el-ka 13.07.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 A kto ma doświadczenia z dachówką ceramiczną Tondach z Czech - angobowana. Cena jest w granicach 40 Pln podstawowej. Wzór Romańska, są tez Marsylki. Wygląda przyzwoicie, nawet ta naturalna jest ładna, powiedziała bym, że najbardziej mi sie podoba, jest bardzo stylowa, ale boję się zabrudzeń i glonów, natomiast dachówki glazurowane, te z dużym połyskiem nie wchodzą u mnie w grę z powodów estetycznych - bardzo mi się nie podobają i nie pasują do mojego domku. Dostawa w ciągu 2 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaIAdam 13.07.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Jak rozmawialam z naszym dekarzem o dachowkach, to mowil ze ostatnio pogorszyla sie dachowka Robena i Koramica. Podobno lamia sie jak sie chodzi po dachu. Ale facet dobrze zbudowany to sie wlasciwie nie dziwie. Do innych nie mial zastrzezen.No i slyszalam o przypadku, ze po zeszlorocznej mroznej zimie Roben popekal na dachu. (u kolegi szwagra). Ja bylam zrozpaczona po wyborze dachowki ze dalam sie przekonac mezowi ateraz jak juz jest na dachu to jestem zachwycona (mamy ceglastego Pfleiderera)Pozdrawiam i zycze powodzenia.Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 14.07.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Ja również mam na dachu Robena - tylko nie "plus" a zwykłą - nie mam zadnych zastrzeżeń co do niej . Co do jej kiepskiej jakości absolutnie tego nie potwierdzam - dachówka jest bardzo ładna , dekarze jak ją układali nie mieli żadnych uwag , odpadów nie miałem praktycznie wogóle ... Na dachu już leży rok - i wszystko jest w najlepszym porządku - mogę ją szczerze polecić Pozdrawiam ja j.w. miałem ten sam problem, czytałem, słyszałem. Zaryzykowałem i jednak jest wszystko OK. Co ciekawe sąsiad odradzał mi ją, a w rezultacie położył taką samą. Bronił się twierdząc że jednak chodziło o inną. Creaton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.07.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 W zdecydowanej większości przypadków to nie jakość dachówki jest problemem tylko błędy niedoświadczonych dekarzy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 14.09.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 czy ktoś ma tę dachówkę? Jaki kolor tynku potem zastosować? o kostki brukowej przed wejściem i podjazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 14.09.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 a jest taka dachowka ? wiem o miedzianej i kasztanowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 14.09.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Jest taka - sam ją posiadam na dachu Kolor elewacji i kostki to sprawa indywidualna . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 14.09.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 a jest taka dachowka ? wiem o miedzianej i kasztanowej jasne ze jest !!!! o ja niedoczytalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 14.09.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Pablitoo!Można obejrzeć Twoje zdjęcia gdzieś na forum? Jesteś zadowolony z dachówki? Ta nasza jest dopiero na paletach i jest bardzo ciemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOM44 14.09.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Mam kasztan i jest ok. A kolory - jakie sobie wybierzesz na pewno będą najładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zitka 04.11.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Witam, mam pytanie mój dach ma mieć nachylenie 25stopni, chcę go pokryć dachówką ceramiczną Roben Plus, według producenta min. kąt nachylenia dachu wynosi 16 stopni(przy zastosowaniu dodatkowych zaleceń) a zalecają od 22 stopni.Fachowiec od kładzenia dachówki mówi,że najlepiej 30 stopni.Więc czy przy tych moich 25 stopniach ( bo takie nachylenie chcę mieć )nie wynikną jakieś problemy jeśli użyję tej dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 04.11.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Nie. Setki takich dachów jest koło ciebie - rozglądnij się. Jedyny minus to większe prawdopodobienstwo że wiatr wwiej ci coś pod dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZEFLERA 25.01.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 odradzam kasztanowego robena. powłoka ochronna pęka nawet już po 2 latach. niektórzy moi znajomi połakomili sie i kicha. inne firmy mają też ten kolor ale glazura nie "pajączkuje". Stary temat, ale to dla nas niepokojąca informacja, zwłaszcza, że dachówka już leży. Pozostaje czekać i obserwować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtad 25.01.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Może ktoś się pochwali takim klinkierem: Kosmo kasztanowo-rubinowa lub Astro kasztanowa (produkcji Wienerbergera). Mam tą kombinację. Ale Kosmo jest na płocie http://www.softlan.poznan.pl/Public/IMG_1543.jpg http://www.softlan.poznan.pl/Public/IMG_1544.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 25.01.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 u nas kasztanowy roben lezy juz od roku - nic sie nie dzieje, poczekam wiec jeszcze nie wierze ze pekanie akurat tej dachowki sa regulą, ale sprawdzac bede - mam ladnych kilka lat udzielonej gwarancji. do tego dobralismy cegle / plytki klinkierowe etna z crh. PS nie mam pojecia co mial na mysli aresior pisząc "połakomić się na robena" .... kompleks jakis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.01.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 To chyba zazdrość że sąsiad wybrał właśnie tą a on inną(brzydszą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 25.01.2008 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1bfb34d03f9df468.html do tego klinkier Cosmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aresior 26.01.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 oj, widzę, że ktoś plotkuje na mój temat a ja nic nie wiem bo wykańczam domek a nie siedzę na forum.droga/gi Damro, komentarze "nie na poziomie" odnośnie zazdrości w kwestii robena.Nie wiesz jaką Damro dachówke wybrałem więc po co kpina? Każda przepiórka swoje chwali piórka. Mnie się creaton podobał i miałem do niego szczęście (partia sprowadzona bezpośrednio z Niemiec na indywidualne zamówienie bez wad ect).Dziwnym zbiegiem okoliczności roben zachowuje się podobnie u wielu osób. Pozytywne jest to, że reklamacje są uwzględniane. Do grona szczęśliwców dołączył ostatnio kolejny, któremu roben zafundował zrzutke z dachu i wymiane na nowe. Wiem, że z reklamacjami u creatona bywa różnie a najczęściej nie najlepiej. więc i roben ma swoje plusy. największym jest to, że jest stosunkowo tani w zakupie. to właśnie miałem na myśli pisząc "połakomić się na robena".Radzę jednak popatrzec na ta dachówkę z innej perspektywy. Mój dekarz a zarazem sprzedawca pokazał Nibrę, Creatona, Pfleiderera. Te polecał. Coramica i Robena odradzał. Bardzo płaskie.Nam "fala" i kolorek odpowiadał. Cena była "promocyjna" na poziomie 3,4 PLN za szt. połaciowej 9kolor identyczny z daleka jak coramic czerwona angoba szlachetna czy jakoś tak). Co tu się zastanawiać?Zwróćcie uwagę na kształt (profil po przecięciu dachówki) i zamki. To każdy przed zakupem powinien zobaczyć i podjąć świadomą decyzję.Tyle, że każdy ma inne priorytety i ja to rozumiem. Zresztą to tylko dachówka więc po co ten niepokój. Jest gwarancja. Nie ma sprawy. Macie dobry produkt jeśli wam odpowiada.Damro a co do tej zazdrości to wybór jest sprawą indywidualną każdego a akurat poczucie zazdrości jest mi obce. To dobre dla takich co czują się zagrożeni z różnych względów. Ja budową na szczęście nie muszę nikomu niczego udawadniać a to że dzielę się w wolnym czasie swoimi spostrzeżeniami ... o to chyba chodzi na forum.Jałowa dyskusja na temat, która dachówka jest lepsza mdli mnie.to by było na tyle. pozdr.aresior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziu 06.02.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Witam, Chciałbym poznać opinię na temat dachówki Robena. Na dzień dzisiejszy wypada najtaniej, jednak większosć dekarzy odradza mi tą firmę. Czy jest z ną aż tak źle? Czy powinienem dopłacić kilka tysięcy i kupić np. Koramica czy Creatona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.02.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Wszystkie dachówki to wypalona glina! Żywotność mają podobną i wszystkie są krzywe bardziej lub mniej dlatego mają zamki, które zwiększają szczelność. Roben niczym nie ustępuje innym dachówkom. Przy poprawnie wykonanym dachu pożyje ponad 100 lat. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts