Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

roben robi dużo dachówek a raben jeszcze więcej-skoro tyle ich aut jeżdzi

a jej mniejsza waga to zaleta czy minus?

mi za 240 m2 35 stop. koperta wycenili monze tobago 10850 [w tej kwocie 23 vatu]

za część ceramiczną

Edytowane przez malux20
  • Odpowiedzi 702
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dwie rozmowy z dekarzami dziś- jeden dekarz tylko nie roben

drugi twierdzi że owszem są trochę krzywe-jego zdaniem to nie problem twierdzi że inne nie są takie idealne

Witam. Też słyszałem takie opinie, ostatnio zasłyszałem opinie, że dachówki Robena są dobre i dobrze się je kladzie, a jak będzie zobaczymy jak już będę je miał i kładł na swój dach. Ilu "fachowców" tyle opinii.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
Witam. Też słyszałem takie opinie, ostatnio zasłyszałem opinie, że dachówki Robena są dobre i dobrze się je kladzie, a jak będzie zobaczymy jak już będę je miał i kładł na swój dach. Ilu "fachowców" tyle opinii.

Pozdrawiam

Ja muszę wybrać pomiędzy roben kasztan angobowany a Koramic L15 czerwień też angobowana, w cenie różnica na całym dachu jakieś 400 zł na korzyść robena ale ekipa mówi żeby Koramic bo cała okolica to ma jak już położą to się odezwę.

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Witam !

Jak w temacie, przed ostatecznym wyborem i zakupem dachówki chciałbym sobie zobaczyć na żywo i w świetle dziennym dachówkę ceramiczną antracytową. Będę zobowiązany :rolleyes:

Najlepiej w gliwicach lub okolicach, ale mogę dojechac :wiggle:

Pozdrawiam!

Mirek

• 2 months później...
  • 3 weeks później...
Osobiście także planuję położenie dachówki ceramicznej Roben Monzaplus antracyt angoba, w projekcie mam dach dwuspadowy. Widziałem tę dachówke na dachu kopertowym, położona jesienią ubiegłego roku w kolorze brąz/czerń. Bardzo ładnie się prezentuje.
  • 2 weeks później...

Witam

Podzielę się z Wami opinią na temat Robena. Dach właśnie został ukończony, zapytałam dekarza co sądzi o dachówce Piemont, po zakończonej pracy. Dekarz z wieloletnim doświadczeniem i z bardzo dobrą opinią w okolicy nie narzekał. Powiedział,iż jest to najlepszy model Robena (Piemont układał 1 raz). Nie wiem czy to kwestia "nowości", czy może faktycznie każda partia będzie taka super.

Sama miałam dylemat wybierając dachówkę ,czytając opinie na niektóre z nich. Przeglądając jednak fora zdecydowałam, że Roben powinien być ok, bo do każdej dachówki można się przyczepić, a odsetek niezadowolonych w stosunku do osób które wybrały daną dachówkę jest porównywany.

Pytanie, czy ma ktoś w Poznaniu, lub najbliższej okolicy na dachu dachówkę ROBEN FLeming lub PIEMONT KASZTAN (angobowana).

Chciałabym zobaczyć jak się prezentuje na dachu. Jeśli tak proszę o kontakt na priva.

Edytowane przez sueno

Pytanie, czy ma ktoś w Poznaniu, lub najbliższej okolicy na dachu dachówkę ROBEN PIEMONT KASZTAN (angobowana).

Chciałabym zobaczyć jak się prezentuje na dachu. Jeśli ktoś ma proszę o kontakt na priva.