów , i jeszcze mnóstwo takich drobiazgów. WARTO POROZMAWIAĆ Z KIMŚ KTO BUDOWAŁ TAKI DOM , GDYBYM JA MIAŁA TAKĄ MOŻLIWOŚĆ PRZED ROZPOCZĘCIEM BUDOWY TO ZKORZYSTAŁA BYM Z POMOCY WTEDY WIELE RZECZY BYM ZMIENIŁA.TAK POZATYM DOM JEST ŚWIETYNY EFEKTOWNIE WYGLĄDA NIBY PROSTY ALE MA TO COŚ . MIESZKAMY W NIM JÓŻ 3 MIESIĄCE I JESTEM BARDZO ZADOWOLONANIEDAWNO BYŁ U NAS PAN KTÓRY WYBRAŁ TEN SAM PROJEKT DOMU I CHCIAŁ ZOBACZYĆ GO W ŚRODKU , OPROWADZIŁAM GO PO NASZYM DOMU I BYŁ BARDZO ZACHWYCONY. WCZORAJ WYBRAŁAM SIĘ NA SPACER I ZOBACZYŁAM NOWO WYBUDOWANY DOM TEN PAN JEST WŁAŚCICIELEM A DOM WYGLĄDA TAK SAMO JAK NASZ . CHYBA MU SIĘ SPODOBAŁ.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts