Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

tez dlugo sie zastanawilaem nad robenem, wlasciciel hurtowni mi ja odradzal, mowil ze krzywa, przeszukalem cale forum i wszyscy co ja maja mowia ze jest ekstra, a narzekaja tylko Ci, ktorzy kupili inna (nie obrazajac nikogo najczesciej blachodachowke :) pogadalem ze swoimi dekarzami i powiedzieli ze 80% dachow robili robenem i nigdy nie narzekali. od miesiaca mam juz gotowy daszek roben sredzka falista plus (ponoc lepsza od zwyklej) w kolorze czarno-brazowym i jest pieknie !! polecam i pozdrawiam
  • Odpowiedzi 702
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pogadalem ze swoimi dekarzami i powiedzieli ze 80% dachow robili robenem i nigdy nie narzekali. od miesiaca mam juz gotowy daszek roben sredzka falista plus (ponoc lepsza od zwyklej) w kolorze czarno-brazowym i jest pieknie !! polecam i pozdrawiam

Dziasiaj po paru dniach działania dekarzy wrescie mogłem obejrze cczesciowy efekt - na dachu dwuspadowym Roben Sredzka Plus - jak an razie efekt estetyczno wizualny OK!

Dekarze tez nie narzekają.

Pawlok

Wczoraj przywieźli nam Robena średzką falistą plus w kolorze czarno-brązowym. W przyszłym tygodniu zobaczymy jak będzie wyglądała na dachu.

Kolor jest zaj.....ty :lol:

Witam,

Zamierzam kupić dachówkę Robena w kolorze kasztan. Czy ktoś pokaże swój dach wyłożony tą dachówką?

Jak sprawuje się taka dachówka po kilku latach? Czy ktoś posiada takie informacje? Czy warto kupić taką dachówkę?

Przemek

jestem w hurtwowni i facet mi udowadnia ze Roben jest duzo gorszy od.... juz zapomnialem z czym porownywal, ale to nie ma zanczenia. Ze Gorzej sie je uklada, itd itp.

Roben jest w miare tania, co o nie myslicie?

Jutro dachówka przyjeżdża na budowę... Więc mam nadzieję że już za kilka dni bedę mogła pochwalić się swoim dachem ;)

Co do sprawowania? Nas w hurtowni przekonał pan, który z bliska pokazał dwie dachówki z kilkuletniej wystawy. Angoba Creatona była popękana w jakieś dziwne "pajączki". Natomiast Roben szkliwiony miał się świetnie ;)

Razem z mężem wybraliśmy dachówkę średzką typ S w kolorze kasztan. Uwiódł nas dach, który obejrzeliśmy "w naturze" dość blisko naszej miejscowości pokryty właśnie tą dachówką :)))

Nie mogę się już doczekać momentu gdy będę mogła zamieścić swoje fociszcza :)

roofdach => Nigdzie nie napisałam że zachwyciłam się wypowiedzią pana z hurtowni :-? Po prostu "na własne oczy" widziałam te dachówki na wystawie. Zaś wnioski wyciągnęłam takie a nie inne... Mój dom, moje pieniądze.

zastanawiamy sie nad dachówką w kolorze grafitowym- antracyt u Robena, jak obejrzeliśmy te dachówki na skaldzie to okazało sie że są szorstkie w przeciwieństwie do czarnobrązowych które są gładkie i dodatku są chyba szkliwione, tak więc mamy dylemat, albo bardzo podobające nam sie kolorystycznie antracytowe matowe ale szorstkie albo czarnobrązowe (II miejsce w rankingu) gładkie ale błyszczące.

Proszę użytkowników tych antracytowych o opinie z użytkowania tego pokrycia, oczywiście wszelkie zdjęcia pokryc dachowych w świetle dziennym dachowek antracytowych i czarnobrązowych mile widziane;)

zastanawiamy sie nad dachówką w kolorze grafitowym- antracyt u Robena, jak obejrzeliśmy te dachówki na skaldzie to okazało sie że są szorstkie w przeciwieństwie do czarnobrązowych które są gładkie i dodatku są chyba szkliwione, tak więc mamy dylemat, albo bardzo podobające nam sie kolorystycznie antracytowe matowe ale szorstkie albo czarnobrązowe (II miejsce w rankingu) gładkie ale błyszczące.

Proszę użytkowników tych antracytowych o opinie z użytkowania tego pokrycia, oczywiście wszelkie zdjęcia pokryc dachowych w świetle dziennym dachowek antracytowych i czarnobrązowych mile widziane;)

Masz u mnie w galerii zdjecia antracytowej a o opiniach z uzytkowania bede mogł napisac za 10-25 lat.

wiem wiem, jakies pół godzinki temu link do zdjeć z Twoim domkiem dodałem do ulubionych żebym mógł sobie oglądać;)

Podoba mi sie ta antarcytowa bardzo, jest super, tylko jej struktura...

Ile czasu ją już macie polozoną? Jakie ogrzewanie macie w domu? PAliwo stałe? jak wokół komina?

JAką miales cene za dachóke? Dziś mi zaproponowali w jednym skladzie 32,5PLN/m2 brutto, czekam jeszcze na jedną oferte.

wiem wiem, jakies pół godzinki temu link do zdjeć z Twoim domkiem dodałem do ulubionych żebym mógł sobie oglądać;)

Podoba mi sie ta antarcytowa bardzo, jest super, tylko jej struktura...

Ile czasu ją już macie polozoną? Jakie ogrzewanie macie w domu? PAliwo stałe? jak wokół komina?

JAką miales cene za dachóke? Dziś mi zaproponowali w jednym skladzie 32,5PLN/m2 brutto, czekam jeszcze na jedną oferte.

Dachowka ma rowny rok, grzeje gazem. Obrobka wokół komina to chyba moj nawiekszy blad. Najpierw ładnie ułozyli dachówke przy kominie o potem wszystko diabli wzieli bo docieplilem komin styropianem i dałem płytki - dachowki wpkol komina trzeba bylo podocinac. :evil:

Ceny nie ma co porownywac - inne czasy inne realia (rok 2007 a rok 2008 to "przepaść" w budownictwie).

Dachowka w zaleznosci od oswietlenia raz potrafi wygladac na szarą a raz na czarną - mnie sie to podoba.

Nam właśnie skończyli układać dachówkę czarno-brązową angobowaną :) Wygląda poprostu bosko. Nie ma żadnych pęknięć, pajączków itp. Mam nadzieję, że za kilka lat będziemy ją równie mocno chwalić :wink:

My mamy dachówkę robena kasztanową,wszystko super,nie przecieka,równiutka,fachowiec nie narzekał,chwalił sobie,wygląda pięknie :lol:

Polecam

Wesołych świąt

U nas dopiero zaczynają kłaść ale dachówka niespełniła naszych oczekiwań, najgorsza fuszerka to :

http://images25.fotosik.pl/303/629d097fe289d918m.jpg