Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C118b CIEKAWY wersja 2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 110
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niezawsze bo cena wykonania tego projektu zależy głównie od materiałów z jakich jest wykonany.

Zazwyczaj przy zakupie projektu dostajemy równierz zestawienia materiałów i ich przypuszczalne ceny tak było w naszym przypadku, ale co roku ceny materiałów budowlanych idą w górę i przypuszczam że za 2 lub 3 lata koszt budowy tego domu będzie o wiele droższy a niżeli w tej chwili dlatego też jest to ważna informacja dla tych któży się zastanawiają nad tym czy budować teraz czy jeszcze poczekać. Nasz sąsiad 2 lata temu wydudował dom , inny projekt niż nasz ale bardzo podobny z takim samym metrażem i dał 400 000zł ale z tą różnicą że pod klucz ? my wydaliśmy 380 000zł i jeszcze dużo nam brakuje aby był pod klucz dlatego w tym choćby przypadku można zobaczyć tą różnicę .

POZDRAWIAM.

• 2 weeks później...

Witam wszystkich,

Od 2 miesiecy również budujemy ten domek. Obecnie jesteśmy na etapie zalewania stropu. Zmiany też wprowadzaliśmy ale nie duże ( kotlownie przenieslismy do garazu, łazienke powiekszylismy przez to i mamy proste przejscie do garazu, u gory bedzie pokoj nad garazem z łazienka, ). Własnie wybieramy dachówke. Fajnie bedzie wymieniac sie informacjami z wami.

pozd

• 2 weeks później...

Witam wszystkich użytkowników forum :) ,

w końcu zdecydowaliśmy się na ciekawego II c118b i jesteśmy na etapie wprowadzania zmian w projekcie. Stąd też mamy kilka wątpliwości i pytań do osób, które już mieszkają w tym uroczym domku. Najchętniej zobaczylibyśmy dom na "własne oczy" dlatego też mam pytanie czy jest ktoś, kto by przyjął nasze odwiedziny? Ja mieszkam w woj. Warmińsko- Mazurskim (Olsztyn) może jest ktoś z okolic?

Czekam na jakąś informację na forum bądź pod adresem e-mail: [email protected]

Pozdrawiam Dariusz :)

Witam ponownie po paru miesiącach - ogólnie to muszę stwierdzić, że coś mało aktywni jesteśmy - mam na myśli osoby budujące ten fajowy domek - wstawię tu link do mojego albumu z budowy, i jak coś służę doświadczeniem do obecnego etapu budowy widocznego na zdjęciach. Album co jakiś czas aktualizuję, więc raczej jest na bieżąco. Wstawiam, aby zachęcić innych budujących ten fajny domek do wstawiania swoich albumów, choćby po to, abyśmy mogli wymieniać się wskazówkami. Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, ze troszkę będziemy aktywniejsi:)

http://picasaweb.google.com/107452679996919554405/Budowa#

Edytowane przez Turlit

Witam wszystkich użytkowników forum ,

w końcu zdecydowaliśmy się na ciekawego II c118b i jesteśmy na etapie wprowadzania zmian w projekcie. Stąd też mamy kilka wątpliwości i pytań do osób, które już mieszkają w tym uroczym domku. Najchętniej zobaczylibyśmy dom na "własne oczy" dlatego też mam pytanie czy jest ktoś, kto by przyjął nasze odwiedziny? Ja mieszkam w woj. Warmińsko- Mazurskim (Olsztyn) może jest ktoś z okolic?

Czekam na jakąś informację na forum bądź pod adresem e-mail: [email protected]

Pozdrawiam Dariusz

Witam,

My budujemy dom w okolicach Kwidzyna ( woj. pomorskie). Jestesmy juz na etapie budowy piętra ( jest to II wariant 118b). Za ok miesiac planujemy kłasć dachówkę. Jeżeli bylibyscie zainteresowani zobaczyc dom na tym etapie to bardzo prosze. Zmian wiele nie wprowadzalismy, to co pisałam juz wczesniej ale mamy 1 pokój z łazienką dodatkowo poprzez to.

pozd.

Jeśli macie jakieś pytania to chętnie pomogę. Od roku mieszkamy w "Ciekawym" i jesteśmy bardzo, ale to bardzo zadowoleni. Gratuluję wyboru projektu:)

Jak chcecie zobaczyć zdjęcia to kliknijcie poniżej.

Witam,

Ogladalam zdjecia dom troche sie rozni od naszego byc moze to inna wersja tego projektu ale musze przyznac ze wyglada imponujaco. Bardzo podobaja mi sie wasze schody i ciekawa jestem jaki jest ich koszt . Pozatym gratuluje dom piekny. Nam jeszcze daleko do tego momentu.

pozd.

Dzięki za dobre słowo.

Schody dębowe zrobił mi znajomy (ale raczej po rynkowej cenie) za 7tyś. plus za balustrady musiałem zapłacić 1,5tyś. Polecam podobne ze względu na funkcjonalność.

Ten dom jest naprawdę świetnym projektem jak za bardzo się przy nim nie majstruje. Jest tylko zdecydowanie za dużo okien dachowych. Ja wywaliłem 4 a powinienem 5.

Mam pytanie do osób, które już mieszkają w domku, ponieważ projekt ten nie ma wiatrołapu czy zimą bądź przy chłodniejszym dniu przy wejściu do domu nie "wpada" zbyt duża ilość zimnego powietrza? jak wygląda to u was w codziennym użytkowaniu??

Pozdrawiam :)

Mam pytanie do osób, które już mieszkają w domku, ponieważ projekt ten nie ma wiatrołapu czy zimą bądź przy chłodniejszym dniu przy wejściu do domu nie "wpada" zbyt duża ilość zimnego powietrza? jak wygląda to u was w codziennym użytkowaniu??

Gdy drzwi są dobrze zrobione nie ma tego problemu. Ja jednak planuję zrobić wewnątrz jakąś ładną zimową kotarę w kształcie półkola. Mam duże drzwi z dużymi doświetlami otwierane do środka więc są bardziej podatne w czasie wiatru na rozszczelnienia.Nie jest to na co dzień jakiś duży problem ale w czasie dużych mrozów i śnieżyc trzeba szybciutko wchodzić do domku:) Myślę, że kotara będzie idealnym rozwiązaniem.

• 3 weeks później...
witam. my juz po malu konczymy.......zmian sporo, dodatkowy 4 pokoj na gorze z korytarzem, powiekszony salon, kontlownia w garazu, rekuperator, wewnatrz schowane rolety wewnetrzne, centralny odkurzacz, rekuperator, powiekszona lazienka na dole.......sluze rada

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam serdecznie, jestem dopiero na przedbiegu w załatwianiu wszelkich spraw, ale będę wdzięczna za wszelkie rady, ponieważ również zdecydowaliśmy się na ten projekt. Cieszę się, że nie tylko ja mam problem co z wiatrołapem i jak wygląda antresola, czy dobrym pomysłem jest zrobienie tam sklepienia. Nasuwa mi się masa pytań, dlatego bardzo proszę o zdjęcia, gdyby ktoś z Państwa pobudował taki dom w okolicach Warszawy i zechciałby go nam pokazać i udzielić cennych rad to będę bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam