Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C118b CIEKAWY wersja 2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 110
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
Dom wyszedł całkiem fajnie. Pisałam już wcześniej o grubości muru jaka jest w projekcie - 18 cm! Architekt, który adaptował nam projekt stwierdził, że taka grubość to mało. My zrobiliśmy 24 cm /lub 25/, + ocieplenie. Podwyższyliśmy też o 2 pustaki poddasze, zyskując więcej miejsca. No i schody u nas są lane, w projekcie metalowe lub drewniane. Pod schodami wyszedł niezły schowek.

Teraz jesteśmy na etapie elektryki. Na dachu mamy dopiero folię, nie mamy okien i drzwi, ale kable "się kładą..." Jest super. Jakby co, zapraszam na budowę (okolice Warszawy, blisko trasy Krakowskiej)

Czy moge prosić o zdjęcia z budowy domku [email protected]

Bardzo nam się podoba domek, choć mamy dylemat co z wiatrolapem zrobić - albo raczej z jego brakiem :(

Jeżeli można chętnie też skorzystałabym z drobnych oględzin :) Planujemy rozpoczęcie budowy w 2008. Mamy działeczkę w Starej Wsi k. Nadarzyna.

• 2 weeks później...
witam, tez jestem zinteresowany tym projektem; mam ten sam problem z wiatrolapem; znalazlem inny projekt dom z ludzaco podobnym rzutem parteru( http://www.pprojekt.pl- Talizman), ktory wydale sie bardziej funkcjonalny, ale zmieni rzut poddasza; czy ktos moglby podac przyblizone koszty budowy; jestem ciekaw jak ten dom wyglada z zewnatrz i wenatrz po ewntualnych zmianach. Pozdrowienia :D

• 4 months później...
  • 3 weeks później...
  • 5 months później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...

SYMPATYK FORUM (min. 10)

PostWysłany: Pią, 13 Lipiec 2007 15:15 Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na dach dachówkę cementową podwójne s, na ceramiczną nas nie stać

Witam

Ja również wybrałem C 118b

ewisko

byłbym wdzięczny za przesłanie wszelkich fotek z realizacji,

szczególnie ciekawi mnie czy podniesienie poddasza o dwa suporki nie psuje uroku budynku (mieszkam aktualnie na poddaszu dlatego wiem że z punktu widzenia funkcjonalności to była słuszna decyzja).

zastanawiam się jak rozwiązaliście wejście do pokoju nad garażem (ja chcę tam zrobić siłownię lub inny pokój rekreacyjny napewno z sauną).

mój mail [email protected]

a propo jakie okna plastiki czy drzewo i w jakim kolorze będą okna a w jakim cały dom i dach

pozdrawiam wszystkich [/b]

• 1 month później...

Witam wszystkich!

Planujemy z narzeczonym budowę domu C118b - ciekawy wariant II. Projekt już zakupiliśmy, teraz tylko czekamy na mapki potrzebne do adaptacji projektu. Proszę wszystkich użytkowników, którzy również budują lub wybudowali ten dom o porady, co można zmienić w tym projekcie - przyda się do adaptacji :). Proszę również o przysyłanie zdjęć z budowy, skończonego domu na następujący adres e-mail: [email protected]

Z góry dziękuję :).

Pozdrawiam !!!

• 1 month później...

Witam! My zastanawiamy się nad tym samym projektem , chociaż jest to wariant I ale niczym sie nie różni od II. Bardzo mi się podoba ten domek ale zastanawiam się nad schodami czy zrobić w środku czy zaraz przy wejściu po prawe stronie i chcę dodać wiatrołap w środku czy Wy też myślicie o zmianach wewnątrz domku.

Na pewno wskazówki będą przydatne, pozdrawiam :D

Witam!

Trochę zmian planujemy. Dzisiaj jedziemy do Pani architekt, która będzie nam robiła adaptację. Tak, więc po tej wizycie okaże się co pozmieniamy. Napewno dokonamy następujących zmian:

- wykusz w salonie od strony bocznego balkonu w celu postawienia tam stołu z krzesłami

- likwidujemy ( chyba ) boczny balkon

- zmniejszamy garaż o jedno stanowisko, ponieważ mamy za wąską działkę :(

- schody wejściowe robimy owalne ( w projekcie są prostokątne )

- prawdopodobnie też zrobimy owalny balkon ( ten od strony ogrodu )

- nad garażem prawdopodobnie zrobimy dodatkowe pomieszczenie z wejściem z pokoju

Co do dalszych zmian, to dzisiaj się dowiemy.

A Wy jakie planujecie zmiany?

Pozdrawiam!

Dzięki za podpowiedź. Ja zastanawiam się jakie są schody w środku domu czy żelbetonowe czy zawieszane. My też zrezygnujemy z jednego stanowiska w garażu i z pokoju nad nim. Chciałabym też wiedzieć co to jest - pustka nad drzwiami wejściowymi i ile jest tam miejsca ponieważ nie mam zakupionego szczegółowego planu domu więc tylko narazie mogę się domyślać. Jeżeli możesz napisać ile szacunkowo wyniesie Was koszt wszelkich przeróbek w planie to będę wdzięczna bo wiem że zakup projektu to nie wszystko dojdą też dodatkowe koszty. Pozdrawiam serdecznie :)

• 3 months później...
  • 4 months później...

Witamy :)

jesteśmy na etapie "tworzenia" projektu naszego przyszłego domku...wybraliśmy projekt C118b Ciekawy - wariant II - oczywiście wprowadziliśmy zmiany związane np z adaptacją przestrzeni nad garażem, chcemy również podnieść poddasze z 0,85 na 1,10 zastanawiamy się jednak jak to będzie wyglądało w rzeczywistości...czy dom straci wtedy urok?? Prosimy o opinie, zdjęcia - jeśli to możliwe. Podaję adres mailowy [email protected]