bedziu 06.02.2008 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Andrzeju, Bardzo dziękuję za pomoc i opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 07.02.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 u mnie dekarze nie nazekali na robena,dach rowno ułozony i zadnych odpadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 07.02.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Mamy położonego Robena od zeszłego roku. Dekarze nie narzekali w najmniejszym stopniu. Efekt...można popatrzeć w moim albumie zmagań...Przyjechało z dostawą na budowę co prawda kilkanaście połamanych, ale zostały bez problemu wymienione na nie uszkodzone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 07.02.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Mam Robena, i bardzo z tego sie ciesze! A na dekarza nazekajacego ,powiem tak.....-"Kucharz musi ugotowac zupe ,z czego ma" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 07.02.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Ja dorzucę od siebie, że około 3 lat temu Roben wypuścił na rynek dachówkę w 2. klasie, która faktycznie nie była najprostrza i dekarze na nią narzekali. Natomiast 1. klasa była i jest ok - to opinia moja, która opiera się na rozmowach z wykonawcami i handlowcami. Sam ma 1. klasę, sąsiad tak samo - jest w porządku. Mogę podesłać foty na priva jeśli chcesz, ale to dopiero wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 07.02.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witam, Chciałbym poznać opinię na temat dachówki Robena. Na dzień dzisiejszy wypada najtaniej, jednak większosć dekarzy odradza mi tą firmę. Czy jest z ną aż tak źle? Czy powinienem dopłacić kilka tysięcy i kupić np. Koramica czy Creatona? jesli chcialbys zaplacic te wieksze pieniadze za inna (bo nie wiem czy lepszą)jakosc koramica lub creatona, to na pewno nie warto. jezeli natomiast widzisz w nich walory estetyczne, lepiej pasuja ci do wykonczenia domu to doplac kasę - jesli chodzo o gusty, to kwoty nie graja roli .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hannah 23.02.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Od ostatniego wpisu minęło troche czasu... może ktoś ma jeszcze taką dachówkę? i podpowiedziałby jaka do niej dobrał elewację, obróbkę komina, podbitke itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas3339 23.02.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Ja mam taka dachowke tez. Kominy z klinkieru ryflowanego z robena, taki ciezki do okreslenia kolor, ciemna z polyskiem lekkim. Tu zdjecie http://www.roben.pl/25841.xml?param=picture_8 . Do tego okna i drzwi w kolorze zloty dab. A elewacje planujemy jasna, prawie biala z lekka domieszka zoltego, ale naprawde niewielka. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxmax 14.03.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Za kilka dni będe kupował dachówkę firmy Roben koloru kasztanowego i zastanawiam się nad wyborem pomiędzy : średzka falista a średzka falista typu Soczywiscie mowię o mniejszej dachówce bo ma lepsze zamki Eska bardziej mi się podoba jednak to dosyć nowa dachówka i zastanawiam się jakiej jest jakości mamy tutaj falę na całej długości stąd pytanie czy nie nawiewa śniegu czasem pod spód ? czy wszystko jest szczelne ? Czy dachówki są dorbze dopasowane czy jednak jest wiecej problemów z nią ? I jak wygląda sprawa z jakością ? Słyszałem od 2ch specjalistów ze jest produkowana w nowej fabryce oraz z gliny z innego meijsca.. (2ch specjalistów tak powiedziało a jeden ze produkowana jest w starej fabryce wiec ktorys musi sie mylic).. wiec co nowe nie jest do konca sprawdzone.. proszę o opinie osoby które siedzą w temacie, które mają taką dachówkę.Z tego co pytalem do ok 5% osob decydujących się na Robena bierze falistą S-kę.. Moze i oni mają obawy i wolą nie ryzykować.. O wiele bardziej podoba nam się S jednak nei chcemy ryzykować i bez przychylnych opinii weźmiemy zwykłą. p.s.jesli ktoś ma zdjecia dachu z położoną S-ką to proszę o zamieszczenie. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 15.03.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Ja mam na dachu średzką falistą - jak nabywałem dachówki jeszcze Roben w ofercie eSki nie posiadał .Kupowana 2,5 roku temu - na dachu już leży półtora roku i sprawuje sie znakomicie - żadnych problemów przy układaniu - dachówki równe , praktycznie zero odpadów .Nie dziw się ze eSki jeszcze mało kto kupuje - to nowość - a ludzie podchodzą do nowości z rezerwą ...Pomimo informacji że na przełomie roku 2006/2007 pojawiły się partie gorszej jakościowo dachówki Roben ja jakoś tego nie zauważyłem - dwóch sąsiadów kryło rok temu dachu Robenem / średzka falista / - żadnych problemów z dachówkami nie mieli ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxmax 15.03.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Pablito widzę ze tez jesteś z Krakowa, Gdzie najtaniej można dostać dachówkę ?Ja znalazłem na zawiłej.. a Ty gdzie kupowałes ? co do S-ki .. no wlasnie , tez nei chcę ryzykować.. niby gwarancja jest na 30 i ktoś może powiedzieć ze dachowki przed wpuszczeniem na rynek są testowane kilka lat (ale chyba nikt mi nie powie ze ska była testowana 30 lat) ale sami wiecie jak to jest.. gdy za 3 lata powychodzą pajączki to przeceiz nei bedzie nikt zmeiniał.. nie znam nikogo kto zmieniał dachowki po 2 latach.. chce miec spokojną głowę i pewnosc ze dobrze wybrałem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 15.03.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Mam kasztanową S Robena - małą - na dachu. Bardzo ładnie się świeci - dekarz pomimo, że pierwszy raz taką układał - był zadowolony.Ale powiedział, że boi się na nią wchodzić bo jest bardzo śliska (o to nam też chodziło bo budujemy przy lesie).Reklamacja (popękanych w paczkach) z całego dachu ok.110 sztuk rozpatrzona wzorowo, przyjechał zobaczył - zostawił (poszło w gruz) - wystawili korektę - nawet mi przedstawiciel i sprzedawca załatwili dachówkę szczytową (czwórnik) pomimo, że nie ma o ofercie - w cenie jak za trójnik.Co do dachówek to wszystkie takie same - 0 zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 15.03.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Pablito widzę ze tez jesteś z Krakowa, Gdzie najtaniej można dostać dachówkę ? Ja znalazłem na zawiłej.. a Ty gdzie kupowałes ? pozdrawiam Nooo - 2,5 roku temu kupowałem - chyba na Zawiłej ... - nie pamiętam dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hopki 15.03.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 anetabo...czy mozna gdzieś zobaczyć zdjecie Twojej dachówki,bo wlasnie tez sie nad nia zastanawiamy?czy ten kolor kasztanowy wpada lekko w czerwien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 15.03.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 kasztan robena wpada w czerwien, taką ciemniejszą, głębszą .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxmax 15.03.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Również bardzo chętnie bym zobaczył zdjęcia, kasztan robena dla mnie jest idealny na dach, jedyny problem to taki ze nie ma rynien z pcv w tym kolorze.. są tylko metalowe.. ale t onei problem bo przeciez kolor rynien mozna dobrac pod kolor stolarki okiennej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 15.03.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Mam kasztanową S Robena - małą - na dachu. Bardzo ładnie się świeci - dekarz pomimo, że pierwszy raz taką układał - był zadowolony. Ale powiedział, że boi się na nią wchodzić bo jest bardzo śliska (o to nam też chodziło bo budujemy przy lesie). Reklamacja (popękanych w paczkach) z całego dachu ok.110 sztuk rozpatrzona wzorowo, przyjechał zobaczył - zostawił (poszło w gruz) - wystawili korektę - nawet mi przedstawiciel i sprzedawca załatwili dachówkę szczytową (czwórnik) pomimo, że nie ma o ofercie - w cenie jak za trójnik. Co do dachówek to wszystkie takie same - 0 zastrzeżeń. Ja też chętnie obejrzałabym zdjęcia. Zamówiliśmy Robena S kasztanową, ale jeszcze nie przywieźli na skład, gdzie kupujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 15.03.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Do tego koloru idealnie pasują czerwone rynny - u nas Lindab.Szeroką deskę czołową pomalowaliśmy na złoty dąb (w naszym wykonaniu wpada w ciemno wiśniowy brąz)... Zdjęcia wkleję w następnym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 15.03.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 http://img228.imageshack.us/img228/245/83447039lb4.jpg http://img228.imageshack.us/img228/8886/76174143jk3.jpg http://img228.imageshack.us/img228/8537/46378388gq9.jpg http://img220.imageshack.us/img220/6219/10793363lt0.jpg http://img399.imageshack.us/img399/1887/19610196bc8.jpg http://img399.imageshack.us/img399/1777/77288557kg1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 15.03.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 u nas brazowy wavin, do tego takaż podbitka i jasna, kremowa elewacja, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts